Over Sommarmorgon.com

Roadtrip Zuid-Noorwegen en West-Zweden

Stel je voor: je wordt wakker op een zonnige zomerochtend, zonder plannen en je hebt volop mogelijkheden om je dag in te vullen. Heerlijk toch, dat gevoel van vrijheid! Sommarmorgon is het Zweedse woord voor zomerochtend. Een van mijn favoriete momenten, omdat het de belofte brengt van een nieuwe dag vol avontuur. Hoe vul jij die dag in?

Ik ben Amy, 34 jaar, getrouwd met Maurice en samen met onze Australische herder Siggy, wonen we in de buurt van Göteborg, Zweden. We houden van een actieve levensstijl en zijn graag te vinden in de bossen, de bergen of op het water.

Op Sommarmorgon.com lees je sinds 2018 over mijn ervaringen en tips voor jouw reis naar Scandinavië. Denk aan stedentrips, hotspots, prachtige hiking routes, overnachtingsplekken en must-visit plekken! Maar ook typisch Zweedse gebruiken en andere ervaringen waar je iets van kunt leren. Mijn focus ligt op Zweden, maar Noorwegen heeft gaandeweg een steeds groter plekje op deze site gekregen, naarmate we ook daar vaker kwamen. En heel soms deel ik andere mooie bestemmingen met je, maar mijn focus ligt echt op het noorden van Europa.

Sinds november 2020 is er ook een podcast! In The Swedest Thing podcast praat ik samen met co-host Heidi over de mooiste plekken in Zweden, Zweedse gebruiken en nog veel meer. Check hier alle informatie!

Wandelen naar de top van Saksa in de Sunnmøre Alpen in Noorwegen

Doelgroep sommarmorgon.com

Iedereen is van harte welkom op Sommarmorgon.com, maar gebaseerd op de statistieken is de doorsnee bezoeker van Sommarmorgon.com een sportieve vrouw van gemiddeld 25-40, die interesse heeft in actieve en avontuurlijke vakanties. Voor deze dame geen all-inclusive hotels, maar lekker de natuur in: wandelen, het water op of lekker fietsen. Ze zoekt de vrijheid en de natuur op en kiest graag voor het ongebaande pad.

Op Sommarmorgon.com inspireer en informeer ik jou voor jouw reis naar het noorden. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de mooiste natuurgebieden van Noord-Europa. Om daarna de drukte van de stad weer op te zoeken, voor een mooi museum of een goed restaurant. Of je nu al eerder in Scandinavië bent geweest of niet, wellicht heb je iets aan mijn tips.

Amy op Ameland

Over mijn liefde voor Zweden en reizen

Op elfjarige leeftijd was ik voor het eerst in Zweden met mijn familie en daarna heeft mijn interesse voor het land me nooit helemaal losgelaten. Tien jaar later, in 2010, kreeg ik de kans om tijdens mijn studie naar Stockholm te verhuizen voor een stage. Ik voelde me er thuis en begon een blog om over mijn avonturen in Zweden te schrijven. Helaas staan die stukken niet meer online, maar na mijn stage bleef de liefde voor Zweden sterk. Meer dan tien jaar lang reisden mijn man en ik meerdere keren per jaar naar Zweden, voordat we de stap zetten om te gaan emigreren. De bossen, de meren, de cultuur, de taal: ik houd ervan! Daarom vertel ik je graag meer over het land en haar prachtige natuur in mijn artikelen.

De afgelopen jaren ben zijn we ook steeds vaker naar Noorwegen geweest. De ruige natuur, met haar prachtige fjorden, is onweerstaanbaar. Ook daar deel ik graag artikelen over. Zo hoop ik je te inspireren ook eens naar Scandinavië af te reizen en dit gebied zelf te ontdekken. Van een stadsmeisje ben ik de afgelopen jaren steeds meer veranderd in een outdoor liefhebber. Wandelschoenen aan en de bergen in! Reis je mee?

Affiliate links

In sommige artikelen op sommarmorgon.com vind je affiliate links. Dit zijn speciale links vanaf sommargon.com naar de website van een adverteerder. Wanneer jij via deze link een bestelling plaatst of een service boekt krijg ik daar een hele kleine commissie op als vergoeding. Dit terwijl het jou geen cent extra kost.

Ik ben kritisch en link alleen naar producten of diensten waarvan ik denk dat ze goed passen bij mijn site en het desbetreffende artikel. Uiteraard beïnvloeden deze links mijn mening niet, maar het zorgt er wel voor dat ik deze website kan laten bestaan. Je steunt met je aanschaf dus Sommarmorgon.com, zodat ik jou kan blijven voorzien van gratis artikelen!

Is er sprake van affiliate links in een artikel, dan zal ik dat altijd rechtsonder in het artikel vermelden. Is er sprake van een post waarbij ik spullen ontvang of waarvoor ik echt betaald word, dan staat dit rechtsboven vermeld. Zo is het altijd transparant voor jou met wat voor artikel je te maken hebt.

Samenwerken?

Heb je interesse in een samenwerking met mij en mijn blog? Neem dan contact met me op via de contactpagina om de mogelijkheden te bekijken.

Liefs, Amy

Volg je mij al via social media? Sommarmorgon.com is actief op deze netwerken!

Instagram

Facebook

Pinterest

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info