#Plukhetgeluk Geluksvragenlijst

plukhetgeluk1

Terwijl er ontzettend veel gebeurt in de wereld om ons heen, realiseer ik me steeds meer dat het ontzettend belangrijk is om af en toe stil te staan bij wat ik eigenlijk allemaal heb. Die kleine dingen om me heen waar ik zo ontzettend gelukkig mee ben! Met het realiseren van dat besef word ik nu een beetje geholpen door Saskia. In navolging van #Projectpositief, startte zij vorige week #Plukhetgeluk. Een project van vijf weken, met opdrachten van diverse aard om even stil te staan bij de mooie momentjes in het leven! Vandaag deel 1: de geluksvragenlijst. Lees mee!

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is.
Ik denk niet dat het ultieme geluk iets statisch is, maar dat het meebeweegt met levensfases en afhankelijk is van veel factoren. Het kan voor mij van alles zijn: de eerste echte zonnige dag na de winter, een prachtig boeket op tafel, onder een schoon dekbed kruipen, een spontane kus van mijn geliefde, mijn konijnen die door de tuin heen rennen, een kop hete thee, de slappe lach krijgen om iets onbenulligs of met een drankje in het zonnetje liggen. Er is oneindig veel om super gelukkig van te worden!

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Ik heb ontzettend veel interesses en hobby’s, die ik graag uitoefen in mijn vrije tijd. Zo houd ik enorm van lezen, speel ik met goed weer graag een rondje golf en verken ik graag voor mij onbekende steden. In tijden van een bomvolle agenda is er echter maar één ding wat ik graag doe in het weekend: (bij)slapen! Ik kan dan enorm genieten van de mogelijkheid om een dagje uit te slapen..

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Mijn verhuizing naar Zweden (alweer 4 jaar geleden!) is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb. Ik deed er geweldige ervaringen op, leerde nieuwe mensen kennen en leerde een nieuwe taal. Hoewel ik destijds al enkele jaren niet meer thuis woonde, werd ik door deze reis pas echt zelfstandig. Iets waar ik nog dagelijks de vruchten van pluk!

Wat is jouw ultieme geluksmotto?
Ik heb niet echt een geluks- of levensmotto eigenlijk, ik leef mottoloos.. ;-) Daarom ben ik naar motto’s gaan zoeken die me aanspreken en toen vond ik al vrij snel deze: If ‘Plan A’ didn’t work: The alphabet has 25 more letters. Stay cool. Die vind ik wel gaaf en volkomen waarheid! De quote die ik in de afbeelding hierboven heb gebruikt vind ik ook erg mooi: in je eentje betekent gelukkig zijn een stuk minder dan als je dit deelt met je geliefden.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Wat meer rust en regelmaat in mijn leven. En ik ben de eerste die toegeeft dat ik dat zelf moet doen: ik prop mijn agenda veel te vol. Leerpuntje! Oh, en vaker op en neer naar Zweden. Want als ik daar ben gaat mijn hoofd vanzelf op standje zennnnn! ;-)

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Liefde. Ik denk dat liefde het krachtigste gevoel is dat mensen kunnen ervaren. Liefde voor wie of wat dan ook. Dat hebben we als mensen nodig en als je liefhebt ziet de wereld er sowieso zonniger uit.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Ik zou graag willen meegeven: volg je hart en doe wat jij leuk vindt. Doen wat je leuk vindt zorgt voor meer energie en uiteindelijk voor een groter gevoel van geluk. Dat kan beginnen met iets kleins: een keer bloemen voor jezelf kopen, een cursus volgen of de muren van je woonkamer knalroze verven. Als het maar iets dat jij graag doet!

Wat een mooie vragenlijst, dankjewel Saskia! Dit was deel 1 in de #plukhetgeluk serie. Komende week komt deel 2! Doen jullie ook mee aan dit mooie happiness project?

Delen:

9 Reacties

 1. 17 januari 2015 / 17 januari 2015

  Wat leuk om jouw antwoorden te lezen! Ik heb em vandaag ook op mijn blog staan :) liefde is inderdaad iets heel moois en krachtig! En wat bijzonder dat je in Zweden hebt gewoond, lijkt me een hele ervaring! Fijn weekend!

 2. 17 januari 2015 / 17 januari 2015

  Tof dat je mee doet en je hebt de vragenlijst super leuk ingevuld! :) Mijne komt morgen online!

 3. Lieke
  17 januari 2015 / 17 januari 2015

  Wat een mooie antwoorden Amy!
  Ik ben de vragen nu aan het beantwoorden, zodat ze maandag online kunnen. Ben benieuwd naar je volgende blogpost van plukhetgeluk!

 4. Eilish (artisticstateofmind)
  17 januari 2015 / 17 januari 2015

  Wat mooi om te lezen! Ik heb zelf een gelukstag gemaakt, dus ik doe ook mijn best om geluk te verspreiden, hihi!

  • twintigennogwat
   17 januari 2015 / 17 januari 2015

   Oeh, die kom ik even bekijken! :)

 5. 17 januari 2015 / 17 januari 2015

  Leuk om te zien dat er zoveel mensen mee doen aan dit project! En mooie antwoorden heb je gegeven ook. Super fijn dat je Zweden helemaal hebt gevonden :)

 6. Petra
  17 januari 2015 / 17 januari 2015

  Je hebt een mooi ingevuld! Zo te lezen pluk jij goed het geluk. Volg je hart is inderdaad een hele goede. Mijn antwoorden komen morgen of overmogen online. Leuk project van Saskia.

 7. 17 januari 2015 / 17 januari 2015

  Wat een mooie antwoorden: zo fijn en inspirerend om te lezen. Ik doe zelf ook mee aan het project, ook omdat ik het een prachtig initiatief vind. Wat gaaf trouwens dat je in Zweden hebt gewoond. Bij mij staat Zweden zo hoog aan mijn lijstje van steden die ik wil bezoeken :-) Dus wel beetje jaloers ;-) ….

 8. 17 januari 2015 / 17 januari 2015

  Wat leuk dat je de vragenlijst hebt ingevuld, ik ben ‘m al op een paar blogs tegengekomen. Tof dat je in Zweden hebt gewoond, ik kan me voorstellen dat je door zo’n verhuizing echt zelfstandig bent geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder