VIDEO | Boodschappen uit de Zweedse supermarkt

Video - Boodschappen uit de Zweedse supermarkt

Leuk dat je kijkt naar een nieuwe video. Meestal zie je op mijn Youtube kanaal vooral aftermovies van reizen die ik maak, maar dit keer nam ik even rustig plaats voor de camera. Ik laat je zien welke boodschappen uit de Zweedse supermarkt wij meestal meenemen als we terugrijden uit Zweden.

Als je vaker op een bepaalde plek komt, dan ga je gewoontes ontwikkelen. Je weet bij welk restaurant je de beste sushi kunt eten, bij welk winkeltje je altijd wel kunt slagen voor leuke kleding. weet waar je de mooiste wandelroutes kunt vinden of hebt een favoriet terrasje waar je graag een drankje doet. Een van onze rituelen of gewoontes is dat we op de laatste dag van ons verblijf altijd langs een grote ICA supermarkt rijden in de buurt van Malmö. Deze supermarkt houdt een beetje het midden tussen een grote AH XL en een Franse supermarché. Heerlijk vind ik het, om hier even rustig rond te wandelen.

Standaard hebben we een heel aantal Zweedse producten in huis en steeds wanneer we die kant op gaan bekijken we wat er op is en wat we willen aanvullen. Dat gaat van praktische zaken tot spullen in de keuken tot lekkernijen die we graag op voorraad hebben. Vijf jaar geleden schreef ik al eens een artikel over lekkernijen uit de Zweedse supermarkt die ik graag in huis haal. Zoals je kunt zien zijn een aantal producten uit dat lijstje nu nog steeds favoriet, maar er is natuurlijk ook wel wat veranderd. Kijk je mee?

Vergeet je niet te abonneren zodat je mijn video’s meteen als eerste kan zien?

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze video vonden, dus laat dat gerust weten via een berichtje hier of op sociale media. Bedankt voor het kijken!

Delen:

16 Reacties

 1. 15 juni 2020 / 15 juni 2020

  Heel tof! Je doet het echt heel goed en natuurlijk op video, als een volleerd YouTuber :)

  • Amy - SommarmorgonNL
   Auteur
   15 juni 2020 / 15 juni 2020

   Wat een lief berichtje, dankjewel Audrey! Heel natuurlijk voelt het nog niet, opnemen voor 17 minuutjes video kostte me toch al zo’n 1,5 uur haha! Maar wel leuk om eens te doen.

 2. 17 juni 2020 / 17 juni 2020

  een hele leuke video!! en leuk om eens boodschappen uit een ander land te zien, ben er wel nieuwsgierig naar :D

 3. 17 juni 2020 / 17 juni 2020

  Is een supermarkt in Zweden nou nog heel anders dan in Nederland? Ik vind het een leuke gewoonte van jullie om er eentje te bezoeken.

  • Amy - SommarmorgonNL
   Auteur
   17 juni 2020 / 17 juni 2020

   Niet heel anders, maar qua producten hebben ze natuurlijk wel een ander aanbod. Op het gebied van groenten heb je over het algemeen bijvoorbeeld veel minder voorverpakte porties. Natuurlijk doen we sowieso altijd gewoon onze boodschappen, maar onze laatste shopping sessie voor we naar huis gaan is wel echt een gewoonte ja.

 4. 18 juni 2020 / 18 juni 2020

  Leuke video en leuk gedaan. Ook een originele insteek. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar supermarkten in andere landen en hun aanbod.

  • Amy - SommarmorgonNL
   Auteur
   18 juni 2020 / 18 juni 2020

   Misschien moet ik dan ook maar eens een videootje maken tíjdens het boodschappen doen? Haha!

 5. 18 juni 2020 / 18 juni 2020

  Mooi dat je zweden zo op deze manier mee neemt naar nederland.

  • Amy - SommarmorgonNL
   Auteur
   18 juni 2020 / 18 juni 2020

   Afgelopen jaar 4x. En het ligt eraan waar je heen gaat natuurlijk, het zuiden van het land kun je in 10 uurtjes wel bereiken met de auto.

 6. 18 juni 2020 / 18 juni 2020

  Wat shoplogvideo. Ik ben benieuwd naar de supermarkt in Zweeds. Is hetzelfde of anders?

 7. 20 juni 2020 / 20 juni 2020

  Heel herkenbaar :-). We nemen ook altijd wat mee op de laatste dag. We gaan helaas geen vier keer per jaar maar een keer per jaar.

 8. 21 juni 2020 / 21 juni 2020

  Altijd leuk mensen die zo creatief omgaan met video! Leuke vlog!

 9. 22 juni 2020 / 22 juni 2020

  Ooooh, Franse en Duitse supermarkten vind ik altijd geweldig om in te struinen en dingen te kopen. In Zweden heb ik dat nog niet gedaan (daar hing ik meestal in kledingzaken rond:)
  Die Bakis vind ik wel een hele goede tip (al kan je die hier in NL natuurlijk niet krijgen). Ik bedacht mij – off topic – nog even. Heb je voor op de barbecue weleens spiezen gemaakt van tahoe (ook wel bekend als tofu) en tempé? Ik eet dat regelmatig als ik een vega Indonesische rijsttafel bestel. Tempé is gefermenteerd en niet iedereen vindt de smaak wellicht even lekker, but I love it. En het liefst eerst nog gemarineerd in ketjap en sambal.
  Die Lant Chips zien er ook heerlijk uit met wat je erover vertelt.

  • Amy - SommarmorgonNL
   Auteur
   28 juni 2020 / 28 juni 2020

   Deze tip kende ik nog niet, maar wil ik zeker eens proberen.. thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder