Instagram

Interieur

Interieur: de logeerkamer

Logeerkamer3

De afgelopen tijd heb ik af en toe gesproken over samenwonen en het opnieuw inrichten van het huis. Mijn vriend M. woonde al in dit huis voordat ik hem leerde kennen en de afgelopen jaren zijn we steeds stapje voor stapje de inrichting gaan aanpassen. Hoewel de grootste klapper (de woonkamer) nog moet komen, bedacht ik me dat er er stiekem toch al veel gebeurd is deze afgelopen jaren. Het lijkt me leuk om jullie vanaf nu zo nu en dan mee te nemen in de veranderingen die al hebben plaatsgevonden, de dingen die nog moeten gebeuren én onze keuzes op het gebied van interieur.

Een van de leuke dingen die je tegenkomt als je van een (mini) appartementje naar een “echt huis” verhuist, is dat je ineens een logeerkamer hebt! Toen M. nog alleen in het huis woonde deed deze zolderkamer dienst als was- en strijkhok waar verder niets stond, maar we vonden het leuk er wat meer mee te doen, zodat het ook echt een gezellig plekje zou worden voor logees.

Omdat we al vrij snel na het moment van samenwonen al daadwerkelijk de eerste logee kregen, moest er ook wel snel iets gebeuren. Een lege ruimte met alleen een bed erin is immers ook niets. Zo kochten we nieuwe nachtlampjes en zetten wat herinneringen aan en spulletjes van allebei onze oma’s neer (zie onderstaande foto’s). De gehele zolderkamer is door de witte meubels en muren vrij rustig, maar door deze accessoires hebben we toch geprobeerd er een leuk sfeertje te creëren.

Logeerkamer4Logeerkamer5

Het enige dat we nog graag eens zouden doen aan deze ruimte is het vervangen van de rolgordijnen. Op dit moment hangen er oude rolgordijnen die erg stroef werken: ze gaan niet meer goed open als ze eenmaal dicht zijn. Lekker handig, not! In mijn ouderlijk huis sliep ik zelf op zolder en navraag bij mijn moeder leerde dat we daar VELUX rolgordijnen hadden hangen.

Ik besloot eens te gaan zoeken op internet en kwam hier uit. Het blijkt dus super eenvoudig om online de gegevens van je dakraam door te geven en je rolgordijn te bestellen. Kijk, I like that! En wie zegt dat rolgordijnen saai zijn? Ze hebben naast gordijnen in effen kleuren ook varianten met rustige patroontjes en enkele enorm schattige versies (Winnie de Poeh en Knorretje! <3) en die zijn allen nog volledig verduisterend ook. Hoe vet is dat! Nu zijn we nog volop bezig met alle andere zaken in huis, maar als alles eenmaal zijn plekje heeft gekregen gaan we zeker de laatste touch toevoegen: nieuwe gordijnen op zolder, zodat ook onze gasten verzekerd zijn van een goede nachtrust.

Heb jij een aparte logeerkamer in je huis en heb je bij de inrichting ervan nog rekening gehouden met bepaalde zaken? 

 • Reply
  Andrea
  3 december 2014 at 3 december 2014

  Leuk! Ik heb thuis geen logeerkamer. Bij mij slapen de gasten op de bank haha. Die wel heel lekker ligt trouwens.

  • Reply
   twintigennogwat
   3 december 2014 at 3 december 2014

   Haha, ik heb ook veel op banken geslapen als ik ergens logeerde.. slaapt inderdaad prima! ;)

 • Reply
  sam
  3 december 2014 at 3 december 2014

  Leuk dat jullie items van oma’s daar hebben neer gezet, ik herken het krukje.. had mijn oma ook :)
  sam plaatste onlangs.. Just chatting.. #10My Profile

 • Reply
  Evelien
  3 december 2014 at 3 december 2014

  Wij hebben ook een logeerkamer, maar dat is ook onze garderobekamer, haha. Hier staat onze kledingkast, hangen wij de was uit, strijken we etc. Het is dus vooral een praktische kamer.
  Evelien plaatste onlangs.. Fivorites of November 2014My Profile

 • Reply
  Anouk
  3 december 2014 at 3 december 2014

  Wat leuk! Wij hebben geen logeerkamer maar op iedere kamer is er genoeg ruimte voor een luchtbed. En iedereen heeft een judge tweepersoonsbed dus mijn vriendinnetjes komen gewoon lekker in mijn kingsizebed logeren haha ;)
  Anouk plaatste onlangs.. OOTD: Mix and Match lookMy Profile

 • Reply
  Sas
  3 december 2014 at 3 december 2014

  Wij hebben wel een extra kamer, maar deze is geheel voor onze katten en is een was/opberg kamer…
  Sas plaatste onlangs.. My December MissionsMy Profile

 • Reply
  Rachel
  3 december 2014 at 3 december 2014

  wat een leuke items en foto’s liefs

 • Reply
  Shanti
  3 december 2014 at 3 december 2014

  Wat een ontzettend leuke details hebben jullie in de logeerkamer :)
  Shanti plaatste onlangs.. Zoete aardappelsoepMy Profile

 • Reply
  Anniek
  5 december 2014 at 5 december 2014

  Wat is die oude, blauwe stoel leuk, lekker vintage! Het ziet er gezellig uit :)
  Anniek plaatste onlangs.. Video / In het weekend dan…My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »