Boek | Stil van jou – Sophie Jackson

stil van jou sophie jackson
Hej allemaal! Vorig jaar november schreef ik een blogpost over Stuk van jou, de debuutroman van schrijfster Sophie Jackson. Vanaf de eerste bladzijde zaten hoofdpersonages Kat en Carter in mijn hart en ik was enorm enthousiast over dit rauwe, maar prachtige liefdesverhaal. Toen Uitgeverij Zomer & Keuning mij dus een tijdje geleden vroeg of ik deel twee uit de serie, getiteld Stil van jou, wilde lezen twijfelde ik dan ook geen moment. Natuurlijk wilde ik die lezen! Vandaag vertel ik meer over het boek: maakt Stil van jou mijn verwachtingen waar en is het net zo’n goed verhaal als haar voorganger?

Ik weet dat ik je gekwetst heb en daar zal ik altijd spijt van hebben. Ik zal altijd een verslaafde blijven en daar kan ik ook niks aan veranderen. Het enige wat ik kan doen, is beloven dat ik er elke dag tegen blijf knokken. Voor ons. Voor jou.

Max O’Hare heeft nogal wat emotionele bagage met zich mee te dragen. Zijn beide ouders zijn overleden en zijn grote liefde Lizzie heeft hem verlaten na het verlies van hun doodgeboren zoontje. Hij zoekt zijn toevlucht in flink drugsgebruik, waarna vriend Carter (die we kennen uit Stuk van jou) ervoor zorgt dat hij in een kliniek wordt opgenomen. Een heftig afkickproces volgt. Dan ontmoet hij Grace Brooks, die met haar optimisme en haar liefde voor sport en fotografie het perfecte meisje lijkt voor Max. Maar ondanks haar vrolijkheid, laat ze niets los over haar afkomst en verleden. Dat is niet zonder reden: ook Grace blijkt het nodige te hebben meegemaakt. Langzaam ontstaat er een passionele vriendschap tussen Max en Grace, maar kunnen zij het verleden ooit achter zich laten?

Struggle

Speelde Max in Stuk voor jou nog een kleine bijrol als vriend van Carter; dit deel van de serie gaat geheel over hem en het gevecht tegen zijn drugsverslaving. Een geloofwaardig verhaal, waarin Max’ angsten en eenzaamheid sterk worden neergezet. Je merkt dat hij echt beter wil worden, maar een ongelooflijke struggle voert om dat te bereiken. Ook Grace voert haar eigen strijd en de beschrijving van de ontwikkeling die beide personages doormaken vind ik echt heel knap gedaan. Het voelt bijna of je er zelf bij aanwezig bent en over de schouders van de personages meekijkt. Het verhaal gaat over het opbouwen van een vriendschap en het vertrouwen dat daarvoor nodig is. Dat gaat langzaam, in kleine stapjes en dat ritme weet Sophie Jackson perfect op te bouwen.

stil-van-jou-quotes

Vriendschap en vertrouwen

Terwijl Max en Grace steeds meer stukjes van hun verleden met elkaar durven te delen, begint de vriendschap zich te ontwikkelen naar meer en ook die stap gaat heel natuurlijk. Langzaam vinden ze samen hun weg, wat tezamen gaat met vurige passie die zich opbouwde vanaf het moment dat zij elkaar ontmoetten. Naast deze relatie, die ik waanzinnig goed beschreven vind, is er nog een heel mooi aspect aan dit boek: de vriendschap tussen Max, Carter en Riley. Uit deze sterke vriendschap haalt Max de kracht die hij nodig heeft. Er zit zoveel betekenis en historie in deze vriendschap; deze mannen gaan voor elkaar door het vuur en dat is echt heel bijzonder om die connectie te zien. Nog even als sidenote een extra bonuspunt voor mental coach Tate en tevens de broer van Riley. De interactie tussen Max en Tate én tussen Tate en Riley was zo gaaf: die broers zouden eigenlijk hun eigen spin-off moeten krijgen.

Hartstochtelijke Liefde, twijfels, verdriet, hartstocht.. Stil van jou bevat het allemaal. Een happy end is niet perse gegarandeerd; je voelt de strijd die de personages doormaken en dat maakt het verhaal zo geloofwaardig. Wederom een prachtig verhaal van de hand van Sophie Jackson. Het tempo van het boek, de details op het juiste moment, de karakteruitwerking, de emotie.. Ik werd er in mee gezogen en kon niet stoppen met lezen. Jackson kiest haar woorden zo, dat je je als lezer enorm betrokken voelt bij de karakters. Prachtig vervolg op Stuk van jou! Deel drie komt uit in september volgend jaar en ik kan niet wachten!

Weten wat andere bloggers van Stil van jou vinden? Deze blogpost is onderdeel van een blogtour. Morgen kun je een bespreking vinden op de blog van Esmee.

Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij.

Delen:

3 Reacties

  1. 16 december 2016 / 16 december 2016

    Oh door dit artikel bedenk ik mij dat ik Stuk van Jou nog steeds niet heb gelezen! Ik zal hem eens omhoog schuiven op mijn to read lijstje. :-) Dit lijkt mij een fijne opvolger op het eerste boek!

  2. 16 december 2016 / 16 december 2016

    Jammer dat het verhaal niet verder gaat over de liefde tussen Kat en Carther maar een nieuw liefdesstel gevolgd wordt. Eigenlijk kan je het verhaal ook los van het eerste lezen dus? Wel fijn dat haar schrijfstijl je wederom meegezogen heeft!

  3. 19 december 2016 / 19 december 2016

    Wat een fijne recensie, echter niet mijn lees-genre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder