Twintiger aan het woord: Marloes (23) is een hardwerkende levensgenieter

Twintiger-Marloes

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Marloes (23) is een hardwerkende levensgenieter.

‘Wanneer iemand uit mijn omgeving vraagt wat ik later wil worden, haal ik nog altijd mijn schouders op. Als 23-jarige masterstudente Communicatie- en Informatiewetenschappen heb ik er een aantal jaren geleden voor gekozen om een studie te gaan doen, waar ik direct mega enthousiast over was. Wat ik hiermee kon worden, leek me op dat moment nog niet relevant. Wanneer ik mijn hart niet zou volgen en zou gaan voor het grote geld, zou ik op dit moment namelijk een stuk ongelukkiger zijn dan dat ik nu ben. Ja hoor, je leest het goed. Vandaag de dag ben ik blij met waar ik nu sta.’

TAHW-Marloes3

‘Door mijn master Communicatie & Beïnvloeding over twee jaar uit te strooien, werd de druk van mijn innerlijke ketel gehaald. Tenminste dat dacht ik. Afgelopen jaar heb ik echter geleerd dat ik erg slecht ben in stil blijven zitten. Inmiddels vlieg ik dan ook als een wervelwind door de dagen en weken heen. Naast mijn afstudeerscriptie, een extra curriculair studieprogramma, actief lidmaatschap bij de studievereniging en bij een muziekvereniging, werk ik drie dagen in de week en geef ik bijles aan vier middelbare scholieren. Het klinkt veel, maar het geeft me allemaal veel voldoening. Alle bezigheden zijn gewoon veel te leerzaam, interessant en leuk!

Naast deze bezigheden maak ik ook graag tijd vrij voor ontspanning. Door minstens twee keer per week te sporten, krijgt mijn energielevel een maximale upgrade. Ook maak ik wekelijks tijd vrij voor mijn ultieme passie: muziek. Ik kan geen dag zonder muziek. Zingen, een instrument bespelen, dansen op muziek (en intussen lekker meeblèren): het hoort bij mijn leven.’

TAHW-Marloes2

‘Maar waar sta ik in de toekomst? Wat wil ik gaan doen? In ieder geval weet ik dat het idee van huisje boompje beestje nog een ‘far out of my bed show’ is. In de komende vijf jaar hoop ik onder andere een tweede master af te ronden in België en een leuke, interessante baan te vinden in de gezondheidscommunicatie. Een andere toekomstige droom heeft te maken met de wereld ontdekken. Ik wil heel graag een keer terug naar Zuid-Afrika, zowel voor de cliché toeristische trekpleisters als ook voor het bezoeken van mijn Afrikaanse vrienden en het doen van vrijwilligerswerk.

Naast Zuid-Afrika heeft Maleisië ook een magische kracht op mij. Dit zijn dan ook twee landen waar ik erg graag binnen no time naar toe wil. Lekker de boel de boel laten in Nederland en erop uit. Door het beeld wat ik in deze andere landen krijg op het leven, leer ik mijn eigen leven steeds beter en meer waarderen. Het geluk halen uit kleine dingen, genieten van wat je hebt, daar kan de Nederlandse bevolking nog veel van leren. Ik probeer dan ook van iedere dag te genieten, een motto wat mij ook veel energie oplevert.’

TAHW-Marloes

‘Natuurlijk kan mijn toekomst heel anders gaan lopen, dan dat ik nu voor ogen heb. Er kunnen altijd gebeurtenissen tussen komen, die alle plannen door de war schoppen. Vind ik dat erg? Eigenlijk niet, ik houd wel van een beetje uitdaging op zijn tijd. Vandaar dat ik wat betreft mijn ‘droombaan’ nog geen concreet beeld voor ogen heb. Ik ben er van overtuigd dat ik met een gezonde dosis wilskracht, 300% inzet en veel interesse uiteindelijk mijn droombaan vind. Voor die tijd probeer ik van alle mogelijke opties die op mijn pad komen met flinke teugen te genieten, zodat ik later met een positief gevoel terugkijk op mijn carrière als hardwerkende levensgenieter. Let’s do this!’

Wauw, enorm bedankt voor je positieve verhaal over jouw ambities en dromen, Marloes! Reizen door Zuid-Afrika lijkt me heel bijzonder en ik vind het zo gaaf dat je de de inspiratie die je tijdens het reizen opdoet zo meeneemt in je dagelijks leven. Wil je meer lezen over het enthousiasme van Marloes? Volg haar  dan op Twitter! Wil jij ook meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur me dan even een mailtje, of reageer in de comments.

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

9 Reacties

 1. Milou
  27 februari 2015 / 27 februari 2015

  Hee Amy, wat ontzettend leuk dit:) ik doe graag mee!

 2. 27 februari 2015 / 27 februari 2015

  Wauw zo mooi en inspirerend, heb het met open mond gelezen! Echt een prachtig artikel, vol warmte, passie en plezier. Heel mooi!

 3. ien
  28 februari 2015 / 28 februari 2015

  Wat een geweldig verhaal Marloes, die altijd vol passie in onze vereniging speelt en ons praktische handvaten heeft gegeven voor onze interne communicatie die door haar toedoen een stuk is verbeterd!
  Deze vijftiger bewonderd je Top!
  Was ik nog maar twintig!
  Groetjes Ien

  • twintigennogwat
   28 februari 2015 / 28 februari 2015

   Wat een leuke reactie Ien, super lieve woorden voor en over Marloes! :)

 4. 28 februari 2015 / 28 februari 2015

  Wat ontzettend leuk om te lezen, het enthousiasme spat er echt vanaf :D

 5. Marloes
  28 februari 2015 / 28 februari 2015

  Wat een superlieve en leuke reacties allemaal! Bedankt Amy voor deze kans :)

 6. 28 februari 2015 / 28 februari 2015

  Wat een enthousiasme! Echt heel erg leuk. Maleisië heeft ook een aantrekkingskracht op mij, al ben ik ee nooit geweest. Afrika is ook geweldig!

 7. 1 maart 2015 / 1 maart 2015

  Super inspirerende rubriek dit! Heel tof ook om te lezen. Gave reizen heb je gemaakt en mooie ambitites heb je nog Marloes!

 8. 1 maart 2015 / 1 maart 2015

  Wat een mooi mooi, inspirerend stuk is het geworden. De passie straalt er van af! Zuid Afrika staat ook echt op mijn travel wishlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder