Beauty from abroad: Farmasi

Farmasi1

Mijn vriend moet voor zijn werk regelmatig naar het buitenland, veelal naar het Oost-Europese Macedonië. Dat is niet altijd leuk, maar een groot voordeel van deze reisjes is dat ik op deze manier heel makkelijk kennis kan maken met beautymerken uit andere landen. En dat vind ik ontzettend leuk.. als ik zelf op vakantie ben duik ik altijd even een drogist in, maar dit is natuurlijk ook tof (en handig)!

Enkele maanden terug nam M. voor mij enkele make-up producten mee van het Turkse merk Farmasi, dat in Macedonië erg populair is. Ik besloot nog even te wachten met de review tot de winterperiode, omdat ik de kleuren erg winters vond en vind. Ideaal voor nu dus! Kijk je mee naar de producten van dit (mij) onbekende merk?

Farmasi2

Farmasi is een Turks merk dat in 1998 is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen een farmaceutisch bedrijf en een cosmeticamerk dat zich aanvankelijk richtte op geuren en huidverzorging. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 2000 verschillende producten uitbracht, waaronder een medische verzorgingslijn. Farmasi zegt zelf niet alleen veel waarde te hechten aan werknemers, maar ook aan de wereld en in het bijzonder aan dieren. Om die reden wordt er dus niet op dieren getest.. Puntje erbij voor Farmasi dus!

Het merk is niet alleen verkrijgbaar in Turkije of Macedonië, maar inmiddels in meer dan 110 landen las ik. Eigenlijk gek dat ik nog nooit van dit merk gehoord had… Via internet is het ook in Nederland te krijgen zag ik na wat rondstruinen op Google. Ik kreeg van mijn vriend verschillende producten waarvan ik er vandaag drie aan je ga laten zien: de Optimal Style Mascara, de Gleam Rouge Liquid Lipstick en een Make up palette met grijstinten.

Optimal Style Mascara

Farmasi mascara_2 Farmasi mascara_1

De Optimal Style Mascara van Farmasi is een all in one mascara, die zowel voor lengte als volume en gekrulde wimpers moet zorgen. De mascara is volgens het merk super creamy, wat ervoor moet zorgen dat het product je wimpers goed separeert en in model brengt.

Het borsteltje is dun met vrij kleine plastic puntjes. Daar moest ik wel even aan wennen, maar eigenlijk is het best fijn; het borsteltje zorgt ervoor dat je de mascara prima kunt aanbrengen. Toch ben ik niet super enthousiast over deze mascara: ik ben lenzendrager en heb gevoelige ogen en merk door de dag heen dat de mascara wat afbrokkelt. Hij geeft wel lengte en krul, maar weinig volume en ook zijn mijn wimpers niet intens zwart, zoals je op de foto onderaan dit artikel zult zien. Jammer!

Gleam Rouge Liquid Lipstick

Farmasi liplacquer1 Farmasi liplacquer2

De Farmasi Gleam Rouge Liquid Lipstick is een lipstick en een gloss ineen. De liquid lipstick moet je lippen voller laten lijken, gladder laten lijken en hydrateren. Volgens Farmasi geeft deze liquid lipstick je een sophisticated look met een frisse finish. Ik ben benieuwd..! Ik kreeg deze lipstick in de kleur 17, een rode kleur die wat mij betreft ook naar roze neigt.

Farmasi liquidlipstick

En dit is dan de kleur! Wauw, hij is echt super glossy en de kleur is intens. Ik vind de kleur overigens een stuk meer roze lijken dan aanvankelijk gedacht. Hoewel hij – zeker in het begin – vrij sterk afgeeft, blijft de kleur toch vrij lang zitten.. zolang je niets eet of drinkt dan tenminste. Dat vraagt dus om een keertje extra bijwerken. De applicator is een klein sponsje en het product voelt vrij dik en kleverig aan, als een echte gloss dus! De intensiteit van de kleur neigt toch meer naar een lipstick. Hoewel ik weinig glossjes meer heb (ooit was ik verslááfd!), vind ik het toch best leuk om deze lipstick/lipgloss af en toe te dragen, vooral wanneer ik zin heb in iets knallends.

Make up palette 03 Smokey eyes

Het derde product dat ik van mijn lief kreeg was het Farmasi make up palette gray set in de kleur 03 Smokey eyes. Dit is een palette dat een combinatie bevat van oogschaduw, blush, poeder, foundation, creamy lip gloss en glitters. Een uitgebreid setje dus, dat ideaal is voor bijvoorbeeld onderweg.

Gek genoeg kan ik dit palette helemaal nergens terugvinden op internet dus concrete informatie over het palette kan ik niet geven. Bij de overige paletten van Farmasi wordt de nadruk gelegd op het sterke pigment, dus ik ga er vanuit dat we dat ook bij dit palette gaan aantreffen. Hieronder laat ik alle onderdelen van het setje en de swatches aan je zien:

Farmasi oogschaduw_1

Dit zijn de zes oogschaduwkleuren en de glitter. Die glitter zie je op de foto hieronder overigens wat beter. Vijf van de oogschaduws zijn grijsvarianten: sommige kleuren zijn heel koel en andere kleuren lijken net iets warmer te zijn. Ook zit er een witte highlighter in.

Ik vind het best jammer dat ze er geen hele donkere kleur (zwart?) en/of geheel matte oogschaduw ingedaan hebben voor in de arcadeboog, want deze kleurtjes bevatten bijna allemaal wel wat shimmer.

Farmasi oogschaduw_2

Op deze foto zie je dus de glitter iets duidelijker. Het zijn transparante, wat jelly-achtige, substanties: De ene is met zijn blauw-paarse glimmers warm van kleur, de andere is groen met een beetje oranje kleuren en daarmee wat koeler. Ideaal voor een party look!

Er zitten drie kwastjes in het palette: een applicator met twee sponsjes, een keihard(!) lippenseeltje en een kwastje voor de gezichtsmake-up. Die laatste is overigens lekker zacht, dus prima te gebruiken voor onderweg.

Farmasi oogschaduw_3

Hier zie je de drie lipproducten: van links naar rechts met de klok mee een lichtroze, een hele lichte nude kleur, een paarse berry kleur en een rode kleur. Daarnaast zie je de blush: de meest rechtse is een echte roze waar best wat fijne glitters inzitten. De andere blush is meer bruinig van kleur en zo goed als mat, wat hem wat mij betreft meer geschikt maakt als bronzer. Maar misschien dat hij daar toch te licht voor is.. ik weet het niet helemaal.

Farmasi oogschaduw_4

En dan als laatste de foundation en de gezichtspoeder. Links zie je de twee poeders en rechts de foundation. Die foundation lijkt echter meer op een concealer in cremevorm. Dat lijkt me ook handiger, want het spul is nauwelijks uit de pan te krijgen. Je zou er maar heel je gezicht mee moeten doen…

De poeders bevatten, net als de rest van het palette, best wel wat glitter. De linker heeft een vrij oranje kleur, de rechter (de middelste uit dit palette) is een stuk lichter. Tjah, dat is het nadeel van zo’n palette: heb je de goede huidskleur dan kun je alle kanten op met dit palette en is het perfect… maar anders kun je maar de helft gebruiken. Dat is de overweging natuurlijk.

De swatches:

Farmasi combi1

Dit zijn de swatches van de oogkleuren. Ik sta eigenlijk te kijken van het pigment; vooral bij de donkere kleuren zit dat absoluut goed. Met een veeg over mijn arm haalde ik deze prachtige intense kleuren tevoorschijn. De lichte kleur grijs doet het helaas niet zo goed en ook de witte highlighter kan ik maar met moeite terugvinden tussen de overige kleurtjes. Dat is jammer, maar het geheel valt me niet tegen. De shimmers vallen trouwens een stuk minder op zo dan wanneer ik het palette voor me heb liggen.

Farmasi combi2

Op de linkerfoto zien we de lipkleurtjes. Ook hier geldt dat de lichtste kleur het minst heftig is qua pigment, maar het valt me alleszins mee. Vooral de berry kleur vind ik erg mooi eigenlijk. De rode kleur lijkt meer roze, maar stiekem vind ik dat niet zo erg. Wat me bij het swatchen meteen opviel is dat het nauwelijks een lipgloss is maar meer een creamy lipstick. Mijn lippen voelen ook echt heel zacht aan na het aanbrengen van dit product.. fijn!

Rechts zie je dan de poeders en de foundation. Zoals gezegd: de kleuren passen me niet helemaal. Ze zijn voor mij te donker en te oranje. Jammer, maar als dit het enige onderdeel is uit het palette dat niet matcht vind ik dat niet zo erg. En oh nee! Ik kwam er op het allerlaatste moment achter dat ik helemaal vergeten ben de blush te swatchen.. wat stom! Helaas, die kan ik je dus niet geven.. maar ik kan je vertellen dat ook dat pigment dik in orde is!

oogschaduw

En dan als laatste een ooglook. Ik heb hiervoor de highlighter gebruikt en vier van de oogschaduwkleuren: de lichtste grijs (linksonder op het palette) aan de binnenkant van mijn oog, de kleur daarnaast op het ooglid. De een na donkerste kleur ging in de crease en de donkerste kleur gebruikte ik als eyeliner. De Farmasi mascara gebruikte ik om de look af te maken. De lichtgrijze kleur valt ook op het oog tegen in pigment, maar de rest bevalt me prima. De kleuren komen prima over!

Zo, dat waren dan bijna 1500 woorden aan review. Hoewel ik de mascara een beetje vind tegenvallen, ben ik wel heel erg te spreken over de kleur van de liquid lipstick en de oogschaduws. Van de overige onderdelen in het palette moet ik nog eens goed kijken of het voor mij bruikbaar is. Al met al een leuke eerste kennismaking met het beautymerk Farmasi!

Kende jij het merk Farmasi al en zo niet: wat is jouw eerste indruk na deze review?

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’TwitterInstagram

Delen:

13 Reacties

 1. 15 januari 2015 / 15 januari 2015

  Wauw die glitters! Ik vind dat echt prachtig (maar dan wel bij een ander, want ik ben zo’n klungel met make up).

 2. Rowan - Rebellious yet Romantic
  15 januari 2015 / 15 januari 2015

  Oh, die glitterkleurtjes zien er zo mooi uit! Je ooglook vind ik ook prachtig gedaan. Enorm leuk dat je vriend af en toe wat voor je meebrengt :)

  • twintigennogwat
   16 januari 2015 / 16 januari 2015

   Dankjewel! En ja.. lief he? Vind het ook superleuk! :)

 3. 15 januari 2015 / 15 januari 2015

  Ik kende het merk ook nog niet, ook naar mijn weten nog nooit over gelezen. Ik vind die glitters wel heel tof, persoonlijk ben ik niet zo’n fan van lip producten in een palette, geef mij maar een lipstick hih.

 4. 16 januari 2015 / 16 januari 2015

  Wow crap, de liquid lipstick is echt fantastisch joh! Wat een pigmentatie, voor een vloeibare lipstick, mooie shine komt er ook van af. De oogschaduws, al die unieke kleuren, wat een plaatje. Mooie ooglook heb je ermee gemaakt dame. :) Ik kon het merk nog niet, dit is een goede eerste indruk! Met mascara’s heb ik toch altijd problemen, dus daar kijk ik niet zo van op, haha!

  • twintigennogwat
   16 januari 2015 / 16 januari 2015

   Dankjewel voor het compliment!

 5. 16 januari 2015 / 16 januari 2015

  Wat een mooie look, de mascara lijkt me erg fijn x

 6. Yara
  16 januari 2015 / 16 januari 2015

  Dat palette ziet er goed uit zeg! Ik ken heel dat merk niet, hihi. Ik vind de liquid lipstick er ook goed uit ziet, wauw!

 7. 16 januari 2015 / 16 januari 2015

  Nog nooit van gehoord, maar de producten zien er zeker wel goed eruit x

 8. 16 januari 2015 / 16 januari 2015

  Wat een aparte producten! Echt leuk, ik let de laatste tijd niet meer zoveel op make-up, maar als ik dit dan zo zie vind ik het echt leuk!

 9. 16 januari 2015 / 16 januari 2015

  Wat ontzettend leuk dat je vriend dit soort dingen voor je meeneemt! Die lipgloss vind ik erg tof, mooie kleur!

 10. 17 januari 2015 / 17 januari 2015

  Ziet er allemaal erg goed uit! wauw, die lipgloss heeft echt een mooie felle kleur. Bedankt voor het delen!

 11. Carla Vinke
  10 augustus 2017 / 10 augustus 2017

  Ik ben op zoek naar lipstick matte 08 van Farmasi
  Heb m een keer op Kreta gekocht maar kan m nergens online vinden.
  Ik hoop dat iemand me kan helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder