Instagram

Beauty

MUA Nagellak

MUA Nagellak 1

Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat het Britse make-upmerk MUA – MakeUp Academy – naar Nederland zou komen en gisteren was het dan eindelijk zover. MUA is een merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige producten voor budgetprijzen. Vandaag review ik drie pastelkleurige nagellakjes uit de standaard collectie van MUA.

MUA Nagellak 5

Het eerste dat opvalt aan de flesjes is dat het bijna letterlijke kopieën zijn van de flesjes Essie. De flesjes zijn alleen een stukje kleiner: in de Essie flesjes zit doorgaans 13,5 ml, tegenover de 6,2 ml van MUA.

MUA Nagellak 4

Pistachio Ice Cream is een lieflijk mintgroen lakje, dat perfect staat op een zonnige lentedag. Met twee laagjes dekt hij prima. Het is een zachte, maar toch ook vrolijke kleur. Een echte aanrader!

MUA Nagellak 3

Frozen Yoghurt is een kleurtje dat op de nagels feller oogt dan het flesje doet vermoeden. Het aanbrengen van twee laagjes volstaat qua dekking, maar een derde laagje zou geen kwaad kunnen. Het is een vrolijk kleurtje dat het prima doet dit voorjaar!

MUA Nagellak 2

Pastelroze nagellakjes zijn altijd erg schattig en zorgen voor een subtiel effect op de nagels. Het probleem is echter dat deze kleur vaak niet goed dekkend is op de nagels. Datzelfde probleem heeft de kleur Natural Days. Na twee lagen zijn er nog donkere plekjes te zien. Jammer, want het leek me een erg lieflijk kleurtje.

De nagellakjes hebben een klein kwastje, waardoor je nagels niet in één streek bedekt zijn. Dit maakt dat ze minder prettig lakken dan hun voorbeeld Essie. De kwaliteit van de lakjes is echter boven verwachting goed. Een absolute plus is dat ze snel drogen, waardoor het toevoegen van een tweede laagje erg makkelijk gaat. Ik ben heel erg blij met deze nieuwe lakjes in mijn collectie. MUA nagellak kost €2,49 en is te koop bij geselecteerde Kruidvat filialen.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin’!

 • Reply
  ilivebeauty
  17 april 2014 at 17 april 2014

  Die flesjes lijken inderdaad heel erg op essie, elke keer verwar ik ze weer in mijn stash. De kleurtjes zien er leuk uit, vooral die laatste vind ik mooi !

 • Reply
  svenja
  29 april 2014 at 29 april 2014

  Geweldige kleuren. Helemaal lente proof! Ik vind ze stuk voor stuk prachtig en zou ze allemaal wel willen hebben <3

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »