Review: 21 Zomers en andere verhalen door Chantal van Gastel

21zomers

Over enkele maanden komt de nieuwe roman van Chantal van Gastel uit, getiteld Ik wist het. Om haar lezers deze zomer toch te kunnen voorzien van enkele uren leesplezier, bracht Chantal afgelopen maand de verhalenbundel 21 zomers en andere verhalen uit. In deze bundel vindt je enkele korte verhalen die zij de afgelopen jaren schreef voor verschillende opdrachtgevers (waaronder Viva, Christine Le Duc en Telegraaf). Tevens bevat de bundel een exclusieve preview van de aankomende roman Ik wist het.

Ze wisselen een blik van verstandhouding, waaruit ik opmaak dat dit meer dan eens een onderwerp van gesprek tussen hen is geweest. En ze denken nog steeds dat ik op mijn bek ga. “Ik weet hoe jullie erover denken. En ik snap dat het niet de keuze is die jullie zouden maken, maar voor mij is het anders. Dit is wat ik echt wil.”

In de voorpublicatie van Ik wist het maakt de lezer kennis met Mia, die haar carrière in de marketing opzegt om haar droom na te jagen: het openen van een bloemenwinkel. We zien hoe Mia een vervallen pand opknapt om er een glamorous winkel van te maken, we kijken mee met Mia’s eerste stapjes op een bloemenveiling en zijn erbij als ze de knappe Feo ontmoet, die met zijn tostibus op hetzelfde plein is neergestreken als waar Mia’s winkeltje is. Deze eerste kennismaking met de nieuwe roman telt maar liefst 73 pagina’s en maakt heel nieuwsgierig naar de afloop van deze avonturen.

De overige verhalen verschillen enorm van grootte. Zo is er het titelverhaal 21 Zomers, waarin Lauren na 21 jaar gaat scheiden van haar man. Ze gaat terug naar het vakantiehuis waar ze die 21 zomers doorbrachten en blikt terug op het begin van hun liefde. In Roxy’s roadtrip gaat Roxy in haar eentje naar Spanje om haar talent voor fotografie verder te ontwikkelen. Ze krijgt autopech en wordt op weg geholpen door de Nederlandse Raphael. Zomer in New York is na de preview van Ik wist het een vrij lang verhaal. Lucy is naar eigen zeggen de laatste single op aarde en besluit enkele weken naar haar oude huisgenoot Kasper te gaan, die in New York is gaan wonen. Hoewel ikzelf nooit in NYC geweest ben, geeft het verhaal je een geweldige beschrijving van enkele plekken en de sfeer in de stad.

Dan bevat het boek nog twee hele korte verhalen, van elk ongeveer 6 pagina’s. Het vertrek vertelt het verhaal van Thomas en Tanja, die tijdens een vakantie verliefd worden op elkaar. Afleiding is duidelijk het verhaal dat Chantal schreef voor Christine Le Duc: een erotisch verhaal, waarin de hoofdpersoon haar overbuurman verleidt wanneer zij in een lift vast komen te zitten. Dit verhaal wijkt door het sexy karakter vrij sterk af van de andere verhalen.

21 Zomers en andere verhalen is een leuk boekje, dat lekker wegleest. De verhalen zijn niet enorm ingewikkeld en bevatten geen enorm doordachte personages, het is gewoon lekker feelgood. Je kunt vrij veel erotiek verwachten, maar bovenal zijn het luchtig geschreven romantische verhalen die je een zwoel zomergevoel bezorgen (en reislust!).

Als je bovenstaande verhalen van Chantal van Gastel nog niet eerder hebt gelezen (want ze zijn dus allemaal los al eens eerder gepubliceerd) is dit een ideaal boek voor op het strand, in de koffer op weg naar je vakantiebestemming of lekker lui in de tuin. Ik vind het een absolute aanrader voor deze zomer!

Cijfer 7 / 10

Chantal van Gastel – 21 Zomers en andere verhalen is verkrijgbaar bij alle erkende boekhandels en kost €9,95.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin’!

Foto credits: thehouseofbooks.nl
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder