Review: Incendio door Tess Gerritsen

Incendio_200

De maand juni is alweer een eind op weg en dat betekent in boekenland maar één ding: de maand van het spannende boek is in volle gang. De maand van het spannende boek heeft tot doel om kwalitatief hoogstaande literatuur op het gebied van spanning en misdaad onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Schaf je in deze junimaand een boek aan ter waarde van minimaal €12,50 krijg je daar het geschenkboek ‘Incendio’ van Tess Gerritsen bij.

“De eerste zestien maten van de wals klinken net zo mooi als ik me die had voorgesteld, een droeve klaagzang gezongen in een trieste bariton. Daarna stijgt de melodie en volgen de noten elkaar sneller op. Het zweet breekt me uit van de moeite die het me kost om het tempo bij te houden. Het lijkt wel of mijn strijkstok een eigen leven leidt.”

De Amerikaanse violiste Julia Ansdell is getrouwd met Rob en heeft een driejarige dochter genaamd Lily. Julia vindt tijdens een werktripje in Rome in een antiquariaat de bladmuziek van een bijzonder muziekstuk. Het stuk heet L’incendio (de brand) en is gecomponeerd door L. Todesco. Julia is direct geïntrigeerd door het bijzondere stuk. Zodra ze het begint te spelen lijkt ze echter de grip op de muziek te verliezen. Er vinden enkele gruwelijke gebeurtenissen plaats terwijl ze het stuk speelt. Julia is er van overtuigd dat het muziekstuk hieraan ten grondslag ligt en gaat op onderzoek uit. 

Incendio is een ontzettend spannend boekje, dat je vanaf de eerste seconde grijpt. De dochter-moeder relatie in het verhaal maakt het verhaal erg realistisch: je ziet een nachtmerrie werkelijkheid worden. Immers: je kat die vermoord wordt en een dochtertje dat ineens heel eng gedrag vertoont.. de gedachte alleen al is vreselijk.

Het boekje leest erg makkelijk en beslaat slechts 95 pagina’s. Dit vind ik persoonlijk ook meteen een klein minpuntje: wanneer je goed en wel in het verhaal zit ga je al richting de ontknoping. Omdat er verschillende verhaallijnen door dit boek lopen had ik daar wel in willen duiken en meer over willen weten. Het verhaal is erg beeldend weergegeven en af en toe lopen de rillingen over je rug. Ik heb er enorm van genoten van dit gruwelijke, maar mooie verhaal en vond het een fijn uurtje lezen. Een echte aanrader!!

Cijfer 7,5 / 10

Tess Gerritsen – Incendio is deze week nog verkrijgbaar bij alle erkende boekhandels, dus zorg dat je hem in je collectie krijgt!

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin’!

Foto credits: maandvanhetspannendeboek.nl
Delen:

2 Reacties

  1. Jolet
    24 juni 2014 / 24 juni 2014

    Ik had er nog nooit van gehoord, maar hij lijkt me leuk.

  2. 24 juni 2014 / 24 juni 2014

    Zo leuk de boeken ven Tess. Heb er ook erg veel gelezen en de serie gevolgd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder