Zin in een actief uitje in Göteborg? Speel disc golf in Slottsskogen!

Slottsskogens discgolfbana - sommarmorgon.com

Op citytrip in Göteborg met vrienden, familie en/of kinderen? Natuurlijk is er in de stad én de omgeving van Göteborg van alles te zien en doen, maar misschien heb je wel eens zin in iets anders. Dan is deze activiteit misschien iets voor jou: speel een rondje disc golf in Slottsskogen, het grote stadspark van Göteborg! Wij zijn in elk geval helemaal fan geworden!

Disc golf spelen in Göteborg - sommarmorgon.com
De basket is het einddoel - sommarmorgon.com

Wat is disc golf precies?

Het is een super leuke buitenactiviteit die wereldwijd in razend tempo populair aan het worden is: disc golf (eerder ook wel bekend als frisbeegolf)! De naam verklapt eigenlijk al een beetje wat het inhoudt: dit is een combinatie tussen frisbee en golf. Als speler moet je namelijk zorgen dat je een platte schijf (de disc) in een mand gegooid krijgt.

Disc werpen vanaf de tee - sommarmorgon.com

De sport disc golf wordt vaak gespeeld op een baan met 9 of 18 holes. Iedere hole heeft een andere afstand en ook andere uitdagingen, zoals bomen of struiken die in de weg staan. Je begint vanaf de tee en werpt vanuit daar de disc in de richting van het doel. Vanaf de plek waar de disc geland is, werp je opnieuw en zo ga je door tot je bij het einddoel, de ijzeren mand, bent gekomen. Het doel is om in zo min mogelijk worpen de baan af te leggen.

De schijven die je gebruikt bij disc golf lijken op frisbees, maar wijken net iets af in grootte en vorm, waardoor de discs verder kunnen vliegen dan een originele frisbee. Er zijn verschillende soorten discs, ieder met een eigen functie. 

Ontdek meer Göteborg via dit overzicht met mijn artikelen!

Bij disc golf gooi je de disc met zo min mogelijk worpen in de basket - sommarmorgon.com

Disc golf in Slottsskogen, Göteborg

In het zuidelijkste puntje van Slottsskogen, vind je een prachtig aangelegde disc golf baan met maar liefst twee prachtige banen. Er is een blauwe baan met 18 holes. Op deze baan ben je ongeveer 1 tot 1,5 uur aan het spelen en iedereen kan meedoen! Deze baan is ook heel geschikt voor kinderen. Dan is er een gele baan met 20 holes, waar je 2-2,5 uur kwijt bent. Deze baan is wat moeilijker en kent een leeftijdsgrens van 12 jaar en ouder. Gemiddeld spelen hier mensen die iets meer ervaring hebben.

Dat gold niet voor ons: wij gingen met drieën. Twee van ons hadden nog nooit disc golf gespeeld en een van ons had slechts één keer eerder gespeeld; dat was ook op deze baan in Göteborg. Er werden dus behoorlijk veel slechte worpen gegooid. Het was af en toe ook best lastig, door de vele bomen en heuvels. Wij speelden echter vooral voor de gezelligheid en hebben flink gelachen door onze eigen onkunde. Het was vooral gewoon echt heel leuk om eens te proberen en al doende word je toch wel fanatiek. De blauwe baan ligt verscholen tussen de bomen in het bos, dus dat het tijdens ons spel even regende hinderde nauwelijks.

Via dit overzicht vind je mijn andere artikelen over West-Zweden!

We hebben onderweg af en toe moeten wachten omdat een groep voor ons wat langzamer ging. Geen enkel probleem natuurlijk! Gooi ook echt pas als je zeker weet dat er geen mensen op je pad lopen. We zagen diverse mensen met kinderen lopen, en ik zou zeggen dat het vanaf een jaar of 7-8 heel goed te doen is. Na afloop van ons spelletje hebben we op het terras van de disc golf baan nog lekker met een drankje in de hand zitten kijken naar spelers die duidelijk meer ervaring hadden en fantastisch gooiden.

De baan kent diverse hindernissen en hoogteverschillen - sommarmorgon.com

Praktische informatie

Prijzen (2023):

Dagkaart volwassene: 55 Kronen
Dagkaart kinderen: 25 Kronen
Huur disc: 15 Kronen

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 15.00 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 – 19.00 uur

Je hoeft niet te reserveren als je met een groep tot en met 9 personen bent. Je meldt je dan bij de kassa en Vanaf 10 personen is het wel handig om dat vooraf te doen via de website.

Waar vind je de disc golf baan in Slottsskogen?

Slottsskogens Discgolfbana
Margretebergsgatan 7
413 19 Göteborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder