Instagram

Beauty

Catrice Ombre Top Coat

Catrice_ombre64

Vorige week nam ik een kijkje bij Kruidvat om te zien wat de budgetmerken ons zouden gaan brengen voor komende herfst. Mijn oog viel op de nieuwe Ombre Top Coat en werd direct razend nieuwsgierig. Catrice nagellakjes zijn over het algemeen erg tof en daarnaast: hoe gaaf zou het zijn als deze zijn werk goed zou doen!

De Catrice Ombre Top Coat is een topcoat waarmee je je nagels een kleurverloop kunt geven. Hoe meer top coat je aanbrengt, hoe donkerder de kleur wordt. Het product zit in een standaard Catrice flesje en is erg vloeibaar, haast waterig. De dop van het flesje bevat een sticker waarop duidelijk vermeld staat hoe de top coat gebruikt dient te worden. De topcoat heeft een rode ondertoon en heet 01 Colour of Change.

Catrice_64
In het informatieboekje van Catrice (te vinden bij het schap in de winkel) stond de nieuwe kleur 64 It’s Time For Lovender vermeld als suggestie om te gebruiken als basislak. Die suggestie heb ik ter harte genomen, omdat ik het een fijn kleurtje vond en ook omdat deze topcoat het beste werkt bij lichte kleuren. En het moet gezegd.. wat een geweldige romantische kleur, deze lichtpaarse variant. Geweldig om te dragen in de herfst!

Ombre_1Ombre_2

Ik besloot geen top coat aan te brengen op mijn pinknagel, 1 laagje op mijn ringvinger, 2 op mijn middelvinger en 3 op mijn wijsvinger. Omdat ik dit effect wel heel erg subtiel vond ben ik langzaam meer laagjes gaan aanbrengen om te zien wat dit zou doen. Als je kijkt naar het verschil tussen mijn pink en mijn ringvinger, kun je op foto 1 dan ook een licht kleurverschil zien. Kijk je echter naar mijn wijsvinger, dan zie je dat de lak ineens voor een deel mat opdroogt terwijl hij aan de randjes glanzend blijft. Dit is deels ook bij mijn middelvinger gaande en op foto 2 extra goed te zien.

Het idee van de Ombre Top Coat vond ik echt gaaf en ik was er enorm benieuwd naar. Ik kan echter niet anders dan concluderen dat ik het een tegenvaller vind. De lak droogt erg snel (pluspunt!), maar brengt wat streperig aan. Daarnaast is het effect is bij lange na niet zo knallend als de sticker op de verpakking doet vermoeden en krijg je bij (kennelijk) teveel laagjes een effect dat je niet wilt. Helaas, ik ben niet enthousiast. Het had zo mooi kunnen zijn…

Catrice Ombre Top Coat maakt onderdeel uit van de Catrice herfst/ wintercollectie 2014  en is bij Kruidvat en Trekpleister verkrijgbaar voor een prijs van €2,99. De Top Coat bevat 10 ml.

 • Reply
  Sas
  28 augustus 2014 at 28 augustus 2014

  Ik wist niet eens dat deze topcoat bestond. Ziet er erg leuk uit :) Ik zou vaker mijn nagels moeten lakken maar gaat er zo snel altijd af. Nu ik vakantie heb ga ik het zeker eens doen.

 • Reply
  Saskia
  29 augustus 2014 at 29 augustus 2014

  Hier was ik zo benieuwd naar vind het resultaat wel erg tegenvallen :-(

 • Reply
  Yudeska
  30 augustus 2014 at 30 augustus 2014

  Lilla is mijn lievelingskleur!!

 • Reply
  Sylvana
  2 september 2014 at 2 september 2014

  Ah, dit valt inderdaad een beetje tegen.. Wat zonde zeg!

 • Reply
  Mariëlle
  24 september 2014 at 24 september 2014

  He wat jammer nou! Het idee was inderdaad leuk geweest!

 • Reply
  Xandra
  26 september 2014 at 26 september 2014

  Eens! Bij mij is ‘ie zo streperig dat het net lijkt alsof m’n nagels gewoon heel vies zijn. Heel jammer :(

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »