My furry friends

Furry friend tag

De afgelopen maanden zag ik bij verschillende blogs een leuke tag voorbij komen: de furry friend tag. Ofwel: een artikel over je huisdieren. Ik heb twee hele leuke konijnen en daarom leek het me leuk om deze tag met jullie te delen. Nu lopen er bij ons thuis ook nog twee katten rond, maar daar zal ik niet op ingaan. Ik ben geen grote fan van katten (sorry, kattenliefhebbers) en ze voelen ook niet (echt) aan als mijn huisdieren omdat M. ze al jaren had voordat ik hem leerde kennen. Mijn konijnen zijn wel echt mijn ‘kindjes’… dus lees mee over hen!

Wat is de naam van je huisdier?
Mijn diertjes heten Guus en Bobbie. De naam Guus vond ik altijd al erg leuk en is afgeleid van verschillende BN’ers. Volgens mij komt de naam van Guus Meeuwis, volgens M. van Guus Hiddink. Ook prima, haha! De naam Bobbie komt van de dochter van een collega van M. We vonden het allebei een schattige naam.

Wat voor soort dier is het en welk ras?
Het zijn allebei konijnen. Guus is wit met bruin en zwarte vlekjes en heeft hangoren, Bobbie is wit met her en der wat zwart en heeft rechtopstaande oortjes. Maar welk ras?? Geen idee!

Hoe lang heb je je huisdier al?
In mei 2013 kreeg ik Guus, dus die heb ik nu ruim een jaar. Bobbie woont nu ongeveer twee maanden bij ons.

Furry friend tag Guus
Hoe kom je aan je huisdier?
Guus hebben we gekocht bij de plaatselijke dierenwinkel. Ik wilde al superlang een konijn, maar mocht er van de huisbaas geen toen ik op kamers woonde. Toen M. en ik een halfjaar samenwoonden ging hij overstag en gingen we samen naar de dierenwinkel. Ik was op slag verliefd op dit pluizige bolletje wol. Heel snel nadat Guus bij ons kwam wonen ben ik boeken en internetartikelen gaan lezen en besloot ik dat ik een tweede wilde. Door de maanden heen merkte ik namelijk ook dat Guus soms best eenzaam was. De dierenwinkel raadde het echter af om er nog een konijntje bij te zetten waardoor ik erg ging twijfelen. Zo gingen er enkele maanden overheen voor ik alsnog de knoop doorhakte. Ik had geen betere keuze kunnen maken!

Bobbie komt van konijnenopvang Binkies. Binkies is een soort asiel gespecialiseerd in konijnen. Hier komen gedumpte en/of gevonden konijnen terecht, maar ook konijnen die gered worden uit de kleine bakjes bij dierenwinkels en tuincentra. Bobbie zat ooit bij de Boerenbond, maar is daar weggegaan toen ze zwanger bleek. Ze zat nog niet zo lang bij Binkies toen ze op date ging met Guus. Het was even wennen voor allebei, maar het blijken nu dikke vriendjes!

Hoe oud is je huisdier?
In maart 2013 werd Guus geboren, dus die is nu 1 jaar en 3 maanden oud. Van Bobbie weten we het niet helemaal zeker omdat ze uit de opvang komt, maar naar schatting is ze een jaar oud.

Furry friend tag Bobbie
Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier?
Konijn Guus is echt een heel lui, maar ook gezellig beestje. Ik zeg wel eens gekscherend dat het een Jamaicaans konijn is, omdat hij zo relaxed is en nooit ergens bang voor is. Vuurwerk, onweer of andere harde geluiden? Guus knippert een keer met zijn ogen en slaapt verder. Hij houdt wel van spelen en speelgoed slopen, maar lekker knuffelen met zowel mij als zijn konijnenvrouwtje en powernappen vindt hij veel leuker. Bobbie is de explosieve van de twee. Zij is altijd op onderzoek uit, houdt nog veel meer van slopen en vooral enorm van eten. Heb ik wat eten in mijn hand ben ik ineens erg interessant en stormt ze op me af, zo niet dan vertrekt ze even zo gauw ook weer. Het is erg leuk om te zien dat Guus zelfs nog een beetje relaxter is geworden nu Bobbie er is. Eerder sliep hij wel, maar was hij toch nog wat alert. Nu zie je dat Bobbie zit te waken en ligt Guus echt in dromenland. Je ziet dan zijn koppie gewoon bewegen tijdens het dromen. Supercute!

Hoe belangrijk is de band met je huisdier?
Belangrijk. Ik praat tegen ze, knuffel met ze en word altijd heel rustig als ik ze buiten zie spelen. Ik zou echt niet meer zonder deze twee willen!

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?
Ik heb al best veel herinneringen aan Guus, maar bij hem was mijn favoriete moment denk ik het moment dat ik hem zag. Ik was totaal verliefd (en nog steeds). Bij Bobbie duurde het even voordat ik gewend was aan haar en andersom, dus ik denk dat mijn favoriete moment bij haar was toen ze het voor het eerst aandurfde om uit mijn hand te eten. Ze begon te wennen!

Komen ze vaak bij de dierenarts?
In principe niet, dus hopelijk blijft dat zo! Eens per jaar krijgen ze vaccinaties en Guus is 3 maanden geleden gecastreerd. Ook Bobbie komt nog aan de beurt, maar dit stellen we uit tot na onze vakantie zodat we in elk geval thuis zijn als ze herstelt.

Furry friend tag 2
Welke koosnaampjes geef je aan je huisdier?
Ik geef ze verschillende koosnaampjes: baby’s, nijnenbeestjes, nijntjes, schatjes. Guus wordt vaak Guussie of Guusje en Bobbie heeft nog niet echt een bijnaam. Of de bijnaam ‘vreetzak’ moet ook tellen, want dat is ze nu eenmaal.

Delen:

8 Reacties

 1. 17 juni 2014 / 17 juni 2014

  Ons konijn noemen wij ook nijn, dat ik volgens mij een van de meest gekozen koosnaampjes :) en dat terwijl onze nijn écht een terror nijn is!

 2. Rowan - RebelliousyetRomantic
  17 juni 2014 / 17 juni 2014

  Aaah die zijn heeel lief! :) Ik wil ook graag een konijntje (of twee). Lijkt me gezellig! :)

 3. svenja
  17 juni 2014 / 17 juni 2014

  Aaaaaah super cuteee <3

 4. Iris Quaedvlieg
  25 juni 2014 / 25 juni 2014

  Wat een ontzettend leuk artikel, ik ben een mega konijnenliefhebber en heb er zelf dan ook twee. Dit is echt heel leuk om te lezen. Mooie foto’s ook!

 5. Maris
  29 november 2016 / 29 november 2016

  Toevallig kwam ik op je blog terecht! Wij hebben ook een Bobby, die Dolf heet!

  Ik geloof dat het English Spot is met een vleugje van iets anders. Dolfje is in ieder geval een erg aanhankelijk, ontdeugend en vrolijk konijntje! Is dat bij Bobby ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder