#Boektober – terugblik

boektober 1

Begin oktober schreef ik op mijn blog over #Boektober, het prachtige initiatief van Dagmar en haar collega’s van Uitgeverij Kok. #Boektober was een prachtig event waarbij lezers een maand lang werden uitgedaagd en gestimuleerd om boeken te lezen. Natuurlijk wilde ik hieraan meedoen, om mijzelf te motiveren wat vaker een boek te pakken ’s avonds. Drie boeken, dat was mijn doel. Het leek mij een mooi begin om mijn onregelmatige leesritme wat op te krikken.

Hoe is het gegaan en heb ik mijn doel behaald?

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen: nee, ik heb mijn doel niet gehaald. Het lezen van 1500 pagina’s (waaronder een exemplaar van 800 pagina’s) bleek net ietsjes te veel van het goede. Ik maak geregeld hele lange dagen op mijn werk, wat betekent dat ik ’s avonds vaak erg moe ben en dat mijn ogen na 5 minuten lezen in bed al dichtvallen. Wat ik dus al heel snel merkte is dat ik niet zo snel door mijn boeken heen ging als ik wilde. Ondanks dat heb ik deze maand veel bewuster dan normaal leesmomenten ingebouwd in mijn weken, om zo vaker te kunnen genieten van een goed verhaal.

Waar ik achter kwam is dat ik het heel fijn vind om te lezen wanneer ik aan het reizen ben. Zo ging ik begin oktober een lang weekend naar Zuid-Frankrijk en op het vliegveld op de weg terug begon ik aan Sterrenhemel. Al snel kon ik niet meer stoppen en in het vliegtuig vlogen de bladzijden aan me voorbij. De volgende dag las ik het boek ’s avonds uit. En voor mijn werk reis ik geregeld naar Amsterdam, een ritje van al snel 1,5 uur enkele reis. Meestal doe ik dat met de auto, maar in oktober besloot ik een keer met de trein te gaan. Ik nam Voor jou mee en wat iedereen me al voorspeld had gebeurde: ik raakte verslaafd aan dit boek. Wat een prachtig en aangrijpend verhaal.. ik wilde niet dat het ophield! Twee van de drie boeken heb ik dus uitgelezen, maar met Pier en Oceaan is me dat niet gelukt. Ik ben nu ongeveer op de helft en verwacht het boek in november uit te lezen.

Hoe vond ik #boektober?

Ik vond het heel tof om mee te doen aan #boektober! Hoewel ik me niet geabonneerd had op de speciale nieuwsbrief, kreeg ik via Facebook en Twitter toch af en toe tips en motiverende posts (van andere lezers) te zien en dat vond ik heel leuk en een echte stimulans. Wat ik merkte is dat het bijna een wedstrijd tegen mezelf werd; ik wilde zó graag meer en meer pagina’s lezen. Dat het behalen van mijn doel niet gelukt is vond ik dan ook best jammer, maar wel heb ik veel vaker bewust een moment gepakt om even lekker ontspannen te lezen met een kop thee erbij. Dat is voor mij dan ook echt de grote winst van deze challenge.

Wat mij betreft mag #boektober een jaarlijks terugkerend event worden, want ik zou graag nog eens een dergelijke uitdaging aangaan! Hoewel de challenge is afgelopen, ga ik in november gewoon lekker door met lezen. Ik ben nu alweer bezig in het boek Stuk van jou en een review daarvan volgt snel! Zouden jullie het trouwens ook leuk vinden om van een van de drie boeken uit deze challenge een review te lezen van mijn hand? Ik hoor het graag!

Heb jij ook meegedaan met #boektober en heb je jouw persoonlijke doel behaald?

Delen:

5 Reacties

 1. 2 november 2015 / 2 november 2015

  Super goed toch dat je ondanks de drukte 2 boeken uit hebt gelezen! Het gaat om het gevoel en niet de hoeveelheid, maar snap dat je een drang had om je doel te behalen! Ik heb zelfs één boek meer kunnen lezen, ik las er vier ipv drie.

 2. Isolde
  2 november 2015 / 2 november 2015

  Ik vind het knap hoor, het zijn ook geen dunne boeken die je hebt uitgekozen. En als je je leesritme weer gevonden hebt dan heb je eigenlijk je hoofddoel bereikt :-)
  Boekreviews vind ik altijd leuk om te lezen! Vooral naar Sterrenhemel ben ik wel benieuwd.

 3. 2 november 2015 / 2 november 2015

  Ondanks dat je misschien niet het doel hebt gehaald wat je voor ogen had, heb je wel extra genoten van de leesmomentjes. Dat is ook heel wat waard en misschien blijft het nu ook wat meer in je routine zitten! Boekreviews vind ik altijd erg leuk en ook ik heb genoten van heel wat mooie boeken in Boektober!

 4. 4 november 2015 / 4 november 2015

  Ik heb niet mee gedaan maar er wel over gelezen. Maar ik probeer uit mezelf al wel veel te lezen. Jammer dat je de uitdaging niet gehaald hebt, maar je hebt vast wel meer gelezen dan anders. Dus dan heeft het toch effect gehad.

 5. 8 november 2015 / 8 november 2015

  Wat een toffe boeken heb je gelezen! Ik heb niet mee gedaan maar wil zeker 3 boeken in November uitlezen.. Ik heb er zin in, boek 1 is ervan al uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder