Photo Diary #10: Zuid-Franse zon, boektober en herfstwandeling

Photo Diary oktober

Hi allemaal! Het is tijd voor alweer de tiende photo diary van dit jaar, namelijk die van oktober! Ik vind het altijd heel leuk om jullie via deze weg een klein inkijkje te geven in de dingen die ik zoal doe, vooral omdat ik daardoor zelf even bewust stil sta bij de fijne momenten van afgelopen maand.

Oktober was een bomvolle maand; niet alleen met werk, maar ook zeker met een heleboel leuke andere (weekend)activiteiten. Zo ging ik een weekendje naar mijn broer in Frankrijk om samen nog even te genieten van de nazomerzon, luisterde ik naar een concert van Guus Meeuwis in Carré en bezocht ik voor mijn werk het Nederlandse kantoor van een van de grotere online sociale netwerken (vond ik best bijzonder!). Helaas mocht ik tijdens dat bezoek geen foto’s maken, maar van een hoop andere dingen heb ik die gelukkig wel dus ik neem je vandaag in een foto overzichtje mee door mijn activiteiten van de maand oktober.. kijk je mee?

photo diary 10 - 10

Mijn oudtante werd 95 jaar en dat vierden we uitgebreid met de familie, heel gezellig! Een heerlijk stukje appeltaart kan niet ontbreken natuurlijk, heerlijk! Ik ben heel trots op mijn lieve oudtante.  :-)

photo diary 10 - 1

Met collega’s even naar de kruidnotenwinkel tijdens de lunchpauze. Wat gaaf, zo’n winkel vol heerlijke smaken kruidnoten! Ik kocht een zak met een kleurenmix (smaakt een beetje als m&m’s) en frambozensmaak, maar kwam er later achter dat de stroopwafelvariant veel lekkerder was! ;-)

photo diary 10 - 7

Het tweede weekend van oktober ging ik vier dagen op bezoek bij mijn broer en zijn vrouw, die in Zuid-Frankrijk wonen. We bezochten Nice en genoten enorm van het prachtige weer. Het was rond de 20-22 graden en de watertemperatuur was nog top dus dat was wel even genieten na een koude week in Nederland.

photo diary 10 - 8

Sushi en sashimi eten aan het water in Saint Laurent du Var. Heerlijk!

photo diary 10 - 6

10 kilometer wandelen in de buurt van Saint-Jean Cap Ferrat (vlakbij Villefranche). Kijk dan die prachtige, blauwe zee!

photo diary 10 - 2

Na thuiskomst en een een weekje werken was het tijd om op vrijdagavond naar Amsterdam af te reizen. We bezochten theater Carré, waar Guus Meeuwis de eerste NPO Radio 2 Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen (en daar moest ik bij zijn, want #fangirl). Rondom de uitreiking gaf Guus een concert en werd hij geïnterviewd door Gerard Ekdom. Het was een bijzondere avond en ik heb intens genoten.

photo diary 10 - 9

Soms begin je in een boek te lezen en wil je dat het verhaal nooit meer ophoudt. Voor Jou is zo’n boek, zó aangrijpend en meeslepend, maar ook humoristisch en mooi! Ik nam het boek mee in de trein naar mijn werk; nog nooit ging een treinreis zo snel voorbij, haha!

photo diary 10 - 3

Méga mijlpaal voor mijn zusje: ze mocht haar Masterdiploma in ontvangst nemen! Ik ben zo trots op haar! Het was bijzonder om na een paar jaar weer even rond te lopen op de Universiteit waar ik zelf ook ooit (af)studeerde en blijf de verschillende ruimtes prachtig vinden (check het plafond!).

photo diary 10 - 4

Ik ontdekte deze maand een heel fijn plekje in Utrecht.. Mancave! Het zit in Hoog Catherijne, tegenover de Media Markt. De kaart is simpel, de ruimte staat vol met spelcomputers en bordspellen en je kunt er heerlijk relaxed een drankje doen. Aanrader!

photo diary 10 - 5

Wauw, wat is de natuur toch prachtig met al die verschillende kleuren! Ik vind de natuur op haar mooist in de herfst en dan kan een boswandeling niet ontbreken; heerlijk om rond te lopen en frisse lucht in te ademen.

Zo.. en toen was het alweer november. Bij ons thuis zijn de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest alweer in volle gang want dat is alweer bijna! De komende maand is erg vol met afspraken, evenementen en challenges. Zo onderga ik komende maand enkele microdermabrasiebehandelingen (bye bye acne littekens?), bezoek ik lichtfestival Glow in Eindhoven (must visit!) en het theater. Ook ben ik voor november de challenge aangegaan om een maand geen toegevoegde suikers te eten omdat ik hoop dat ik me daardoor wat fitter ga voelen. Prima getimed zo voor de feestdagen! ;-) Ik wens je een hele fijne nieuwe maand toe!

Wat was jouw mooiste moment in oktober? En wat zijn je plannen voor november?

Delen:

10 Reacties

 1. 4 november 2015 / 4 november 2015

  Aaaah, woont je broer in NICE? *gaat jaloers in een hoekje zitten*

 2. 4 november 2015 / 4 november 2015

  Aaah op de vroege ochtend word ik zo blij van je prachtige artikelen met heerlijke stralende hoogtepuntjes. Die foto’s van Nice zijn trouwens echt prachtig: ik teken ook wel voor een beetje zon op mijn huid haha ;-) Ik begrijp dat je daardoor helemaal op kon laden. En nog gefeliciteerd met je zusje, zij mag blij zijn met zo’n lieve en trotse zus! Ik wens je voor nu een schitterende maand november toe, maar denk dat dit wel helemaal goed gaat komen.

 3. 4 november 2015 / 4 november 2015

  Wat heerlijk om zo in oktober nog even de zon op te kunnen zoeken! Oeh en een pepernoten winkel, heaven!

 4. Ismay
  4 november 2015 / 4 november 2015

  Wat heerlijk zeg dat je familie in het buitenland hebt wonen! Heerlijk om op die manier toch nog even weg te zien! En zo te zien hebben jullie genoten :) Boswandelingen in de herfst zijn zo ontzettend fijn! Toevallig heb ik afgelopen weekend ook een herfstwandeling gemaakt in het bos!

 5. 4 november 2015 / 4 november 2015

  Wat goed van je zusje! En jeetje, 95: wat mooi dat ze zo oud mag worden!

 6. 4 november 2015 / 4 november 2015

  Wat een heerlijk overzicht zo! Voor Jou was écht heel bijzonder inderdaad. Ik kon niet stoppen en baalde als een stekker (volgens mij heb ik nog een dag chaggie rondgelopen omdat ik niet meer verder kon lezen!)

 7. 9 november 2015 / 9 november 2015

  Ah nu heb ik ook zoveel zin om er even tussenuit gegaan en weer te huppelen in een jurkje of een korte broek haha!v

 8. 10 november 2015 / 10 november 2015

  Wat een prachtige foto’s! Als ik het weer buiten zie , dan ziet het weer op jou foto’s er toch fijner uit haha.

 9. 17 november 2015 / 17 november 2015

  Wat fijn dat je broer in Zuid-Frankrijk woont en hebt kunnen genieten van de heerlijke temperaturen daar. De Sushi en sashimi in Saint Laurent du Var lijkt heel erg op de sushi boot van restaurant Mood in Eindhoven! Ben je daar ooit geweest?
  PS ik heb je blog pas net ontdekt, maar blijf ‘m lezen, wat een leuke artikelen schrijf je!

  • twintigennogwat
   19 november 2015 / 19 november 2015

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik ben nog niet bij Mood geweest maar het staat zeker op mijn lijstje want ik hoor er vaker goede dingen over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder