Twintiger aan het woord: Evelien (23) geniet van haar werk voor de klas

Twintiger-Evelien

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Evelien (23). Ze woont samen met Dennis en werkt als (inval)juf in het speciaal onderwijs.

‘Hoe een gemiddelde week er voor mij uitziet? Pfoe, dat is lastig. Ik ben afgestudeerd aan de PABO, ik ben dus juf. Na het afronden van de PABO wilde ik graag nog Orthopedagogiek studeren aan de Universiteit. Helaas haalde ik op 1 punt mijn toelatingstoets niet, waardoor ik niet aan deze pre-master en master kon beginnen. Ik heb toen besloten om me te gaan specialiseren op het leren en gedrag van kinderen door middel van de master Special Educational Needs. Ik liep stage op een school voor speciaal basisonderwijs en deze manier van werken en de kinderen stalen mijn hart.’

TAHW-Evelien2

‘Na mijn stage mocht ik een schooljaar lang 3 dagen op deze school blijven werken, bij de schoolverlaters: kinderen van 12-13 jaar oud. Erg pittig, maar zeker uitdagend. Daarnaast begeleidde ik een kind dat bij PSV voetbalt en daardoor vele lesuren miste. Jammer genoeg kon ik niet blijven en moest ik als invalleerkracht aan de slag. Op dit moment werk ik nog steeds als invalleerkracht en is het een groot vraagteken wanneer je kunt/mag werken. Gelukkig ben ik sinds oktober al aan het invallen op ‘mijn’ oude schooltje/werkplek en vanaf de kerst zelfs fulltime! Hoelang dat nog duurt is nog onduidelijk. Dat geeft veel onzekerheid, maar tot die tijd geniet ik van mijn werk voor de klas.

Omdat mijn invalwerk totaal geen zekerheid biedt, werk ik ook nog in een restaurant als serveerster. Dit was altijd mijn bijbaantje toen ik nog studeerde, maar door de onzekerheid wat betreft werk, ben ik dit blijven doen. In mijn vrije tijd blog ik over beauty, fashion, travel en lifestyle op Live Life Lovely. Een hobby waar ik veel tijd, energie en passie in stop.

Ik ben gek op reizen, net als mijn vriend, en we willen dan ook graag veel van de wereld zien. Ik hoop dat over 5 jaar die droom gerealiseerd heb en dat we terug kunnen kijken op een mooie periode. Over 5 jaar zou ik ook graag een eigen huis met tuin willen hebben samen met mijn man, want tegen die tijd hoop ik wel getrouwd te zijn. Ook heb ik een grote kinderwens, maar of die over 5 jaar al werkelijkheid is, weet ik niet. En niet te vergeten hoop ik over 5 jaar toch wel mijn eigen klas te hebben – het liefst een groep 3 of 4 – en de mogelijkheden te hebben om door te kunnen studeren en uiteindelijk toch mijn diploma Orthopedagogiek te halen. Dat papiertje ga ik hoe dan ook ooit halen!’

TAHW-Evelien

‘Een levensmotto heb ik niet echt, hoewel de ondertitel van mijn blog: Don’t dream it, live it misschien wel het best samenvat hoe ik in het leven sta. Ik gun het iedereen om zijn/haar dromen na te jagen en je dromen werkelijkheid te maken. Wil je een grote reis maken? Ga ervoor! Wil je een eigen bedrijf starten? Wat houd je tegen? Maak een plan, zorg voor de middelen die je nodig hebt en maak van je dromen werkelijkheid en zorg ervoor dat het net zo mooi wordt als in je dromen of misschien nog mooier. Ik denk niet graag in problemen, maar in kansen en mogelijkheden. Door hard te werken, kansen te grijpen en problemen om te zetten in nieuwe/andere mogelijkheden hoop – nee, ga – ik mijn dromen realiseren. Ik weet wat ik wil en daar wil ik voor de volle 100% voor gaan.’

Dankjewel lieve Evelien, voor je mooie en open verhaal. Ik vind het oprecht mooi om te lezen dat je zo geniet van het lesgeven en ik hoop dan ook echt dat een eigen klas en/of een vaste baan snel op je pad gaat komen. Evelien blogt met veel enthousiasme en passie op Live Life Lovely, dus wil je meer lezen over Evelien? Neem dan zeker een kijkje! Wil jij ook meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur me dan even een mailtje, of reageer in de comments.

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

13 Reacties

 1. Eline
  13 maart 2015 / 13 maart 2015

  Wat een ongelooflijk eerlijk artikel! Het is heel vervelend om geen werk te kunnen vinden in het vak waar je zoveel van houdt! Ik hoop voor je dat je snel ergens een vaste aanstelling krijgt :)

 2. 13 maart 2015 / 13 maart 2015

  Wat een mooi levensmotto heb je! Wat balen van de toelatingstoets, waar heb je die gedaan? Ik heb aan de UU wel orthopedagogiek gestudeerd maar ook daar is momenteel geen werk in te vinden helaas. Ik hoop voor je dat je nog lang mag invallen op je werk en eindelijk meer zekerheid krijgt!

 3. 13 maart 2015 / 13 maart 2015

  Wat een prachtige boodschap geef je mee en het geloof voel je gewoon uit jouw artikel voortkomen. Ik weet dan ook zeker dat jij gaat bereiken wat je wilt Evelien. Dank je wel Amy trouwens dat je zoveel mooie en inspirerende vrouwen aan het woord laat, ik geniet elke keer weer zo volop van deze artikelen. X

 4. 13 maart 2015 / 13 maart 2015

  Hier nog een afgestudeerd juf die in een heel andere tak is gaan werken. Drama toch he dat er geen stabiel werk in te vinden is. Gelukkig heb ik een alternatieve roeping gevonden :)

 5. 13 maart 2015 / 13 maart 2015

  Wat bijzonder en mooi om te lezen. Ik hoop dat je snel een vaste baan vindt Evelien, dat gun ik je van harte <3

 6. 13 maart 2015 / 13 maart 2015

  Wat heb je er een prachtig stuk van gemaakt Amy. Ik straal helemaal van oor tot oor. En wat een lieve reacties hebben jullie allemaal achter gelaten. Dank jullie wel <3

 7. Lieke
  13 maart 2015 / 13 maart 2015

  Evelien.. Wat heb je toch weer open en eerlijk geschreven. Ik ben trots op de manier waarop jij in het leven staat, want onzekerheid over werk en daardoor ook de toekomst is soms zo lastig!
  Je bent een kanjer!

 8. Sabrina
  14 maart 2015 / 14 maart 2015

  Wauw ik vind dat jij echt heel mooi schrijft & alles zo mooi verwoord <3

 9. 14 maart 2015 / 14 maart 2015

  Wat een eerlijk stuk zeg. Heel erg goed van je! Ik hoop dat je snel iets vind waar je wat vastigheid hebt.

 10. 15 maart 2015 / 15 maart 2015

  Wat een prachtig, mooi en vooral Evelien-achtig stuk! Ik vind het zo mooi hoe jij altijd alles omschrijft. Dat al je dromen mogen uitkomen, dat is je zeker gegund!

 11. 1 april 2015 / 1 april 2015

  Dit is echt een superleuke rubriek! Misschien dat ik me binnenkort ook aanmeld =D

  • twintigennogwat
   2 april 2015 / 2 april 2015

   Dat vind ik leuk om te horen, ik zie je berichtje graag tegemoet! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder