Het #DIYmetViking event: een middag vol creativiteit

#diymetviking stempel

In mijn kinder- en tienerjaren was ik altijd in de weer met knutselspullen, canvasdoeken om te beschilderen en vellen om vol te tekenen. Ik heb zó enorm veel getekend! Vooral perspectief tekenen vond ik geweldig om te doen. Op de middelbare school koos ik voor Tekenen en Kunstgeschiedenis in mijn pakket en ik werd altijd heel blij van alles wat ik er leerde. Bij mijn moeder in huis hangen nog verschillende van mijn creaties (laten we het niet hebben over de kwaliteit ervan), maar met de intrede van een heleboel andere interesses en verplichtingen is die creatieve kant van mij een klein beetje weggezakt. Des te leuker vond ik het toen Viking mij uitnodigde voor hun #DIYmetViking bloggersevent vorig weekend.

Het #DIYmetViking event werd georganiseerd door Viking, distributeur van kantoorartikelen en een ruim assortiment aan knutselbenodigdheden. Tijdens het event zouden we onder begeleiding van drie experts in drie verschillende creatieve workshops gaan kennismaken met stempels maken, handlettering en sjabloneren met inkt. Zaterdagochtend vroeg reisde ik daarom samen met Evelien af naar Studio Zeeburg in Amsterdam-Oost. Deze studio is gevestigd in karakteristiek pand direct aan het water. De loods is heel licht door het gebruik van veel glas en heeft een industriële look. We waren iets te vroeg, maar werden meteen hartelijk ontvangen met een kopje thee. Er werden wat handjes geschud ter kennismaking, ik hoorde ‘Hee, jij bent toch Amy van sommarmorgon.com?’ (dat blijft best een beetje gek trouwens!) en ook werd er wat bijgekletst. Daarna werden we in drie groepen verdeeld en was het tijd voor de workshops!

#diymetviking stempel amy

Workshop #1 Stempels maken

De eerste workshop die ik bijwoonde, werd gegeven door Stefanie van Salut Stefanie. Met haar bedrijf richt ze zich op het ontwerpen en snijden van stempels voor allerlei doeleinden. Onder begeleiding van Stefanie leerden we hoe je met behulp van een rubberen blokje en een gutssetje een mooie stempel kan maken. Er lagen diverse voorbeelden die je zou kunnen namaken, maar je kon natuurlijk ook je eigen ontwerp kiezen. Voor mij was het snel duidelijk welke vorm mijn stempel moest krijgen: een eland! Dat past natuurlijk heel goed bij mijn liefde voor Zweden, haha! Ik googelde naar een mooi (en makkelijk) plaatje en ging aan de slag.

#diymetviking stempel eland

Tadaa, het resultaat! vinden jullie hem niet schattig? Ik kwam er achter dat het nog best lastig is om heel gedetailleerd te werken.. maar gelukkig was daar Stefanie die af en toe even kwam helpen. ;-) Dit was een leuke workshop en hoewel ik stempels (nog) niet heel vaak gebruik, is het wel echt iets dat mijn interesse heeft gewekt. Ik zou het leuk vinden hier vaker iets mee te doen!

#diymetviking sjabloneren met inkt

Workshop #2 Sjabloneren met inkt

De volgende workshop zou eigenlijk scrapbooking zijn, maar er werd nu een iets andere invulling aan gegeven. Scrapbooking doe je met eigen foto’s in een fotoboek en dat was nu wat lastig, dus gingen we sjabloneren. Na uitleg van Sandra van Scrap&Co en met behulp van Tim Holtz Distress Inkt en verschillende sjablonen en stempels zouden we een vel papier mooi gaan versieren.

#diymetviking sjabloneren met inkt - resultaat

Om heel eerlijk te zijn vond ik deze workshop wat lastig. Ik vond het vooral super gaaf om te zien wat de andere dames (en één heer) maakten. Nadat ik zelf mijn achtergrondkleuren had gekozen en aangebracht kon ik alleen niet zo goed bepalen hoe ik verder moest. Ik ben zelf namelijk niet heel erg van de snoezige details (vlinders, bloemen, etc.), ik houd juist meer van strakke lijnen en vormgeving. Daarom besloot ik maar wat te gaan proberen met de verschillende stencils die ik zag liggen. Al met al een hele leuke workshop waarbij ik meer geleerd heb over verschillende technieken, maar ik denk niet dat dit echt bij me past.

#diymetviking handlettering

Workshop #3 Hand lettering

Ja, ja, ja… dit vond ik leuk! Tijdens de derde en laatste workshop die ik bijwoonde leerden we handletteren. We begonnen met uitgebreide uitleg door Mirjam van handletters.nl en tussen de stukjes uitleg door mochten we zelf de verschillende technieken uitproberen.

Wat ik vooral top vond, was het aanstekelijke enthousiasme van Mirjam. Haar hele Instagram feed staat trouwens vol met de mooiste boodschappenlijstjes, die ze ook maakt met behulp van lettering. Meneer de Boer in mijn stadje Eindhoven organiseert wel eens handlettering workshops, maar ik ging er nooit naartoe omdat ik dacht dat het niets voor me zou zijn. Daar ben ik nu op teruggekomen! Ik kwam er weliswaar achter dat het best wel moeilijk, maar vooral ook heel erg leuk is om te doen. Hier wil ik zeker vaker mee aan de slag!

#diymetviking lunch#diymetviking finish

#DIYmetViking: wat vond ik ervan?

Super leuk en inspirerend! Dat vond ik ervan, haha! Het was echt een ontzettend gezellige dag, waarop veel werd gekletst, gelachen en gefocust op alle dingen die we leerden. Vooral bij het maken van de stempels moesten we onze koppies er wel bij houden. Het was bovendien heel goed verzorgd allemaal, dat voelde zo warm en welkom. Tussen de workshops werd door Studio Zeeburg bijvoorbeeld een heerlijke lunch verzorgd. Als nieuwbakken vegetariër moet ik nog een beetje zoeken naar wat ik wel of niet kan eten, maar door een ruim assortiment heerlijke broodjes, rauwkost en gegrilde groenten was er keuze te over. Ook was er een fotograaf aanwezig die de gebeurtenissen vastlegde; enkele foto’s in dit artikel (die waar ik op sta) zijn van zijn hand.

Na afloop van de dag kregen we een goed gevulde goodiebag mee van Viking, met daarin onder meer washi tape, pennen, stencils en een mok om te versieren. Daar ben ik vast wel weer wat uurtjes zoet mee! Al met al was het een hele fijne middag waardoor ik nieuwe meiden en hun blogs mocht leren kennen én mijn creatieve kant weer even kon aanspreken. Ik kijk dus met veel plezier terug op deze dag. Viking, dank voor de uitnodiging en de toffe dag! Meer zien? Dat kan op de blog van Viking zelf!

Houd jij van creatief bezig zijn? Wat doe je dan het liefst?

Delen:

8 Reacties

 1. 21 mei 2017 / 21 mei 2017

  Ah, wat een mooie foto’s van jou ook! Ik vond het ook echt heel leuk vorige week, en gezellig om je weer eens te zien. :)

 2. 21 mei 2017 / 21 mei 2017

  Wat was het leuk he! Toffe stempel heb je gemaakt.

  Ik vond Mirjams boodschappen lijstjes zo tof.

 3. 21 mei 2017 / 21 mei 2017

  Super leuk event en wat een gave stempel heb je gemaakt! Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn meer deed het laatste jaren weer veel te weinig. Nu ben ik aan de slag gegaan met een bullet journal en dus handlettering en vind het weer heerlijk om te doen!!

 4. 21 mei 2017 / 21 mei 2017

  Zo leuk om van iedereen de blogjes over deze middag te lezen, hihi (: Ik beleef het echt weer een soort opnieuw zo. En er zijn ook echt leuke foto’s van jou gemaakt zeg. Ook Maaike die die ene foto van jou en Evelien had gemaakt; die is echt heel leuk geworden! Net als jouw stempel, overigens. Echt een leukie. Liefs!

 5. 21 mei 2017 / 21 mei 2017

  Ziet er super tof uit! Ik maak steeds vaker DIY’s, lekker freubelen :-)

 6. 21 mei 2017 / 21 mei 2017

  Wat leuk om te lezen hoe jij het hebt ervaren. Ik vind dat je leuke creaties hebt gemaakt!

 7. 21 mei 2017 / 21 mei 2017

  Mooi overzicht van een heel gezellige dag! Je eland-stempel is superleuk geworden, zo schattig! En geweldig al die foto’s met geconcentreerde koppies, hihi. Op naar het volgende evenement ?

 8. 23 mei 2017 / 23 mei 2017

  Wat leuk, zeg! Ik was me al af aan het vragen hoe je aan die professionele “actiefoto’s” kwam ;)

  En handlettering is echt leuk, hè? Kwam ik laatst ook achter. Ben nog steeds onder de indruk van mezelf als ik mijn resultaat zie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder