Instagram

Beauty Tags

Makeup Confidential Tag

makup confidential tag 2

Afgelopen weekend las ik bij Serena van Beautylab over de makeup confidential tag. Een tag waarmee de hoogte- en dieptepunten uit iemands collectie make-up besproken worden. Make-up is voor veel meiden iets waar ze dagelijks mee bezig zijn, dus deze tag moet voor velen tot de verbeelding spreken. Nu wil ik op mijn blog niet alleen maar beauty dingen behandelen, maar ik vond het grappig om voor mezelf eens na te gaan wat voor spulletjes ik de afgelopen tijd verzameld heb. Hier komt-ie!

1. What is the oldest item in your collection?
Net na mijn afstuderen kreeg ik last van opruimwoede (tjah.. je moet toch wat als je niet meer avonden achter elkaar boven de boeken zit). Een groot deel van de make-up die ik al lange tijd niet gebruikt had is daarbij richting vuilnisbak verdwenen. Het oudste item in mijn collectie is daarom een klein make-up palette dat ik pas 1,5 jaar gelen kocht: Bourjois smokey eyes trio in de kleur ‘Vert Jungle’. Ik gebruik het nauwelijks, maar omdat ik het een schattig palette vind gooi ik het toch maar niet weg.

2. What is the newest item?
Bij mijn laatste bezoek aan de drogisterij kocht ik nagellak van de merken MUA (klik hier voor een review) en Rimmel (een knallende lichtgroene lak – 816 The Green eyed monster). Een kleine nagellak verslaving heet dat, geloof ik.

makup confidential tag 4

3. What is the most expensive item?
Het duurste make-up item in mijn collectie is waarschijnlijk de Estée Lauder- Double wear foundation. Helaas ben ik niet gezegend met een prachtige en gladde huid, dus deze foundation is echt een must have! Estée Lauder – Double wear stay-in-place foundation kost €39,95 bij Douglas. De prijs kan iets verschillen bij verschillende verkooppunten.

4. What is the most affordable item? (that you use a lot!)
De goedkoopste items in mijn make-up collectie zijn zonder meer de oogpotloodjes van Catrice en Essence. Ik heb ze in verschillende kleuren en dat is ideaal voor als je een dag eens iets anders wilt dan bijvoorbeeld een standaard zwarte eyeliner, terwijl je niet te veel moeite wilt doen. Kosten: ongeveer 2 euro per stuk bij Kruidvat.

makup confidential tag 2

5. What was the biggest bargain?
Met een broer en een zus die beiden een tijdje in Amerika woonden was de Amerikaanse keten Sephora voor mij binnen handbereik. Het Sephora Color Anthology palette kwam afgelopen winter in de uitverkoop. Het palette bevat 70 kleuren; van fel naar alledaags en neutraal. Het palette heeft een waarde van $240 en kostte aanvankelijk $35. In de uitverkoop ging daar nog een beetje vanaf en uiteindelijk heb ik ‘slechts’ $20 betaald (omgerekend ongeveer 15 euro). En dat voor 70 prachtige, goed gepigmenteerde kleuren.. yay!

makup confidential tag 3

6. What was the biggest waste of money?
Most definitely is dat het Catrice- Absolute Bright palette. De kleuren van de pastelkleurige oogschaduw in dit palette zijn erg poederig en licht. Ze lijken daarom erg flets: op mijn ogen lijken de kleuren allemaal eenzelfde vage pastelkleur te zijn. Het palette kost niet veel – slechts €4,99 bij Kruidvat en Trekpleister – maar ik had mijn centjes liever bij me gehouden.

7. What product is good quality for money?
Zonder twijfel is dat de Urban Decay De-Slick oil-control makeup setting spray. Voor een fles van 118 ml betaal je bij Sephora $30. Dit product spray ik over mijn gezicht nadat ik mijn make-up volledig heb aangebracht. De spray zorgt ervoor dat je make-up de hele dag goed blijft zitten en gaat een glimmend huidje tegen. Het werkt als een trein en ik ben er enorm tevreden mee!

makup confidential tag 1

8. Three products you’ve been loving at the moment?
Zoals gezegd heb ik geen perfecte huid. Het wisselt nog wel eens, maar ik ben altijd op zoek naar producten die zorgen dat onregelmatigheden wat minder opvallen. Mijn favoriete producten van dit moment zijn dan ook producten die hieraan bijdragen. Ik gebruik graag de Smashbox Photo matte anti-shine primer die glimmende plekjes moet voorkomen (een tube van 15 ml kost €27,- bij Douglas). Mijn tweede favoriet is de eerder beschreven Estée Lauder double wear foundation en laatste noem ik graag de Urban Decay De-Slick setting spray.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin’!

 • Reply
  Thebeautydelivery
  24 april 2014 at 24 april 2014

  Wat een ontzettende leuke tag om te lezen! Ik vind het Nude palette van Catrice ook niet echt wat. Iedereen was laaiend enthousiast erover, maar ik moet zeggen dat ik hem altijd links laat liggen. Misschien komt dat ook omdat ik een prachtig Naked 2 palette heb liggen.. haha.

  Je hebt trouwens een hartstikke leuke blog, ik ga je volgen via bloglovin!

  Liefs,
  Britt

  • Reply
   amyv1989
   24 april 2014 at 24 april 2014

   Hey Britt, wat leuk dat je reageert! De Naked 2… Die zou ik ook wel willen! Ij probeer langzaam meer blogposts te gaan schrijven, dus leuk dat je me volgt!

   Jouw blog ziet er ook erg tof uit! Leuke onderwerpen en een gave header! Ik ga jou ook volgen :-) Liefs, Amy

 • Reply
  svenja
  29 april 2014 at 29 april 2014

  Super leuke tag, deze kom je niet zo vaak tegen, dus dat is weer eens verfrissend om te lezen!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »