Sporty spice move over! 5 redenen om te gaan sporten.

5 redenen-sporten

Gedurende mijn leven heb ik al heel wat sporten geprobeerd: als kind speelde ik hockey, later ging ik onder meer zwemmen en hardlopen. Vaak hield ik het niet lang vol omdat ik het niet echt leuk vond en ik zei dan ook heel vaak dingen als: ‘sporten is niets voor mij’ en ‘ik ben gewoon niet sportief aangelegd’. Oh, I was wrong!

Enkele jaren geleden ontdekte ik het golfen en inmiddels vind ik niets leuker dan een balletje slaan en mijn slagtechnieken te verbeteren. Ook staat er bij ons thuis een crosstrainer die mijn vriend en ik regelmatig gebruiken. Omdat ik merkte dat ik deze beweging niet genoeg vond naast mijn 40-urige werkweek waarbij ik voornamelijk zit, vroeg ik mijn schoonzusje (die personal trainer is) om met mij te kijken naar wat ik nog meer kon doen. Inmiddels heb ik een fijn schema met oefeningen waarbij ik train met mijn eigen lichaamsgewicht. En zo werd bewegen ineens leuk! Dit bracht me op het idee om eens wat redenen op te sommen om de bank af te komen voor wat actie in de tent. Wellicht geeft het je nog wat extra motivatie en inspiratie! Here they are:

1. Meer energie
Door even lekker te bewegen gebeurt er een heleboel in je lichaam. Je hart en longen krijgen een boost en er wordt extra zuurstof aangeleverd waardoor onder meer je bloedcirculatie verbetert. In het begin zul je dat nog niet zo merken (spierpijn!) maar als je eenmaal in een sportritme zit merk je dat het je lijf goed doet omdat je meer energie hebt en je je sterker voelt.

2. Ontstress
Hoe fijn is het om na een lange werkdag (zittend achter een bureau) even je hoofd leeg te maken en met totaal iets anders bezig te zijn? Door lekker even te sporten kun je stoom afblazen en je zinnen verzetten. Door te sporten voert je lijf stresshormonen af en creëert het een stofje waardoor je je happy gaat voelen. Bye bye stress!

3. Het bevordert je nachtrust
Regelmatig bewegen komt je nachtrust enorm ten goede. Na een dag werken ben je vaak moe omdat je bezig ben geweest met je hoofd. Je lijf is echter nog niet zo moe, dus het kan moeilijk zijn om in slaap te vallen. Fysiek bezig zijn zorgt ervoor dat ook je lijf aangenaam vermoeid raakt, waardoor je makkelijker kunt ontspannen -> kunt slapen. Welterusten!

4. Bikini body: here we come!
Een van de prettige bijkomstigheden van een sport uitoefenen die je leuk vindt is dat het je lichaamsgewicht onder controle houdt. Door te bewegen verminder je vetweefsel en bouw je spiermassa op. En hoe meer spiermassa, des te sneller je stofwisseling. Dat zorgt er voor dat je je fitter en daardoor vaak zekerder voelt. En… Je hoeft minder na te denken over wat je naar binnen werkt ;)

5. Sociale contacten
Sporten hoeft niet zeker niet alleen, het is zeker zo gezellig om het samen te doen! Als je gaat sporten met anderen maak je het een sociale beleving: twee vliegen in een klap! Dus sluit je aan bij een hardloopclubje, doe mee met groepslessen in de gym of ga gezellig met je lief golfen (in mijn geval). Zo leer je nieuwe mensen kennen of heb je tijd om bij te kletsen met je vriendinnen of partner.

Wat zijn voor jou redenen om te sporten en welke sport doe je dan het liefst?

Delen:

10 Reacties

 1. 12 april 2015 / 12 april 2015

  Helemaal waar! Ik ben een jaartje terug opnieuw beginnen hardlopen en hoe beter ik word hoe fijner ik het vind.
  De voldoening is enorm groot als er opnieuw een grens overschreden wordt. :-)
  Sporten is fijn!

 2. 12 april 2015 / 12 april 2015

  Goed bezig Amy! Bij mij is volhouden altijd het grootste probleem. Na een paar weken stop ik er dan vaak mee.

  • twintigennogwat
   12 april 2015 / 12 april 2015

   En als je het als vast moment in je agenda zet? Ik plan wekelijks mijn agenda helemaal in, dat helpt echt :-)

 3. Lisa
  12 april 2015 / 12 april 2015

  Bij die springtouw foto dacht ik heel even dat het een zwangerschapstest was, haha. Erg handige tips, mijn motivatie is het grootste probleem.

  • twintigennogwat
   12 april 2015 / 12 april 2015

   Hahaha, nee toch niet ;-) Ik deed mee aan een springtouw challenge :-)

 4. 12 april 2015 / 12 april 2015

  Helemaal waar! Mijn redenen om te sporten zijn vooral afvallen en lichamelijk sterker worden. En de belangrijkste, omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind en er een heerlijk gevoel van krijg!

  • twintigennogwat
   13 april 2015 / 13 april 2015

   Dat is inderdaad het belangrijkste, iets doen waar je energie van krijgt omdat je het zo leuk vindt!

 5. 12 april 2015 / 12 april 2015

  Goed bezig! Ik krijg altijd enorme energie van sporten! Heerlijk

 6. 13 april 2015 / 13 april 2015

  Mijn voornaamste reden om te sporten is om te ontstressen! Zonder sporten is het echt heel onrustig in mijn hoofd en ga ik mij naar voelen. Je hebt er in ieder geval een prachtig en inspirerend (en motiverend) artikel van gemaakt zeg: ik denk dat we nog wel een voorbeeld aan jou kunnen nemen (want wauw, wat ben jij sportief zeg!). X

 7. 18 april 2015 / 18 april 2015

  Ja sporten is heerlijk om te doen. Zoals je weet doe ik aan skaten en vind het echt heerlijk!<3 Alleen jammer dat soms mijn lichaam niet meewerkt en het weer ook niet. Gelukkig gaan we nu het betere weer tegemoet. (nu mijn lichaam die nog meewerkt zodat ik kan genieten van het sporten)

  Het is voor mij 1 van de weinig dingen waarbij mijn hoofd compleet leeg is en ik me vrij voel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder