#Plukhetgeluk Omdat je het verdient

plukhetgeluk-3

Enkele weken geleden startte Saskia met haar #Plukhetgeluk project. Dit project is bedoeld om mensen een positieve vibe mee te geven en om even stil te staan bij de positieve kanten van het leven. De afgelopen twee weken deelde ik met jullie mijn antwoorden op de geluksvragenlijst en foto’s van dingen die mij gelukkig maken. De ‘opdracht’ van week drie van het project komt echter een beetje later dan de andere drie, omdat ik er goed over wilde nadenken.

Geluk maak je niet alleen, maar samen met anderen. Een mooi gezegde dat ik tegen kwam luidt dan ook: happiness is only real when shared <3 Graag deel ik daarom enkele dingen die ik belangrijk vind in het leven. Het zijn dingen waarvan ik hoop dat mijn lief, mijn moeder, mijn familie en vrienden ze ten volle ervaren. En die ik ook enorm aan jou, de lezer van dit stukje, gun. Omdat je het verdient.

Gezondheid
Van heel dichtbij weet ik dat het hebben van een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. En dat terwijl een goede gezondheid zo enorm elementair en belangrijk is… iets dat je moet/ mag koesteren als je het hebt. Ik twijfelde of ik deze term in dit lijstje moest zetten, aangezien je hier vaak geen directe invloed op hebt. En toch doe ik het. Omdat ik het jou gun: een zo goed mogelijke gezondheid. En als dat je helaas niet gegeven is, hoop ik dat er dagen van verlichting zullen zijn, dat je er goed mee kunt omgaan of dat je er zo weinig mogelijk last van hebt. Ik hoop het zo.

Liefde
In de vragenlijst van het #plukhetgeluk project zei ik het al: liefde is wat mij betreft het meest krachtige gevoel dat mensen kunnen ervaren. Je geliefd voelen, of dat nu een romantische of vriendschappelijke liefde is, is zo ontzettend belangrijk. Ik hoop voor jou dat je je geliefd weet als je rondom je naasten bent. Omdat je het waard bent om je te omringen met fijne mensen.

Vrijheid om je hart te volgen
Natuurlijk betekent vrijheid in Nederland iets anders dan in veel landen om ons heen, dat besef ik me heel goed. Ik bedoel echter met vrijheid het gevoel dat je mag zijn wie je wilt zijn, je eigen keuzes kan maken en je hart mag en kan volgen. Je hart volgen is zo enorm belangrijk: kunnen doen waar jij je goed bij voelt, waar jij gelukkig van wordt. Vertrouwen op je eigen gevoel en weten dat je het juiste doet. Het gevoel dat je dat kunt en mag, dat gun ik je enorm.

Geluk
En dat brengt mij op punt nummer vier: geluk. Van die kleine momentjes waarop een golf van geluk je ineens overspoelt: je ziet je kinderen vrolijk spelen, je konijn huppelt door de tuin, een spontane kus van je lief, het eerste lachje van je baby, een goed gesprek, een spontane (ehh.. winter) barbecue met vrienden, een mooie boswandeling. Ik gun het je om heel vaak dit soort fijne momenten mee te maken met de mensen om je heen. Want zoals gezegd: geluk vermenigvuldigt zich door het te delen.

Hopelijk mag jij zoveel mogelijk van deze vier punten ervaren in je leven, het liefst alles. Ik hoop het enorm en hoop je met deze woorden een beetje happiness mee te geven. Want dat verdien je!

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

7 Reacties

 1. 5 februari 2015 / 5 februari 2015

  Wauw, wat heb je het mooi ingevuld en op een originele manier ook! Hartverwarmend.

 2. 5 februari 2015 / 5 februari 2015

  Oh wat heb je dit op een mooie, originele manier ingevuld! :)

 3. 5 februari 2015 / 5 februari 2015

  Wat ontzettend mooi en prachtig heb je dat geschreven zeg. En wat betreft gezondheid ben ik helemaal met je eens: ik hoop dat je hierdoor mensen ook bereikt dat gezondheid heel belangrijk is en we niet voor lief moeten nemen. Brok in ieder geval in mijn keel door jouw mooie stukje. X

 4. 6 februari 2015 / 6 februari 2015

  Wauw. Ik lees dit blogje van je echt met kippenvel. Wat heb je dit een mooie invulling gegeven<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder