Boerderijwinkel Bränneriets Gård in Eslöv | Skåne

Bränneriets Gård in Eslöv - sommarmorgon.com

Een van de dingen die ik heerlijk vind om te doen in Skåne, is lekker rondtoeren met de auto. Tijdens een van onze autoritjes reden we langs Bränneriets Gård, een biologische boerderij met café en winkel. Natuurlijk moesten we even stoppen voor wat lekkers.

Het platteland van Skåne heeft voor mij altijd iets speciaals gehad. Zéker in het voorjaar. De glooiende heuvels, de gele koolzaadvelden. Het heeft iets lieflijks, rustgevends. Dit deel van Zweden staat vol met oude kastelen en landhuizen, (kunst)boetiekjes en biologische boerderijwinkels. Het is heerlijk om hier lekker te gaan rijden en maar te zien waar je uitkomt. Want er komt altijd een fijn plekje voorbij om even neer te strijken, geloof me maar.

Ontdek de provincie Skåne: klik hier voor alle artikelen!

Lokale producten kopen in Skåne - sommarmorgon.com

Het was een zonnige dag begin juni, toen we lekker op pad waren en even buiten Eslöv langs de boerderij Brännierets Gård reden. Dit is een oude brandewijnstokerij die na een flinke renovatie, sinds 2012 geopend is als boerderijwinkel. Rondom de boerderij liggen diverse plantages waarop eigen groenten en bessen geteeld worden, geheel biologisch en ‘met de hand’.

Taartje eten in het boerderijcafé

We liepen de boerderijwinkel winkel en waren verrast over het uitgebreide aanbod. Een deel van de bessen, groenten, kruiden en fruit die op de boerderij worden geteeld worden hier verkocht. Ook worden er huisgemaakte producten verkocht, zoals jam, kruidenmixen, sapjes: allemaal gemaakt van de eigen oogst, zónder toevoegingen. Maar ook zag ik allerlei leuke hebbedingetjes staan. Leuk voor thuis of als cadeautje. Het is in ieder geval lekker neuzen tussen alle leuke spulletjes en bereidingen voor in de keuken.

Taartje eten bij Branneriets Gård - sommarmorgon.com
Groene asperges uit Skåne - sommarmorgon.com

En dan moet er natuurlijk ook even zelf geproefd worden! Het café serveert gebak en lichte lunches op basis van de seizoensgewassen. Het was al iets te laat voor de lunch toen wij de boerderij bezochten, dus bestelden we met plezier een taartje, met een huisgemaakt sapje. En die smaakten meer dan prima! We zaten gezellig buiten, maar bij slecht weer is ook binnen volop plek. 

Meer lezen over Zweden? Klik hier voor alle artikelen op deze site!

Stekjes kopen of bloemen plukken in Skåne

Pluk zelf je bloemen en bessen in de pluktuin

Een hele leuke toevoeging bij Bränneriets Gård, is dat je zelf het veld in mag om bloemen en eten te plukken. Zo kun je zelf diverse bessensoorten plukken, zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen. Ook kun je volop bloemen plukken om zelf een boeket mee samen te stellen. Tijdens ons bezoek was het hier helaas nog te vroeg voor, maar een volgende keer gaan we dat zeker eens doen! Toen wij er waren, verkochten ze vooral nog stekjes voor als je thuis een moestuin wilt beginnen. Ook erg tof! Wat mij betreft is deze fijne plek echt een bezoek waard, wij zullen ook zeker nog eens terugkomen.

Bränneriets Gård in Eslöv - cafe en boerderijwinkel

Bränneriets Gård: praktische informatie

Adres:
Nöbbelöv 1303, 241 93 Eslöv (Zweden)

Openingstijden: 
Woensdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 – 15.00 uur

Het wekelijks wisselende lunchmenu wordt geserveerd tussen 11.30 en 14.30 uur. Het seizoen loopt van april tot Kerst.

1 Reactie

  1. 22 oktober 2023 / 22 oktober 2023

    Ziet er echt een leuke Boerderij winkeltje uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder