Twintiger aan het woord: Joyce (27) werkt als gastouder

Twintiger - Joyce

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Joyce (27) heeft een zoontje van 1 jaar oud en werkt als gastouder.

Mijn levensmotto is ‘Do what makes you happy’. Ik ben dan misschien nog niet heel oud, ik heb wel verschillende werkgevers gehad. En eigenlijk ben ik bij geen enkele baan echt gelukkig geweest. Ik houd het niet vol, krijg conflicten met mijn leidinggevenden of collega’s, of geef zoveel van mezelf dat ik mezelf volledig kwijtraak. Werken is niet het belangrijkste in het leven, maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen. Daarom volg ik mijn eigen pad. Ik doe veel verschillende dingen, maar ik vind ze stuk voor stuk leuk. Waardoor ik er vooral energie van krijg, in plaats van dat het energie kost.”

Twintiger Joyce 3

“Mijn week ziet er daarom ook vrijwel iedere keer anders uit. Een voorbeeld van zo’n week? Op maandag probeer ik zoveel mogelijk tijd te steken in Luuk, mijn zoon. Ik heb dan over het algemeen geen andere afspraken en daarom is het een soort mama en Luuk dag geworden. Als hij slaapt probeer ik te bloggen en mijn mail bij te werken.

Op dinsdag, woensdag en (binnenkort ook) donderdag werk ik als gastouder. Dit doe ik dan van 6:45 tot 18:30 uur. Dat zijn lange dagen, maar door dit werk kan ik wel thuisblijven bij Luuk. Ook op vrijdag probeer ik veel tijd aan Luuk te besteden. Zodat hij rustig kan bijkomen en kan genieten van het feit dat hij zijn speelgoed even niet hoeft te delen met andere kinderen. Soms gaan we naar de dierentuin (ik heb een abonnement op Dierenpark Amersfoort), of naar de kinderboerderij. In het weekend is het quality time met papa voor Luuk, zodat ik tijd kan besteden aan het maken van fotoshoots, het bewerken van foto’s, maar ook flink vooruit kan bloggen. Bloggen en foto’s bewerken doe ik trouwens ook heel veel in de avonduren doordeweeks. En ik probeer de avonden in het weekend standaard vrij te houden.”

Twintiger Joyce 2

“Soms raak ik wel eens in de knoop met het combineren van al die dingen die ik leuk vind. Of het kost me zoveel tijd dat ik nauwelijks tijd heb om in sociale contacten te steken bijvoorbeeld. Dat is niet altijd goed. Het belangrijkste vind ik om tijd voor Luuk te hebben als hij wakker wordt. Maar daarnaast ben ik ook van mening dat hij moet leren zelfstandig te kunnen spelen. Dus samen een boekje lezen, een filmpje kijken of een spelletje doen, hoort erbij en vind ik heel erg leuk. Maar soms beantwoord ik ook wat mailtjes of ik pleeg een telefoontje terwijl Luuk zelf speelt. Op die manier krijg ik toch een hoop gedaan. Echt goed combineren kan ik het in elk geval niet. Ik denk daarom aan een cursus time management. Maar waar ik die tijd nou weer vandaan moet halen? In elk geval zou ik mezelf er veel plezier mee doen om wat vaker een momentje voor mezelf in te plannen. Maar dat komt binnenkort vast goed!

Hoe mijn leven er over 5 jaar uitziet, daar denk ik eigenlijk niet echt over na. Misschien is dat niet goed. Maar ik heb zoveel meegemaakt qua ziektes etc. in mijn familie of bij andere jonge mensen, dat ik vooral probeer te leven in het nu. Want wie zegt dat ik er nog ben over 5 jaar? Als ik toch echt iets zou moeten noemen, hoop ik dat mijn gastouderopvang naam heeft gemaakt hier in de omgeving, waardoor mensen me beter weten te vinden. En ik hoop dat we naar een eengezinswoning zijn verhuisd tegen die tijd. Daarnaast zou ik het heel erg tof vinden als mijn blog nog meer is gegroeid en ik er nog net zoveel plezier heb in alles wat ik doe.”

Dankjewel Joyce, voor je deelname aan Twintiger aan het woord. Leuk om te lezen hoe je quality time met je zoon combineert met andere dingen in het leven zoals je eigen gastouderopvang. Enne.. een abonnement op het dierenpark lijkt me erg tof! Joyce schrijft op haar blog mamakletst.nl over haar zoon en het moederschap, maar ook over andere onderwerpen zoals recepten, boeken en andere leuke dingen. Neem eens een kijkje, wanneer je zelf moeder bent maar ook als je (nog) geen kindje hebt!

Delen:

7 Reacties

 1. Isolde
  10 juli 2015 / 10 juli 2015

  Wat een leuke stuk weer! Het blijft me keer op keer verbazen hoe verschillend de levens van twintigers er uit zien.
  Joyce is even oud als ik ben, maar een eigen bedrijf (of het krijgen van een kindje!) staat nog héél erg ver van me af. Aan de andere kant herken ik me wel weer heel erg in het leven in het nu, en in wat ze zegt over zoveel verschillende dingen leuk vinden.
  Zo is er keer op keer, met elke twintiger wiens stuk ik gelezen heb, zowel een overlap als een groot verschil. Dat maakt de kleine inkijkjes in hun levens echt mooi en inspirerend om te lezen.

  • twintigennogwat
   10 juli 2015 / 10 juli 2015

   Hoi Isolde, wat leuk om te lezen! Precies dat – de verschillen maar ook de overeenkomsten – is waarom ik de rubriek gestart ben. Zou je het leuk vinden om ook mee te doen?

 2. 10 juli 2015 / 10 juli 2015

  Dit is en blijft een leuke rubriek Amy, echt inspirerend om te horen hoe andere mensen in het leven staan en wat dromen zijn en wat ze al hebben bereikt. Ook dit artikel is weer heel mooi gemaakt en heb ik met plezier gelezen: ik hoop voor jou Joyce dat al jouw dromen uit mogen komen en dat je lekker het gastouderschap uit kunt breiden + je blog. X

 3. 11 juli 2015 / 11 juli 2015

  Blijft dit een erg toffe rubriek vinden. Mooi artikel heeft Joyce geschreven.. Mooie baan heeft ze ook.

 4. 11 juli 2015 / 11 juli 2015

  Ik ben niet meer echt vernieuwend hier haha, maar het is zeker een leuke rubriek! Knap dat ze dit allemaal doet, het lijkt me zeker niet altijd makkelijk. Mooi ook dat ze gastouder is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder