Over Sommarmorgon.com

Roadtrip Zuid-Noorwegen en West-Zweden

Ken je dat gevoel, wakker worden op een zonnige zomerochtend, geen plannen en volop mogelijkheden om je dag in te vullen? Heerlijk toch, dat gevoel van vrijheid! Sommarmorgon is het Zweedse woord voor zomerochtend. Een van mijn favoriete momenten, bij voorkeur wanneer ik zelf daadwerkelijk in Zweden ben. Omdat het de belofte brengt van een nieuwe dag vol avontuur. Hoe vul jij die dag in?

Ik ben Amy, 33 jaar, getrouwd met Maurice en en samen met onze Australian Shepherd pup genaamd Siggy, wonen we in het zuiden van Nederland. In 2021 woonden wij in Göteborg (Zweden) en we hebben de wens om ooit nog eens naar Zweden te verhuizen. We houden van een actieve levensstijl en zijn graag te vinden in de bossen, de bergen of op het water.

Sommarmorgon.com is sinds 2018 mijn plekje op het internet waarop ik mijn liefde voor Zweden, Scandinavië en outdoor avonturen met je deel. Je leest hier over mijn ervaringen en tips voor jouw reis naar Scandinavië. Denk aan stedentrips, hotspots, prachtige hiking routes, overnachtingsplekken en must-visit plekken! Maar ook typisch Zweedse gebruiken en andere ervaringen waar je iets van kunt leren. Mijn focus ligt op Zweden, maar Noorwegen heeft gaandeweg een steeds groter plekje op deze site gekregen, naarmate we ook daar vaker kwamen. En heel soms deel ik andere mooie bestemmingen met je, maar mijn focus ligt echt in het noorden van Europa.

Bloggen deed ik trouwens al eerder. Sinds 2014 heb ik vier jaar de blog twintigennogwat.nl gerund, waar je persoonlijke stukken kon lezen, maar ook boekrecensies en mijn liefde voor Zweden en reizen. Dat laatste nam een steeds grotere plek in op de site en ik vond de naam van de site steeds minder passend. In 2018 veranderde ik daarom van koers: mijn reisblog sommarmorgon.com was geboren. De oude content staat nog online in het archief van deze site, maar de focus is veranderd.

En sinds november 2020 is er ook een podcast! In The Swedest Thing praat ik samen met co-host Heidi over de mooiste plekken in Zweden, Zweedse gebruiken en nog veel meer. Check hier alle informatie!

Wandelen naar de top van Saksa in de Sunnmøre Alpen in Noorwegen

Doelgroep sommarmorgon.com

Iedereen is van harte welkom op Sommarmorgon.com, maar gebaseerd op de statistieken is de doorsnee bezoeker van Sommarmorgon.com een sportieve vrouw van gemiddeld 25-40, die interesse heeft in actieve en avontuurlijke vakanties. Voor deze dame geen all-inclusive hotels, maar lekker de natuur in: wandelen, het water op of lekker fietsen. Ze zoekt de vrijheid en de natuur op en kiest graag voor het ongebaande pad.

Op Sommarmorgon.com inspireer en informeer ik jou voor jouw reis naar het noorden. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de mooiste natuurgebieden van Noord-Europa. Om daarna de drukte van de stad weer op te zoeken, voor een mooi museum of een goed restaurant.

Amy op Ameland

Over mijn liefde voor Zweden en reizen

Op elfjarige leeftijd was ik voor het eerst in Zweden. Ik werd verliefd op het land en tien jaar later (in 2010) kreeg ik de kans om naar Stockholm te verhuizen voor mijn studie. De liefde werd tijdens die studieperiode in Stockholm alleen maar sterker en ik begon een blog om over mijn avonturen in Zweden te schrijven. Helaas staan die stukken niet meer online, mijn liefde voor Zweden bleef. Ik bezoek het land als het even kan meerdere keren per jaar (en zoals ik hierboven al schreef: in 2021 woonden we er ook even). De bossen, de meren, de cultuur, de taal: er is geen enkel aspect waar ik niet van houd. Ik vertel je daarom graag meer over het land en haar prachtige natuur in mijn artikelen.

De afgelopen jaren ben ik ook steeds vaker naar Noorwegen afgereisd. De ruige natuur, met haar prachtige fjorden, is onweerstaanbaar. Ook daar deel ik graag artikelen over. Zo hoop ik je te inspireren ook eens naar Scandinavië af te reizen en dit gebied zelf te ontdekken. Van een stadsmeisje ben ik de afgelopen jaren steeds meer veranderd in een outdoor liefhebber. Wandelschoenen aan en de bergen in! Reis je mee?

Affiliate links

In sommige artikelen op sommarmorgon.com vind je affiliate links. Dit zijn speciale links vanaf sommargon.com naar de website van een adverteerder. Ik link naar producten of diensten waarvan ik denk dat ze goed passen bij het desbetreffende artikel. Wanneer jij via deze link een bestelling plaatst of een service boekt krijg ik daar een hele kleine commissie op als vergoeding. Dit terwijl het jou geen cent extra kost. Ik raad alleen producten en diensten aan waar ik 100% achter sta. Uiteraard beïnvloeden deze links mijn mening niet, maar het zorgt er wel voor dat ik deze website kan laten bestaan. Je steunt met je aanschaf dus Sommarmorgon.com, zodat ik jou kan blijven voorzien van gratis artikelen!

Is er sprake van affiliate links in een artikel, dan zal ik dat altijd rechtsonder in het artikel vermelden. Is er sprake van een post waarbij ik spullen ontvang of waarvoor ik echt betaald word, dan staat dit rechtsboven vermeld. Zo is het altijd transparant voor jou met wat voor artikel je te maken hebt.

Samenwerken?
Heb je interesse in een samenwerking met mij en mijn blog? Neem dan contact met me op via de contactpagina.

Liefs, Amy

Volg je mij al via social media? Sommarmorgon.com is actief op deze netwerken!

Bloglovin’

Instagram

Facebook

Luister naar The Swedest Thing Podcast
Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info