Podcast ‘The Swedest Thing’ in samenwerking met takemetosweden.be

Podcast ‘The Swedest Thing’ in samenwerking met takemetosweden.be

Wie mij op Instagram of Twitter volgt kon het al een beetje volgen, maar ik heb leuk nieuws! Sinds vorige week kun je luisteren naar dé podcast over Zweden: The Swedest Thing. Deze podcast ben ik begonnen samen met Heidi van Take me to Sweden.

De podcast: hoe en waarom?

Kort even over het hoe en waarom. Als tiener luisterde ik al met plezier naar de radio en dat is nooit weggegaan. Maar echt zelf radio maken? Daar heb ik nooit aan gedacht, ik weet ook niet of ik daar echt talent voor zou hebben. Praten over Zweden, dat kan ik echter úren. Wat is er nu leuker dan volop praten over een grote liefde, samen met iemand die daar ongeveer hetzelfde in staat? Daarom zei ik meteen JA toen Heidi van de Belgische website Take me to Sweden vroeg of ik samen een podcast wilde maken. Het begon met brainstormen en voorbereiden, waardoor het geheel steeds meer vorm kreeg. Tijd om de podcast aan jullie voor te stellen.

Wat kun je verwachten van The Swedest Thing?

Per aflevering staat er een thema centraal, waarover we onze ervaringen met elkaar uitwisselen. Denk aan thema’s als Kerst, Lagom, Zweedse natuur, et cetera. We leren ook veel van elkaar. Heidi kon mij veel vertellen over haar Kerstervaringen, terwijl ik pas één keer echt met Kerst in Zweden ben geweest. Op mijn beurt heb ik al meer natuurgebieden en nationale parken bezocht omdat Maurice en ik graag hiken. Deze combinatie zorgt voor een leuke dynamiek in iedere aflevering, als je het mij vraagt. Natuurlijk is het een leerproces, want voor ons beiden is het maken van een podcast nieuw. Daardoor is bijvoorbeeld het geluid in aflevering 3 de eerste afleveringen niet optimaal.

Je kunt de podcast beluisteren via deze pagina, waar je ook de shownotes vindt van seizoen 1. Shownotes zijn aantekeningen en linkjes naar artikelen die gelinkt zijn aan  het onderwerp waar we over spreken.

Je kunt ook meeluisteren via de platformen Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Via deze kanalen kun je je ook abonneren, zodat de nieuwe aflevering steeds automatisch in je feed staat. Super handig! Heb je een andere podcast app, zoek dan op ‘The Swedest Thing’. De komende weken komt er iedere zondag een aflevering online van ca. 30 minuten, voor jouw wekelijkse dosis Zweden. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw input. Dus heb je vragen of zijn er onderwerpen die je graag besproken ziet worden, laat het ons dan weten!

Luister mee:

 

Luister via Spotify

Delen:

2 Reacties

 1. 8 december 2020 / 8 december 2020

  Ik ben echt fan! Nog nooit in Zweden geweest, maar dat mag de pret niet drukken ;) Gewoon lekker luisteren naar een fijne en gevarieerde podcaast.

  • Amy - SommarmorgonNL
   Auteur
   8 december 2020 / 8 december 2020

   Echt? Wat leuk om te horen! Het is allemaal niet súper professioneel misschien, we zijn wel heel enthousiast. Thanks voor je warme support!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder