Twintiger aan het woord: Lieke (26) is invaljuf en noemt zichzelf controlfreak

Twintiger-Lieke2

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Lieke (26) woont bij haar ouders in Brabant en is invaljuf.

‘Ik ben een echte controlefreak. Dat is als invaljuf niet altijd even handig. Er is namelijk geen één week hetzelfde. De ene week kan ik veel invallen en de andere week hebben ze me niet nodig. Gelukkig heb ik sinds januari mijn eigen klasje op de maandag en dinsdag. Sinds 2 april heb ik hier op een andere school de donderdag en vrijdag er nog bij. Tot het eind van het schooljaar zit ik dus gebakken! Hoe het er daarna uit gaat zien is weer onzeker. Ik hoop dan ook snel een vaste baan als juf te kunnen vinden binnen het reguliere basisonderwijs.’

Lieke-1

‘In mijn vrije tijd ben ik het liefst bij de mensen waar ik het meest om geef. Met mijn vriend leuke dingen doen, even met mijn moeder kletsen, met vriendinnen naar de stad of gezellig een kopje thee drinken en flink bijkletsen. Daarnaast ben ik graag buiten. Een stuk wandelen en/of nieuwe plekken ontdekken maakt mij onwijs gelukkig. Daarbij kijk ik het liefst naar de kleine dingen: een bloeiende bloem, het zien van een vlinder of een zonnestraal op mijn gezicht. Als ik dit moment van geluk dan ook nog kan vastleggen met mijn camera, ben ik helemaal blij!

Of ik een levensmotto heb? Ik vind het moeilijk om er echt een te noemen. Wat ik wel graag doe is mijn gevoel, doel of gedachten uiten via een quote. Dit omdat een quote vaak in één zin kan zeggen waar ik een hele bladzijde voor nodig heb. ;) Dit is ook de reden waarom ik quotes gebruik om mindstyle artikelen te schrijven op mijn blog. De quotes die nu veel in mijn leven voorkomen zijn today may not be good, but there is good in every day en het zijn nog steeds de kleine dingen die het doen, die het doen voor mij. Als je elke dag kijkt naar de kleine dingen, dan zul je zien dat er elke dag wel iets positiefs gebeurt. En door te kijken naar het positieve wordt je vanzelf een stuk vrolijker!’

Lieke-3

‘Over vijf jaar hoop ik meer zekerheid te hebben in mijn leven, die vaste baan in het onderwijs zou daar erg bij helpen. Daarnaast droom ik van ons eigen huis, wat we hopelijk kunnen gaan bouwen aan het eind van dit jaar. Daar wil ik een toekomst opbouwen met mijn vriend en kruipen/lopen/huppelen er hopelijk over een aantal jaar kinderen rond. Het ontdekken van wat de wereld te bieden heeft staat ook in mijn bucketlist. Elk jaar op vakantie naar een andere plek, stedentrips en dagjes in eigen land lijken me een fijne manier om zoveel mogelijk nieuws te zien. Ook hoop ik dat de mensen waar ik veel om geef dicht bij me blijven.

Naast de toekomstplannen heb ik een groot doel voor mezelf, dat ik over vijf jaar echt gehaald wil hebben. Ik wil beter kunnen loslaten. Zoals ik al zei ben ik een echte controlefreak. Als ik een dagje of weekendje weg plan, dan wil ik het liefst weten waar we heen gaan, wat we gaan doen, hoe we er komen, wie wat meeneemt etc. etc. Handig natuurlijk, maar dat hoeft echt niet. Een dag kan ook gaan zoals ie gaat, zonder dat alles van te voren is geregeld. Op mijn blog schreef ik al tips om meer los te kunnen laten. Met deze tips ben ik nu bezig, maar het gaat met kleine stapjes. Maar elk stapje is er één!’

Lieke-2

Dankjewel voor je deelname aan Twintiger aan het woord, Lieke. Ik weet zeker dat het je gaat lukken om wat beter los te laten, want elk stapje dat je nu zet brengt je dichter bij dat doel. En die vaste baan als juf gaat er vast en zeker komen! Wat ik zo bijzonder vind is dat je zo bewust bezig bent met gelukkig zijn met kleine dingen. Dat vind ik persoonlijk enorm inspirerend! Las jij dit artikel en dacht je: ik wil meer lezen over Lieke? Ga dan naar haar blog Liefs van Lieke en lees meer over Lieke’s happy moments en vele tips!  

Wil je zelf meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur me dan even een mailtje, of reageer in de comments.

Delen:

15 Reacties

 1. Zoë-Amber
  10 april 2015 / 10 april 2015

  Wat een leuk artikel en wat een leuk idee voor een reeks!

  Ik zit zelf echt wel eens met de vraag ‘Hoe doen andere mensen rond mijn leeftijd dingen nou eigenlijk’.
  Want af en toe denk ik mijlenver achter te liggen ten opzichte van andere lui.

  Mooi om te lezen dus!

 2. Lieke
  10 april 2015 / 10 april 2015

  Bedankt dat ik een plekje op jou blog mocht krijgen! Ik ben erg blij met het artikel!
  En wat een lieve dankwoorden. Die doen me goed!

 3. Linda
  10 april 2015 / 10 april 2015

  Wat er niet bijstaat, maar dat is logisch omdat Lieke over zichzelf vertelt, is dat ze een van de beste vriendinnen is die een mens kan wensen. Trouw, lief, een hart van goud: je kunt altijd op haar rekenen!

  • twintigennogwat
   10 april 2015 / 10 april 2015

   Wauw, wat een ontzettend lief berichtje Linda! Een prachtige aanvulling op Lieke’s eigen woorden!

  • Lieke
   11 april 2015 / 11 april 2015

   Wat ben je toch een lieverd Linda!
   Jullie/Vriendinnen betekenen idd echt alles voor me. :)

 4. 10 april 2015 / 10 april 2015

  Ik sluit me aan bij Linda! Lieke is een schat van een vriendin. Blij dat ik haar al zo lang ken. En heel herkenbaar, dit alles over haarzelf. Inclusief die controlfreak in her, hihi ;-)

  • Lieke
   11 april 2015 / 11 april 2015

   Ik ben ook blij met jou Rosanne!
   En fijn om te horen dat wat op papier staat ook echt herkend wordt. :)

 5. 11 april 2015 / 11 april 2015

  Heel leuk om te lezen, prachtige foto’s ook! Hopelijk vind je snel een vaste baan in het onderwijs!

 6. 11 april 2015 / 11 april 2015

  Hopelijk vind je snel een vaste baan in het onderwijs. Die onzekerheid lijkt me toch vervelend…gelukkig sta je met veel plezier voor de klas :)

 7. 11 april 2015 / 11 april 2015

  Superleuk weer! Ik kan me voorstellen dat het best lastig kan zijn om als invaljuf te werken: je kunt nooit écht een band met zo’n klas opbouwen en ook niet gehecht aan ze raken. Ik duim voor je dat je een vaste aanstelling vindt!

  • Lieke
   11 april 2015 / 11 april 2015

   Bedankt Laura, Anneleen en Vivian!
   Ik hoop ook echt dat die vaste aanstelling snel komt. Gelukkig kan ik nu, tot de zomervakantie, even flink werken en genieten!

 8. 18 april 2015 / 18 april 2015

  Wat een mooi en eerlijk artikel is dit geworden! Ik volg Lieke met heel erg veel plezier<3
  En toch wel een stukje bekend… *controle freak steekt hand op*
  Hopelijk krijg je een vaste aanstelling!

 9. Isolde
  21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Mooi verhaal weer, ik ga je tips over loslaten zeker doornemen!

 10. Pingback: Wat 1 jaar bloggen mij bracht - Liefs van Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder