Twintiger aan het woord – over dromen, keuzes en ambities

Twintiger aan het woord

Zoals de naam wellicht al verraadt wordt TENW geschreven door een twenty-something met veel verschillende interesses die zo nu en dan een sterke mening niet schuwt. Twintigers van nu worden over het algemeen gedefinieerd als Generatie Y: een generatie die opgroeit in een wereld van onbegrensde mogelijkheden. Die vrijheid leidt ertoe dat een beschrijving van ‘de twintiger van nu’ misschien niet eens te geven is: we maken allemaal andere keuzes, hebben andere dromen en ambities.

Ik ben nu vijfentwintig en ik merk in mijn omgeving dat de levens van mede-twintigers allemaal totaal verschillen. De een reist in haar eentje de halve wereld rond, de ander heeft een of meerdere kinderen en weer een derde werkt fulltime en ambieert een succesvolle carrière. Dat interesseert me enorm: waarom maken mensen bepaalde keuzes?

Twintiger aan het woord is een nieuwe rubriek op mijn blog, waarin ik jou aan het woord wil laten over dit onderwerp. Ik ben benieuwd naar wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Of kies je voor beide: een kind met daarnaast een leuke baan? Of heb je een (bijzondere) hobby waaraan je veel tijd besteed? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet.

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin jij je verhaal mag doen. Natuurlijk mag je je eigen foto’s meesturen als je dat wilt. Komende week starten we met het verhaal van Meike, die op dit moment in Antwerpen woont en studeert.

Lijkt het je leuk om mee te doen of wil je meer info? Stuur me dan een mailtje of reageer in de comments onder dit bericht! Ik kijk enorm uit naar jullie verhalen.

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

19 Reacties

 1. 6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Dat is een prachtig idee, wat een mooie rubriek! Klinkt echt heel inspirerend en als ik een bijdrage kan leveren dan sta ik klaar <3 Echt heel erg leuk ik kijk uit naar de artikelen <333

  • twintigennogwat
   6 februari 2015 / 6 februari 2015

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik zou het super vinden als je meedoet en ga je dit weekend een mailtje sturen!

 2. 6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Wat een ontzettend leuk idee zeg! Ik ben nu al benieuwd naar de blogs die hieruit voortkomen! Nou, toevallig ben ik een twintiger, dus mocht je mij leuk genoeg vinden, dan hoor ik het wel. :P

  • twintigennogwat
   6 februari 2015 / 6 februari 2015

   Dankjewel voor je lieve reactie Dina! Natuurlijk vind ik je leuk genoeg, ik ben enorm benieuwd naar je verhaal! Dit weekend stuur ik je een mailtje! :)

 3. 6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Mooie rubriek. Dit soort artikelen worden altijd goed ontvangen merk ik. Zo heb ik dat met mijn hoe mindful is rubriek. Helaas geen twintiger meer anders had ik mijzelf wel aangemeld ;)

  • twintigennogwat
   6 februari 2015 / 6 februari 2015

   Begin dertiger ben je toch? Mag van mij best hoor, als je graag mee wilt doen! ;-)

 4. 6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Dit lijkt me echt zo’n leuke rubriek! Ik ben echt heel erg benieuwd :)

 5. 6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Leuk! Ben erg benieuwd naar het eerste artikel :)

 6. 6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Je mag mij een emailtje sturen met meer informatie, lijkt me echt super leuk dit!!

 7. Lisa
  6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Wat leuk om alle verhalen te lezen van anderen, ik ben heel benieuwd!

 8. 6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Ik vind je idee echt super tof! Als je mijn bijdrage o.i.d. kunt gebruiken, dan hoor ik het wel van je :)

 9. 6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Super leuk idee! Ook ik wil hier wel aan mee doen :)

 10. 7 februari 2015 / 7 februari 2015

  Oh wat een leuke en originele rubriek! Als je mijn hulp kan gebruiken, je weet me wel te vinden! :) ik zou graag mee doen!

 11. Petra
  7 februari 2015 / 7 februari 2015

  Wat een ontzettend leuk idee. Ik ben inmiddels al een tijdje uit mijn twintigerjaren, maar ik kijk uit naar je artikelen.

 12. 9 februari 2015 / 9 februari 2015

  Kom voor het eerst op je blog en mijn interesse werd gewekt door dit artikel. Wat een leuke rubriek! Ben, als mede-twintiger, erg benieuwd naar de artikelen die hieruit zullen komen!

  • twintigennogwat
   9 februari 2015 / 9 februari 2015

   Dankjewel voor je lieve reactie Annika! De Twintiger aan het woord artikelen zullen elke vrijdag verschijnen, dus hoop je dan zeker eens terug te zien! :-)

 13. 9 februari 2015 / 9 februari 2015

  Wauw, wat een tof idee dit zeg! Zoals anderen mij al voorgingen, mocht ik interessant en leuk genoeg zijn, dan hoor ik het wel! Ben in ieder geval benieuwd naar het verhaal van Meike volgende week :)

  • twintigennogwat
   9 februari 2015 / 9 februari 2015

   Wat een lieve reactie Inge, dank! Je mag zeker meedoen als je dat leuk vindt, ik zal je deze week een mailtje sturen!

 14. Isolde
  22 mei 2015 / 22 mei 2015

  Ik heb net de hele rubriek doorgelezen, wat een mooie en inspirerende verhalen! Mocht je nog eens iemand zoeken voor een volgende editie, dan lijkt het me heel erg leuk om mee te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder