Fashion| Een zwarte blazer op 3 manieren combineren

Esprit-classy2

Donkere spijkerbroek, leuke top en een nette blazer. Dat was gedurende enkele jaren mijn signature look. My middle name was blazer en bijna nooit zag je me iets anders dragen. Waarom? Omdat een blazer ontzettend fijn te combineren is: afhankelijk van hoe je het combineert (bijvoorbeeld met een stoere sneaker of juist een klassieke pump) geeft het je een casusal of hele nette uitstraling. Een blazer past eigenlijk altijd overal bij en dat maakt het zo leuk.

Toen ik net begon met mijn huidige baan, ging ook mijn kledingstijl een beetje op de schop. Op mijn werk draag ik geen jeans en vaak wat nettere kleding, wat ervoor zorgde dat ik in mijn vrije tijd de blazers links liet liggen en juist los ging met sneakers en andere items met een wat stoerdere look. Inmiddels heb ik mijn draai op fashiongebied weer gevonden en merk ik dat ik dat ik ook in mijn vrije tijd weer steeds vaker naar blazers grijp. Immers: ze zijn te leuk om niet te dragen! En ook die ene nette blazer die je normaal alleen op je werk draagt hoef je op je vrije dag niet te laten hangen…

Esprit-casual
Vandaag laat ik je aan de hand van drie voorbeelden zien hoe ik mijn blazers graag combineer. Ik vond bij Esprit een hele mooie zwarte blazer die perfect kan dienen als basisitem voor iedere look (leuk weetje: Mijn eerste ervaringen met online shoppen deed ik way back op bij Esprit!). Alle items uit de looks komen ook uit de webshop van Esprit. In de bovenste collage zie je een outfit die perfect geschikt is voor een werkdag op kantoor. Combineer je nette blazer met een mooie rok, een top in een opvallende kleur en zwarte pumps en you’re ready to go!

Op een vrije dag in het weekend draag ik vaak comfortabele sneakers. Jeans aan en een leuk shirtje erbij en ik voel me heerlijk vrij om te gaan en staan waar ik wil. In de tweede collage zie je een outfit die recht uit mijn kast had kunnen wandelen, want ga ik shoppen op een mooie lentedag doe ik dat het liefst in deze combinatie.

Esprit-jurkje
Hoewel ik geen echt jurkjesmeisje ben, vind ik het in de zomer vaak wel leuk om een beetje een preppy look te creëren door een leuk jurkje te combineren met een blazer. Dit navy kleurig jurkje is helemaal mijn smaak en schoentjes in dezelfde kleur maken het geheel helemaal af wat mij betreft. De blazer is ideaal geschikt om je outfit wat netter te maken, of als het ’s avonds weer wat frisser wordt, maar je wel nog naar huis moet.

Je ziet wel; genoeg mogelijkheden om je blazer op een stoere, maar ook casual manier te combineren. Bovenstaande drie outfits zijn outfits die ik met veel liefde en plezier zou dragen. Zit er iets bij dat jij zou dragen? En ben jij ook zo gek op blazers als ik of heb jij een ander kledingstuk als favoriet?

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

9 Reacties

 1. 5 maart 2015 / 5 maart 2015

  Dat jurkje op de laatste collage is leuk zeg!

 2. 5 maart 2015 / 5 maart 2015

  Leuke combinaties heb je gemaakt! Die tweede is mijn favoriet <3

 3. Eilish (artisticstateofmind)
  5 maart 2015 / 5 maart 2015

  Zwart met rood is echt mijn favoriete combi!

 4. 5 maart 2015 / 5 maart 2015

  Ik draag hem het liefst op de jeans :) Lekker sportief en toch netjes.

 5. 5 maart 2015 / 5 maart 2015

  Dit is echt heeeeel erg handig. Ik heb een zwarte blazer maar heb het gevoel dat het vaak zo ‘chique’ staat. Onzin natuurlijk haha.

  • twintigennogwat
   5 maart 2015 / 5 maart 2015

   Het kan natuurlijk ook heel chic zijn, maar ook een boost geven aan een sporty outfit! :)

 6. Lisa
  5 maart 2015 / 5 maart 2015

  Ik ben dol op blazers. Toevallig laatst nog een mooie, zwarte besteld. Het 3e outfit is mijn favoriet.

 7. robin
  6 maart 2015 / 6 maart 2015

  dat gestreepte jurkje vind ik erg leuk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder