Recept: ijstaartje van schuimpjes

ijstaartje met schuimpjes 1

Morgen en maandag is het respectievelijk eerste en tweede paasdag. Bij ons thuis betekent dit steevast dat we gezellig met de broers en zussen aanschuiven bij mijn moeder thuis voor een heerlijke brunch of lunch. Iedereen gaat de keuken in om zelf iets te maken, zodat er elk jaar weer een overdaad aan lekkere dingen op tafel staat. Met het prachtige weer waar we deze dagen heerlijk van kunnen genieten leek het mij leuk om een ijstaartje met schuimpjes te maken om de lunch van morgen mee af te sluiten. Dit ijstaartje is al jaren favoriet in onze familie en daarom leek het me een goed idee het recept te delen. Het is súper makkelijk en heel erg lekker (en zoet)!

WAT HEB JE NODIG?

– 3 pakken torenschuimpjes of schuimkransjes
– ½ liter ongeklopte slagroom
– Nougatine nootjes
– Ingevette springvorm

HOE MAAK JE DIT IJSTAARTJE?

ijstaartje met schuimpjes 2
Kruimel de schuimpjes. Dit kan heel makkelijk met de hand, maar je kunt bijvoorbeeld ook een stamppotstamper gebruiken om de schuimpjes voorzichtig te breken. Je moet ze niet te fijn kruimelen; er mogen best wat stukjes inzitten. Op die manier blijft het taartje lekker luchtig en knapperig.

ijstaartje met schuimpjes 6
Klop de slagroom…

ijstaartje met schuimpjes 7
… en schep de schuimpjes voorzichtig door de slagroom met een spatel.  Ik heb ervoor gekozen om de schuimpjes te sorteren op kleur, waardoor ik drie bakjes met ‘gekleurde’ slagroom overhoud.

ijstaartje met schuimpjes 3

Vervolgens bedek je de bodem van de springvorm met de nougatine. Voor een mooi effect kun je er ook voor kiezen om de zijkanten van de springvorm van nougatine te voorzien of alleen de bovenkant van de ijstaart.

ijstaartje met schuimpjes 4

Schep het slagroommengsel in de springvorm. Ik maakte laagjes met de verschillende kleurtjes, maar uiteraard kun je het mengsel ook in zijn geheel in de springvorm doen. Zet het taartje nu minimaal 24 uur in de vriezer voor je het serveert. Let op: de ijstaart is best machtig, dus snijd geen al te grote stukken. Serveer de ijstaart met wat vers fruit, chocoladeschaafsel of wat achtergehouden schuimpjes. Eet smakelijk!

ijstaartje met schuimpjes 5
(Deze moet nog de vriezer in…)

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin’!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder