Twintigers Vertellen | Studeren

twintigers vertellen versie 2

Hej allemaal! Jullie hebben er even (lees: veel te lang) op moeten wachten wachten, maar vandaag is het dan eindelijk zover: de eerste editie van Twintigers Vertellen. Ik wilde de eerste editie al veel eerder plaatsen, maar ik kreeg het echt niet voor elkaar. Fulltime werken, freelance klussen en een heleboel afspraken daarnaast vergen op het moment even een heleboel energie. Maarrr.. vandaag is het dan zover! In Twintigers Vertellen wil ik jou aan het woord laten over over specifieke zaken en gevoelens in het leven. Dit kan iets concreets zijn als studeren carrière maken of financiën, maar ook over gevoelens als geluk, liefde of keuzestress. In de aflevering vandaag staat centraal: Studeren.

Mijn handen trillen terwijl ik onrustig door de gang loop. Ik kan het bijna nog niet geloven; na een hele pittige studietijd is het mij dan eindelijk gelukt. Ik heb het binnen, mijn masterdiploma!

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat ik mijn felbegeerde Masterdiploma in ontvangst mocht nemen. Het einde van een studietijd die erg leuk en leerzaam, maar met periodes ook zeer stressvol en intensief was. Mijn HAVO diploma haalde ik met doorsnee cijfers. Mijn focus lag niet op leren en met weinig inzet en her en der wat mazzel slaagde ik uiteindelijk. Of er na de HAVO gestudeerd ging worden, was voor mij niet eens een vraag. Hoewel sommigen anders beslissen (en dat is volkomen oké!) wilde ik mij verder ontplooien, theoretische kennis opdoen en mij verdiepen in onderwerpen die ik interessant vond. Ik beschouw een studie wel echt als een onmisbare periode voor je algemene ontwikkeling, waarin je veel nieuwe vaardigheden opdoet. Ik begon daarom de opleiding ICT Media Design, waar ik mijn interesses voor Communicatie en IT gebundeld zag. Toen ik na mijn propedeuse besloot naar de Universiteit over te stappen, was dat iets dat niet iedereen verwacht had. Maar ik wilde meer theoretische kennis en bezig zijn met mijn passie voor taal.

Nederlands en literatuur waren op de middelbare school mijn beste vakken: daar wilde ik meer mee! In vier jaar tijd rondde ik de bacheloropleiding Nederlandse taal en cultuur af, waarna ik een master Bedrijfscommunicatie volgde. Ik liep stage aan de Universiteit van Stockholm als docent Nederlands: ik leerde Zweeds spreken en verloor mijn hart aan het land. Ook leerde ik meer over kindertaalverwerving, over crisiscommunicatie, over effectieve communicatiestrategieën. En daarmee was het cirkeltje weer rond: al mijn interesses gebundeld in mijn opleidingen, die achteraf bekeken allemaal perfect op elkaar aansloten. Tijdens mijn studie heb ik altijd veel gewerkt, naast mijn Master zelfs meer dan 20 uur per week. Dat was vaak erg pittig en achteraf zou ik het denk ik niet weer zo doen. Want daardoor heb ik mijzelf waarschijnlijk wat meer druk opgelegd dan nodig was. Toch ben ik blij met de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt als student; dit heeft mij enorm veel gebracht in de weg naar de persoon die ik nu ben. Het Masterdiploma vormde voor mij een mooie basis voor de carrière die ik nu langzaam vormgeef!

Dit vertellen andere twintigers:

Twintigers Vertellen Marlot Marlot – Thecoffeetype.com
Op dit moment ben ik nog druk bezig met studeren. Ik doe Technische Bedrijfskunde in Eindhoven en Communicatie en Informatiewetenschappen (CIW) in Utrecht. Na drie jaar bezig geweest te zijn met Technische Bedrijfskunde, besloot ik CIW erbij te doen. Ondanks dat ik mijn studie in Eindhoven wel leuk vond, betwijfelde ik of ik dit de rest van mijn leven wil blijven doen. Toen ik vervolgens CIW tegenkwam, besloot ik de sprong te wagen en aan een nieuwe studie te beginnen. Het combineren van twee studies is af en toe best zwaar, maar ik ben wel heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. CIW past heel goed bij me, maar tegelijkertijd heeft het me ook laten inzien wat ik wél heel leuk vind aan Technische Bedrijfskunde. Daarnaast heb ik er ook weer motivatie van gekregen en heb ik geleerd dat ik meer kan dan ik soms verwacht.”
Twintigers Vertellen Romy Romy – Vakervrolijk.nl
“Ik ben direct na mijn introductieweek geswitcht van de studie psychologie naar Nederlands. Achteraf bleek dit de beste keuze in mijn leven te zijn. Ik heb drie jaar lang met veel plezier aan de VU de bachelor Nederlands met een aantal vakken van taalwetenschap gedaan. Na mijn bachelor koos ik voor een Engelstalige onderzoeksmaster in taalwetenschap. Een heel bijzondere periode, vooral omdat ik als enige student binnen deze master veel kansen heb gekregen om mijn eigen projecten op te zetten. Maar wat doe je als je je studie hebt afgerond, zoals ik sinds vorige maand? Mijn hele studie heb ik gedacht dat ik wilde promoveren, maar ik zie nu ook zoveel leuke praktische banen voorbijkomen als tekstschrijver, redacteur of communicatiemedewerker. Dat lijkt me nu toch net iets leuker. Gelukkig ligt er nog een heel leven voor me en kan ik altijd nog later in mijn leven iets anders besluiten.”

Dank, lieve Marlot en Romy voor jullie mooie bijdrage aan de eerste aflevering van Twintigers Vertellen! Ik vind het persoonlijk te gek om te zien hoe gemotiveerd jullie bezig zijn met jullie studie en toekomst. Mooi om te lezen, veel succes allebei met het pad dat jullie volgen! <3

Ook meedoen met Twintigers Vertellen? Stuur dan een mailtje naar info@sommarmorgon.com onder vermelding van Twintigers Vertellen. Ik zoek nog deelnemers voor de volgende thema’s: geld, geloof, liefde, ouder worden, carrière, kinderen en geluk. Ik zou het super vinden als je zou meedoen!

Studeer jij nog of heb je gestudeerd? Of waarom misschien juist niet? Let me know!

Delen:

10 Reacties

 1. 4 november 2016 / 4 november 2016

  Wat ontzettend leuk om mijn stukje, maar ook dat van Marlot en jou terug te zien! Grappig dat we alle drie een opleiding met taal hebben gedaan!

 2. 4 november 2016 / 4 november 2016

  Studeren was voor mij ook een hele logische keuze. En hoewel het best wel een zware tijd was met momenten, ben ik wel blij dat ik heb doorgezet.

 3. 4 november 2016 / 4 november 2016

  Mooie nieuwe rubriek! Studeren vergde 12 jaar van mijn tijd en toen ik eindelijk mijn master binnen had lukte het niet om op niveau aan een baan te komen. Vond dit toch wel onwijs moeilijk en de baan die ik toen had heeft mij niet veel goeds gebracht. Nu ben ik erg zoekende in wat ik wil maar ben nu druk bezig met onderzoeken en kijken wat wel echt bij mij past.

 4. 4 november 2016 / 4 november 2016

  Wat een leuk stukje! Ik studeer niet meer, maar soms mis ik mijn studentenleven best.

 5. 4 november 2016 / 4 november 2016

  Hij is leuk geworden deze rubriek!

  Studeren is voor mij alweer een tijdje geleden.. Drie en een half jaar geleden afgestudeerd en nu al weer ongeveer net zo lang aan het werk. Wat gaat de tijd toch snel!

 6. Nienke Hilbrands
  4 november 2016 / 4 november 2016

  Wat leuk om te lezen! Vaker doen.

 7. 4 november 2016 / 4 november 2016

  Wat een super leuke stukjes zeg! Erg leuke rubriek, mijn complimenten!

 8. 4 november 2016 / 4 november 2016

  Heel erg leuk Amy om te zien dat de rubriek in een nieuw jasje is teruggekomen! Heb het met veel plezier gelezen! :-)

 9. 6 november 2016 / 6 november 2016

  Leuk! Ik begin als half 30-er nu pas met studeren… Toen ik 17, 18 was had ik niet zoveel met school en leren en omdat ik het MBO kon halen zonder er moeite voor te doen, was dat toen een relaxte oplossing.
  Heb daar nu natuurlijk verschrikkelijk spijt van ? dus onlangs ben ik alsnog met een korte HBO-opleiding gestart. En ineens vind ik studeren en kennis vergaren ontzettend leuk! Dus ach, wijsheid komt met de jaren!

  • twintigennogwat
   6 november 2016 / 6 november 2016

   Wat goed dat je alsnog die opleiding gestart bent! Vind ik een dappere beslissing! Veel succes én plezier daarmee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder