The Swedest Thing Seizoen 2

Op deze pagina vind je de shownotes van alle afleveringen van seizoen 2 van The Swedest Thing.

Aflevering 1: Onze tips voor een citytrip naar Stockholm

In aflevering 1 van seizoen 2 delen we onze ultieme tips voor een citytrip naar Stockholm. Bespreken hoe je van de luchthaven naar het centrum van de stad kunt reizen en onze favoriete hotels, eetplekjes en must-visit's!

Meer lezen over Stockholm? Bekijk dan eens deze artikelen:

Kersenbloesem in Kungsträdgården
Vega(n) lunchen bij Hermitage
Mijn tips voor een citytrip Stockholm

Aflevering 2: Over typische Zweedse gewoontes

In aflevering 2 bespreken we 10 gewoontes die in onze ogen typisch Zweeds zijn. We hebben het over: binnenshuis geen schoenen dragen, Fika, botermesjes, in de rij staan en nog veel meer.

Aflevering 3: Avonturen in Noord-Zweden

In de afgelopen jaren reisden Heidi en ik enkele keren naar het noorden van Zweden. In deze aflevering delen wij onze highlights, tips én ons eigen wensenlijstje voor reizen naar Noord-Zweden.

Meer lezen over Noord-Zweden? Bekijk dan eens deze artikelen van Heidi:

Hiken bij drielandenpunt Treriksröset
Hiking met husky's in de Zweedse wildernis
10x doen Noord-Zweden
Bezoek Lappstaden in Arvidsjaur
Jamtli in Östersund
Messaure - de stad in Noord-Zweden die verdween

Aflevering 4: Zweedse lekkernijen en hun eigen "feestdag" 

Wist jij dat Zweden enkele ‘feestdagen’ kent waarbij eten centraal staat. Bijna iedere Zweedse lekkernij heeft wel zijn eigen dag in de ‘cake calendar’. In aflevering 4 bespreken we het jaar in lekkenijen. Ook zit er een heuse spraakverwarring in vanuit onze Belgische én Nederlandse achtergrond.

Meer lezen ? Bekijk dan eens deze artikelen van Heidi:

Of deze artikelen op sommarmorgon.com:

Recept Zweedse kanelbullar
Recept Zweedse Lussekatter
Fettisdagen

Aflevering 5: De Zweedse supermarkt 

In deze vijfde aflevering hebben wij het over de supermarkten in Zweden en welke producten ze hebben. Welke producten nemen wij mee naar huis na een reis naar Zweden? En.. wat zouden we juist missen als we in Zweden zouden wonen? We bespreken hoe statiegeld ('pant') werkt en bij welke supermarkten je terecht kunt.

Meer lezen ? Bekijk dan eens deze artikelen eens:

Lekkernijen uit de Zweedse supermarkt
Boodschappen uit de Zweedse supermarkt
Alcohol kopen in Zweden- Systembolaget

Aflevering 6: Ontdek het prachtige Skåne

Dit keer bespreken we het prachtige Skåne in Zuid-Zweden. We bespreken hoe je daar het makkelijkste kunt komen (met de auto), diverse highlights en nationale parken. Ook komen diverse steden even aan de orde. Een erg volle en veelzijdige aflevering!

Meer lezen ? Bekijk dan eens deze artikelen eens:

8x doen in Skåne
Natuurreservaat Kullaberg in Zuid-Zweden- de droom van iedere outdoor liefhebber
Gekleurde elektriciteitskastjes in Simrishamn

Aflevering 7: Hoe kindvriendelijk is Zweden?

Een veelgevraagde aflevering! We nodigden ervaringsdeskundige Sandra van Stralend Zweden uit om te vertellen over hoe kindvriendelijk is. We bespreken diverse tips, zoals Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Junibacken en Gröna Lund in Stockholm, Liseberg (Göteborg), Jamtli in Jämtland en Skånes Djurpark in Höör. Ook hebben we het over diverse praktische tips, zoals gratis openbare toiletten én speeltuinen. Zeker de moeite van het luisteren waard!

Aflevering 8: Midzomer vieren in Zweden

Het midzomer feest is een van de hoogtepunten op de Zweedse kalender. Het begin van de zomer is er en dat wordt gevierd! In deze aflevering bespreken we wat er eigenlijk gevierd wordt en hoe dat gevierd wordt. We hebben het over bloemenkroontjes en drankliedjes... en natuurlijk: waar kun je Midzomer vieren als je in Zweden bent?

Beluister de afleveringen hieronder via Soundcloud:

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info