The Swedest Thing Seizoen 3

Op deze pagina vind je de shownotes van alle afleveringen van seizoen 3 van The Swedest Thing.

Aflevering 1: Over trouwen en wonen in Zweden, en een onverwachte persreis naar Skåne

Na seizoen 2 bleef het even stil.. dus tijd om bij te praten! In deze eerste aflevering van seizoen 3 vertellen we wat ons bezig gehouden heeft in de afgelopen maanden. En dat was een heleboel! Amy trouwde in en verhuisde naar Zweden én Heidi ging onverwachts op persreis naar Zweden.

Meer lezen? Bekijk dan eens deze artikelen:

Trouwen in Zweden - onze voorbereidingen en tips
Groeten uit Göteborg // deel 1
Ontdek Skåne

Aflevering 2: De Zweedse Koninklijke familie

Een aflevering met een beetje blauw bloed! We hebben het namelijk over de Zweedse koninklijke familie! Wist je dat prins Carl-Philip ooit de kroonprins was van Zweden, maar nu niet meer? We leggen uit hoe dat precies zit. En wist je dat er een linkje is tussen de prinsessentaart en een Belgische koningin? Ook zijn er linkjes tussen de Zweedse en de Nederlandse royals. Je hoort het allemaal in aflevering 2 van The Swedest Thing!

Aflevering 3: Reis met ons mee naar Malmö!

In deze aflevering reizen we af naar Malmö. Deze stad wordt nog wel eens over het hoofd gezien als reisbestemming, maar dat vind ik onterecht. Deze dynamische en multiculturele stad heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het combineert oud en nieuw: van een oud kasteel tot de moderne wolkenkrabber Turning Torso. In deze aflevering delen Heidi en ik onze favoriete plekjes in deze Zuid-Zweedse stad met je.

Meer lezen? Bekijk dan eens deze artikelen:

Tips voor een Citytrip Malmö
Restaurant Saltimporten Canteen
Kitchen & Table + Skybar Malmö

Aflevering 4: Winter(activiteiten) in Zweden

In deze aflevering van de podcast zakken de tempaturen onder nul en kijken we naar een besneeuwd Zweeds landschap, want we hebben het over winter(activiteiten) in Zweden. We bespreken de leukste activiteiten die je kunt doen, vertellen meer over populaire skigebieden en meer!

Aflevering 5: Villa Volvo Vovve: Over karakteristieke Zweedse woorden en begrippen

Zweeds leren voor gevorderden, zo zou je deze aflevering wel kunnen noemen! In deze editie van de podcast bespreken we namelijk het boek Villa Volvo Vovve. In dit boek duiken we dieper in de Zweedse cultuur aan de hand van enkele woorden en begrippen die je leert in het dagelijks gebruik en niet per se tijdens je Zweedse les. En ook leuk: we bespreken het kortste woord (of: woorden) én doen een poging om het langste Zweedse woord uit te spreken. Durf jij het ook aan?

Nord-öster-sjö-kust-artilleri-flyg-spanings-simulator-anläggnings-materiel-underhålls-uppföljnings-system diskussions -inläggs-förberedelse-arbeten.

Durf jij het ook aan dit woord uit te spreken? Maak dan een filmpje en deel het op de socials met de hashtag #TheSwedestThing!

In deze aflevering bespreken we onder andere de volgende onderwerpen:

Zweeds leren voor beginners
Fettisdagen
Loppis - Zweedse rommelmarkt

Aflevering 6: Melodifestivalen: de Zweedse opmaat naar het songfestival

Een podcastaflevering met een muzikaal tintje. We vertellen je alles over Melodifestivalen, het muziekfestival dat in Zweden de opmaat is naar de songfestival. Via deze 6-weekse contest wordt de Zweedse kandidaat voor het ESF gekozen. Hoe gaat het precies in zijn werk? Welke Zweedse kandidaten waren de afgelopen jaren onze favorieten? Je hoort dit en nog veel meer in deze editie van The Swedest Thing!

Aflevering 7: De grote Zweden bucketlist

Aflevering 7 van de podcast staat in het teken van reizen naar Zweden. Meer specifiek: we bespreken de ultieme bucketlist van dingen die je echt gezien moet hebben. Heidi en ik hebben allebei al behoorlijk wat van Zweden gezien, dus welke aanraders hebben wij voor je?

Via Instagram hebben we ook jullie hulp ingeroepen en gevraagd wat jullie zéker zouden aanraden voor een reis naar Zweden. We bespreken het allemaal in deze aflevering.

Aflevering 8: Emigreren naar Zweden

In deze aflevering hebben we het over emigreren naar Zweden. Daarvoor hebben we twee gasten uitgenodigd. Sara is in 2018 met haar gezin verhuisd naar de omgeving van Växjö en Laura verhuisde eind 2021 met haar man naar Mariestad. We spreken hen over het waarom van hun verhuizing, hoe vrienden en familie reageerden op het emigratieplan, al dan niet Zweeds leren voor vertrek en nog veel meer!

Je kunt Sara en Laura ook volgen via Instagram.
Klik hier voor de Instagram van Sara
Klik hier voor de Instagram van Laura

Beluister de afleveringen hieronder via Soundcloud:

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info