Instagram

Fashion

Fashion: 6x feestelijke kerstjurkjes

Kerstjurkjes_1

Sinterklaas heeft het land weer verlaten, dus de kerstbomen verschijnen langzaam her en der in de woonkamers. Voor velen is dit de mooiste tijd van het jaar, die vaak gepaard gaat met borrels, diners en feestjes. Maar wat trek je aan tijdens zo’n gelegenheid? Die vraag stelde ik mijzelf ook, aangezien ik deze week een chic diner heb voor mijn werk. Wat moeilijk, ik ben echt een ramp in zulke dingen! Er zijn vast meer dames die het moeilijk vinden om te kiezen tussen de hoeveelheid jurkjes die je in de winkels kunt vinden, dus kroop ik achter mijn computer om te zoeken naar wat fijne inspiratie. Ik hoop dat ik je vandaag wat ideeën kan geven voor een mooie outfit… kijk mee naar deze zes kerstjurkjes!

Ik probeerde voor beide collages zowel een budget variant te vinden als een jurkje met een gemiddelde prijs en een duurder exemplaar. Vinden jullie dat idee leuk voor een eventuele volgende inspiratie collage?

1. H&M – Jurk met pailetten, gevoerd met tricot – €29,99
2. Steps – Cilia Dress, kanten lijfje en satijnen rok – €79,95
3. Karen Millen –  Limited Edition Crêpejurk met plooien en metallic lovertjes –  €450

Wat een leukerds zijn deze drie! De eerste jurk is heel feestelijk door de franjes en de pailletjes. Door het plooiwerk bij de taille accentueert de tweede jurk die vormen enorm. Ik heb deze trouwens even aan gehad vorige week en werd verliefd op dit elegante exemplaar! De jurken van Karen Millen zijn altijd waanzinnig mooi en ook deze (derde) jurk ziet er heel gaaf en glamorous uit door de  combinatie van het zwart met de glimmende zijde.

Kerstjurkjes_2

Het leek me leuk om naast de donkere varianten ook wat mooie gekleurde jurken te zoeken, vandaar de eerste twee opties. Want hoewel ik voornamelijk veel donkere kleuren draag, vindt niet iedereen dat mooi natuurlijk!

4. H&M – Knielange jurk van tricot met een uitsnijding op de rug, in de kleur Petrol – €29,99
5. St. Oliver – Jurk in de kleur Wild Rose met versierde manchetten – €139,99
6. Tommy Hilfiger – Fairfield cocktailjurk – €179,95

Ik vind de petrol gekleurde jurk simpel maar heel elegant; hij is perfect voor een fijne kerstdag. De tweede jurk vind ik tof vanwege de mouwen en de stiksels op de uiteindes. In dit exemplaar steel je zeker de show dankzij de opvallende maar kerstige kleur! De jurk van Tommy is dan wel weer zwart. maar echt te gek door de mooie details rond de hals en de nadruk op de taille.

Ga jij speciaal shoppen voor de feestdagen en heb je daarvoor al iets in gedachten? Zijn deze jurkjes iets wat jij ook zou dragen? 

 • Reply
  Anneleen
  9 december 2014 at 9 december 2014

  Dat blauwe petrol jurkje vind ik erg mooi!
  Anneleen plaatste onlangs.. Babbelmomentje: vriend jarig, iphone 5 en groepswerken #3My Profile

 • Reply
  Anouk
  9 december 2014 at 9 december 2014

  Wat een leuke jurkjes! Ik draag sowieso bijna altijd een jurkje tijdens de kerstdagen en ga (shame on me) ook ieder jaar op zoek naar een nieuwe.

  Liefs,
  Anouk
  Anouk plaatste onlangs.. My week in pictures #11My Profile

 • Reply
  Maaike
  9 december 2014 at 9 december 2014

  Die jurk van de H&M in de kleur Petrol lijkt me heel erg mooi <3
  Maaike plaatste onlangs.. Review: Dove Purely Pampering nourishing lotion with pistachio cream and magnoliaMy Profile

 • Reply
  sam
  9 december 2014 at 9 december 2014

  Ik kan er niks aan doen maar ik vind ze allemaal verschrikkelijk.. Die van steps met dat blauwe kant vind ik nog wel leuk maar verder.. Nou ben ik ook niet zo’n jurkjes mens en al helemaal niet gek op jurkjes in gala/feestelijk stijl..
  sam plaatste onlangs.. WaxxiesMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   9 december 2014 at 9 december 2014

   Haha, dat kan natuurlijk ook! Iedereen heeft een andere stijl :-) Wat draag jij tijdens de Kerstdagen?

 • Reply
  Inge
  9 december 2014 at 9 december 2014

  Petrol is helemaal mijn kleur, maar ik vind die van Steps met een beetje kant ook erg chique!
  Inge plaatste onlangs.. No Sugar ChallengeMy Profile

 • Reply
  Eilish
  9 december 2014 at 9 december 2014

  Wauw prachtige jurkjes!
  Eilish plaatste onlangs.. Beauty ♥ Yves Rocher | Blackberries shower gelMy Profile

 • Reply
  Jessica
  9 december 2014 at 9 december 2014

  Wat toevallig, ik heb ook een blogpost klaarstaan met jurkjes hihi.

  Ik vind die Cilia Dress van Steps erg mooi!
  Jessica plaatste onlangs.. De Tv Series TagMy Profile

 • Reply
  Petra
  9 december 2014 at 9 december 2014

  Ik ben fan van jurkjes. Die zwarte van Tommy is geweldig. Maar ik vind het wel te duur voor iets wat je alleen bij speciale gelegenheden draagt.
  Petra plaatste onlangs.. It’s a sock tag!My Profile

 • Reply
  Simone
  10 december 2014 at 10 december 2014

  Oeh heel leuk! Vooral van de eerste 3 ben ik fan!

 • Reply
  Sas
  10 december 2014 at 10 december 2014

  Ik moet nog gaan bedenken of ik een jurk of gewoon een broek met topje aan ga doen.. Heb genoeg leuke jurken hangen…
  Sas plaatste onlangs.. New in: Sony Experia z1 mét een tof fotohoesjeMy Profile

 • Reply
  Bianca
  10 december 2014 at 10 december 2014

  Zelf draag ik geen jurkjes maar vind nummer 4 erg mooi ook vanwege de kleur x

 • Reply
  Sophie Hol
  10 december 2014 at 10 december 2014

  Ik ga voor de rode, als het dan echt kerst is ga ik maar voor goed kerst!

 • Reply
  Evelien
  10 december 2014 at 10 december 2014

  Ik heb mijn jurkje voor kerst al ruim een maand in huis. Hoewel ik er stiekem nog wel wat onzeker over ben, maar Dennis vind ‘m prachtig bij me staan. En ik vind het jurkje zelf ook heel mooi.
  Evelien plaatste onlangs.. Oud & nieuw: dankbaarheidMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   10 december 2014 at 10 december 2014

   Echt? Wat voor iets heb je gekocht? :-D

 • Reply
  Anne
  11 december 2014 at 11 december 2014

  Wat een feestelijke jurkjes, ja! :) Ik heb één kerstdiner waarvan ik vind dat ik er wel netjes uit moet zien, maar ik ben nog een beetje aan het twijfelen wat ik dan precies aan zal doen. Misschien wordt het iets wat al in de kast hangt (in het kader van bezuinigingen), aan de andere kant grijp ik elk excuus aan voor een nieuw jurkje…..
  Anne plaatste onlangs.. Project PositiefMy Profile

 • Reply
  Lisanne
  12 december 2014 at 12 december 2014

  Ik hou van jurkjes!

 • Reply
  Shanti
  13 december 2014 at 13 december 2014

  Oooh nr 2,3 en 6 <3. Ik heb nog geen idee wat ik aan doe met kerst, maar er hangt iig genoeg feestelijks in mijn kast dus dat komt vast goed :D
  Shanti plaatste onlangs.. KerstshoplogMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »