Seen on YouTube #3: 50 People 1 Question

seen on youtube

Als je iets aan je lichaam kon veranderen, wat zou dat dan zijn? Dat is de vraag die de initiatiefnemers achter de non-profit organisatie Jubilee Project stelden aan 50 volwassenen en kinderen. En waar de volwassenen voornamelijk lichamelijke ’tekortkomingen’ noemden, waren het de kinderen met de creatieve ideeën. Want wat dacht je van een heuse zeemeerminnenstaart, puntige oren of benen als een cheetah, zodat je extra hard kunt rennen?

De video van het Jubilee Project sprak me meteen heel erg aan en daarom wilde ik deze graag met jullie delen. Daar liggen verschillende redenen aan ten grondslag. Mensen spiegelen zich vaak aan het ideaalbeeld dat in de gedrukte media naar voren gebracht wordt: gefotoshopte modellen met een perfect huidje en een strakke taille zetten een hoge standaard neer. Maar niet alleen dat: ook via diverse sociale netwerken zien we vaak alleen elkaars leuke kanten, wat sommige mensen het gevoel kan geven dat we niet perfect zijn als we niet aan die perfecte levensstijl kunnen voldoen. Het filmpje laat zien dat ‘wij’ volwassenen ons enorm bewust zijn van die standaard op het gebied van beauty.

Best schokkend eigenlijk. Vooral omdat ik me realiseerde dat ik regelmatig ook zo denk: want ik zou dolgraag weer mijn rustige en gladde huid terughebben, wat voller en langer haar en wat al niet meer. En hoewel ik nu op een leeftijd ben dat ik me niet meer wil spiegelen aan de bekende sterren, zoals 10 jaar geleden wel het geval was, ben ik me wel degelijk bewust van de standaard van perfectie en schoonheid.

Deze video van het Jubilee Project is bedoeld om awareness te creëren. Want het is zo gemakkelijk om je onzeker te voelen door alles wat je om je heen ziet of nare opmerkingen die je misschien te horen krijgt. Terwijl dat zo enorm onterecht is: iedereen heeft prachtige kanten! Of je het nu eens bent met de antwoorden die gegeven worden door de mensen in het filmpje, of helemaal niet: sta er eens eventjes bij stil. Hoe goed voel jij je in je eigen lijf? Is er iets dat jij zou willen veranderen.. en waarom? Zoals het Jubilee Project zegt: schoonheid gaat niet over wat je NIET hebt, maar over het comfortabel voelen in je eigen lijf. En dat lijkt me een mooie boodschap. Bekijk het filmpje ’50 People 1 Question’ hieronder:


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Kende jij deze video van het Jubilee Project al en wat vind je ervan? Laat vooral je reactie en je gedachten over deze video of het onderwerp achter in de comments. 

Delen:

11 Reacties

 1. 5 november 2014 / 5 november 2014

  Helemaal mee eens. Mooi filmpje!

 2. Melanie
  5 november 2014 / 5 november 2014

  Ik vind dit filmpje prachtig. Heel goed bedacht! Ik ben het ook helemaal met je eens!

 3. 5 november 2014 / 5 november 2014

  Wauw wat een mooi filmpje! Ik ben er stil van …

 4. 5 november 2014 / 5 november 2014

  Helemaal mee eens. Wat een mooi filmpje! Zo is er ook een filmpje waarbij mensen worden geteken, d door iemand die hen niet ziet, n.a.v. hoe zij zichzelf beschrijven. En bij het zien van de tekening zien ze een veel mooier iemand, in hun ogen, maar het is toch echt degene die zij hebben beschreven. Zij zelf dus. Helaas kan ik dat filmpje niet vinden.

  • twintigennogwat
   5 november 2014 / 5 november 2014

   Die zou ik wel eens willen zien, het klinkt erg mooi! Ik ga het filmpje opzoeken :-)

  • Petra
   22 november 2014 / 22 november 2014

   Volgens mij bedoel je een filmpje van Dove. Heet Dove Real Beauty Sketches.

 5. sunny mama
  6 november 2014 / 6 november 2014

  Altijd blij wanneer er aandacht geschonken wordt aan het feit dat het ‘schoonheidsideaal’ niets anders is dan een ideaal en dat uiteindelijk niemand eraan voldoet. Wat dat betreft, ben ik optimistisch: er wordt steeds meer aandacht aan geschonken.

 6. 6 november 2014 / 6 november 2014

  Wat goed dat je hier over schrijft en leuk om te lezen dat kinderen een hele andere benadering hebben op dezelfde vraag als volwassenen. Het filmpje kan ik op deze computer niet bekijken, maar wil het wel snel doen!

 7. 7 november 2014 / 7 november 2014

  Jaaa zo leuk! Ik hoor het op mijn werk ook altijd.. Zulke leuke en creatieve antwoorden krijg je dan ^^

 8. Petra
  22 november 2014 / 22 november 2014

  Prachtig filmpje. Heerlijk hoe kinderen in de wereld staan. Zo zal het eigenlijk altijd moeten zijn. Jammer dat we het meestal verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder