Twintiger aan het woord: Saskia (27) werkt als pedagogisch medewerkster

Twintiger-Saskia

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Saskia (27). Ze woont samen met haar man en twee katten in Zuid-Holland en werkt als pedagogisch medewerkster.

‘Ik werk 5 dagen per week als pedagogisch medewerkster bij een naschoolse opvang. Voor mij dé droomjob om te hebben. Ik doe voorschoolse (voor school ontbijten met de kinderen en naar school brengen), tussenschoolse (tussen de middag lunchen en toezicht houden op het plein) én naschoolse opvang. Dit betekent dat ik erg lange dagen maak voor relatief weinig werkuren. Ik begin om 07.00 en ben pas klaar rond 18:00-18:30. Ik maak zo’n +/- 6 uur per dag met uitzondering van de woensdagen en vrijdagen. Maar ik doe dit met veel liefde & plezier dus mij hoor je zeker niet klagen!’

TAHW-Saskia1

Vast contract
‘Hoewel ik op dit moment werk met een tijdelijk contract, zou ik graag een vast contract willen bemachtigen. Al ruim 7 jaar ben ik bezig in mijn werkveld en telkens als ik een vast contract moet krijgen lig ik eruit. Erg balen, vooral omdat je het naar je zin hebt en goede functioneringsgesprekken hebt. Aan het einde van dit jaar moet ik te horen krijgen of ik weer mag blijven. Een spannend tijd voor me, waar ik probeer niet teveel bij stil te staan. Ik denk maar zo: het loopt zoals het loopt, alles heeft een reden.

Waar ik me het liefste mee bezig houd in mijn vrije uurtjes? Ik ben een echte boekenwurm (geen thriller is te spannend voor mij), hou heel erg van thee (ik heb ook een aardige mokken collectie), ben met fijn weer heel veel buiten te vinden op mijn skates en verder blog ik met plezier op i live for my dreams. Ook houd ik van wandelen in de natuur, foto’s maken, lekker opruimen in huis, leuke dingen doen met vriendinnen en goede series kijken met een mok thee.’

TAHW- Saskia 2

Genieten
‘Ik zeg altijd maar: Pluk je eigen geluk. Iets waar ik ook een project voor heb opgezet op mijn blog. Iedereen kijkt altijd maar naar het groenere gras van anderen, terwijl ze dan vergeten te waarderen wat ze zelf al allemaal hebben. Alles moet tegenwoordig, beter, groter, duurder of mooier. Terwijl de meeste al zoveel moois in bezit hebben. Ik hoop dat, ondanks alle narigheid in de wereld tegenwoordig, mensen dit niet vergeten!’

Toekomstplannen
‘In de toekomst zou ik graag, samen met mijn man, een mooie eengezinswoning hebben. Met een tuin, geheel opgeknapt en ingedeeld hoe wij dit willen hebben. Ik heb een man die een handig beroep uitoefent, dus hij kan het bijna allemaal zelf doen! Het lijkt me heerlijk een huisje geheel naar onze smaak te hebben en in een tuintje te zitten met een goed boek. Een positiviteitsboek schrijven zou ik ook heel erg tof vinden, maar of ik dit ooit ga doen is maar de vraag. Ik schrijf erg graag en ben dan ook vaak bezig met mijn blog. Ik ben een erge perfectionist, waardoor een boek denk ik nooit goed genoeg zou zijn in mijn ogen. Misschien he, binnenkort maar gewoon eens een begin aan maken en kijken wat daar uiteindelijk uitrolt.’

TAHW-Saskia3

‘Ik ben eigenlijk bezig minder te plannen. Ik ja, die echt een rasechte planner is. Ik probeer veel verder te kijken los te laten en toch wat meer te genieten van het hier en nu. Misschien heb ik ineens wel een kinderwens, of gaan we veel reizen waardoor er keuzes gemaakt moeten worden. Het leven gaat nooit hoe je denkt dat het loopt. Soms, soms is het leven zelfs daardoor een stukje beter!’

Lieve Saskia, dankjewel voor dit bijzondere inkijkje in je leven. Zo mooi om te lezen hoe enthousiast je over je werk bent en ik hoop dan ook dat je vaste contract dit jaar waarheid wordt. Benieuwd naar Saskia’s project Pluk het geluk of haar andere blogposts? Neem dan snel een kijkje op iliveformydreams.comWil jij ook meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur me dan even een mailtje, of reageer in de comments.

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

11 Reacties

 1. 6 maart 2015 / 6 maart 2015

  Een heel mooi stuk Sas! Ik hoop dat jij al jouw dromen waar mag maken in de toekomst.
  Wat betreft die vaste contracten, die reden ligt helaas in Den Haag enzovoorts, dat werkgevers dit te makkelijk kunnen doen, dat was vroeger wel anders en dat systeem moet gewoon weer terug komen, als men zo door blijft gaan, kun je bijna nooit iets opbouwen zoals onze ouders hebben kunnen doen of onze opa’s en oma’s.

  Kortom, dat is DE reden, en heeft niet ‘een’ reden in dit geval.

  • Nene
   6 maart 2015 / 6 maart 2015

   Oh ja ik weet precies hoe het is, elke keer weer, iedereen is tevreden over je en je hebt het hartstikke naar je zin, maar je tijd zit er weer op…
   Elke 3 jaar weer werkzoekend zijn is echt geen pretje (en met de nieuwe regels is dat nu zelfs 2 jaar).
   Ik hoop echt dat onze generatie ook nog eens een vast contract kan krijgen!

 2. 6 maart 2015 / 6 maart 2015

  Heel mooi om te lezen Saskia! Leuk om je zo ook nog wat beter te leren kennen :)

 3. 6 maart 2015 / 6 maart 2015

  Wat een leuk artikel! Heel erg leerijk om te lezen. Hopelijk lukt het binnenkort wel met een mooi, vast contract.

  XO naomi

 4. Eline
  6 maart 2015 / 6 maart 2015

  Aah wat leuk Saskia dat je hierin staat!!!
  Klinkt als heel leuk werk pedagogisch medewerker. Ik hoop heel hard voor je dat je aan het eind van het jaar mag blijven! Het is je van harte gegund.

 5. 7 maart 2015 / 7 maart 2015

  Heel erg leuk om te lezen! Ik hoop ook dat je mag blijven.

 6. 8 maart 2015 / 8 maart 2015

  Superleuk om je hier voorbij te zien komen, Sas! Vele zaken van in jouw job komen me bekend voor, ik studeer orthopedagogie (maar volgens mij heeft dit in nederland de naam pedagogisch werker? ;) ) fijn om zoiets gemeenschappelijks met jou te hebben! En je pluk het geluk-project vond ik echt heel fijn en inspirerend! Ik heb met veel plezier meegedaan :)

 7. 9 maart 2015 / 9 maart 2015

  Saskia is echt een prachtig persoon en haar project is ook ontzettend inspirerend. Dank je wel voor het delen van dit prachtige interview Amy <3

 8. 10 maart 2015 / 10 maart 2015

  Super tof om dit zo te lezen op je site. Het is een leuk stukje geworden.

  Bedankt dat ik hieraan mee mocht werken. En wat een super lieve comments hierboven, dankjewel<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder