Hotspot: Vue bioscoop Eindhoven

JTBios-1

Als ik normaal gesproken een film kijk, doe ik dat het liefste thuis. Lekker comfi op de bank met een zak chips erbij en niemand die er doorheen praat (behalve ikzelf dan). Eigenlijk ga ik niet graag naar de bioscoop, vanwege luidruchtige medebezoekers, chagrijnig personeel en stoelen waarop ik halvewege al niet meer goed zit. Bioscoopbezoekjes doe ik dan ook alleen als ik een film héél graag wil zien.

Maar toen in december de allereerste Dolby Cinema ter wereld opende in de Vue Bioscoop Eindhoven, werd ik toch wel wat nieuwsgierig. Afgelopen weekend brachten M. en ik een bezoekje aan deze bijzondere bioscoop. Omdat ik graag leuke plekjes met jullie deel, vond ik dat deze absoluut niet mocht ontbreken op het lijstje hotspots.

Edit 2017: Vue bioscoop Eindhoven heette aanvankelijk JT Eindhoven.

JTBios-3

Dolby Cinema
Het idee achter Dolby Cinema is, volgens Dolby zelf, dat je een complete filmbeleving meemaakt door indrukwekkende beeld- en audiokwaliteit, belichting en goede stoelen. Ik heb geen verstand van de technische specificaties, maar wat zoeken op internet leerde mij dat er een nieuwe lasertechnologie gebruikt wordt voor de projectie van de film en dat de Dolby Atmos speakers boven en naast de bioscoopbezoekers hangen, wat zorgt voor een optimale beleving van het geluid.

Een kaartje is wel wat duurder dan een gemiddeld bioscoopkaartje: wij betaalden €12,50 per persoon. Ik zag overigens op de prijslijst op de site dat een kaartje voor deze zaal €14,00 kost, dus hoe dat precies zit weet ik niet.

JTBios-4

Onze ervaring
Nou goed, deze experience wilden wij natuurlijk wel eens meemaken dus gingen we naar Taken 3, die vrijdagavond in deze zaal draaide. De Dolby Cinema zaal is in Eindhoven onderdeel van een bioscoop van acht zalen, maar ondanks dat dus niet de hele bios uit deze speciale zalen bestaat draait lijkt het wel of ze de hier ultieme beleving al meteen vanaf binnenkomst willen doorvoeren. Overal staat ontzettend vriendelijk personeel: van binnenkomst, tot de mensen bij de counter en bij de entree.

De hele bioscoop er erg strak en clean uit. Door de vele gezellige zitjes die door de foyer staan – zie onderste foto – heb je niet het gevoel van een fabriekshal (zoals bij vele andere bioscopen). Nee, je kunt hier voor de film echt even gezellig zitten en alvast een drankje doen. Ideaal dus voor een date night! ;-)

JTBios-2

Voor je de zaal binnenstapt loop je door een lange gang waar beeld en geluid geprojecteerd worden (deze afscheiding tussen foyer en zaal zorgt ook dat er zo min mogelijk geluid vanuit buiten de zaal bereikt. Blauwe verlichting leidt je naar de zaal, waar die blauwe verlichting ook is doorgevoerd op trappen en muren. Wat bij binnenkomst direct opvalt is het grote, ietwat gebogen, scherm dat van muur tot muur en plafond tot vloer loopt. Gaaf!

De stoelen zijn stevig en de hoofdsteun en de grote hoeveelheid beenruimte die je hebt zorgen voor veel zitcomfort. Vooral M. vond dat heel fijn. Wat ik erg prettig vond is dat je niet tegen iemands achterhoofd zit aan te kijken, omdat de zaal precies goed afloopt. De stoelen helemaal voorin de zaal kunnen enigszins in ligstand gebracht worden, zodat de kijker niet met zijn nek hoeft te draaien.

JTBios-5

De film ‘Taken 3’ was prima, maar valt voor mij in de klassering ‘had prima thuis gekund’. De ervaring van deze bioscoopzaal daarentegen was echt te gek. Het geluid is overal en je wordt helemaal meegezogen in de film. Het enige minpuntje dat ik kon ontdekken was dat het vreselijk koud was in de zaal. Ik had een dikke trui aan, maar zelfs nadat ik mijn jas over me heen had gelegd zat ik nog te bibberen. Dat vond ik wel een beetje jammer. Dat is natuurlijk een persoonlijke ervaring, dus afgezien daarvan vind ik dat de hogere prijs voor het kaartje door de gehele experience zeker gerechtvaardigd is. Je bent door het geheel van service en filmervaring echt een avondje uit. Deze Vue Bioscoop Eindhoven mag zich met recht de nieuwe hotspot van Eindhoven noemen!

Locatie: Nieuwe Emmasingel 20, Eindhoven
Openingstijden kassa: dagelijks van 11.00-23.00 uur (in het weekend vanaf 10 uur).
Meer info: check de Website van Vue bioscoop Eindhoven.

9 Reacties

 1. 19 januari 2015 / 19 januari 2015

  Wat ziet dat er allemaal mooi en nieuw (bijna futuristisch) uit! Helaas woon ik totaal niet in de buurt van Eindhoven, anders had ik er wel een bezoekje aan gebracht.

 2. 19 januari 2015 / 19 januari 2015

  Wauw wat een chique bioscoop! Ik vind het jammer dat een bioscoopje doen altijd zo duur is… Daarom gaan mijn vriend en ik eigenlijk maar zelden naar de cinema

 3. Yudeska
  19 januari 2015 / 19 januari 2015

  Jeetje wat een mooie bioscoop, ik denk dat mijn brabantse familie daar ook wel is heen zou willen gaaf!

 4. 19 januari 2015 / 19 januari 2015

  Oeh klinkt goed en ziet er bijzonder sjiek uit! Ben benieuwd of het in Nijmegen ook gaat komen :)

 5. 19 januari 2015 / 19 januari 2015

  Ik was al benieuwd naar deze bioscoop/zaal. Dit klinkt echt als de moeite waard, voor die weinige keren dat ik een film in de bioscoop bekijk. Ik kijk ook vaak een film liever thuis.

 6. 19 januari 2015 / 19 januari 2015

  Dat lijkt me zo tof, dan zit je echt in de film. En weet je dat ik het ook altijd koud heb in bioscoop zalen

 7. 20 januari 2015 / 20 januari 2015

  Dit ziet er wel erg tof uit!

 8. 20 januari 2015 / 20 januari 2015

  Wat een mooie bioscoop zeg. Helaas woon in niet in Eindhoven, maar misschien toch een keer waard om richting die kant te rijden daarvoor ;-)

 9. 30 januari 2015 / 30 januari 2015

  Ik ben stiekem toch wel heel erg benieuwd naar deze bioscoop.. maar ik heb een Pathé kaart, dus vind het sonde om dan geld te betalen voor de bios. Uit principe stel ik mijn bezoekje dus nog even uit haha :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder