November is: Glow Eindhoven

Glow 3

November staat voor mij al reeds enkele jaren voor maar één ding: Glow. Gedurende het festival Glow staat Eindhoven een week lang in het teken van lichtkunst. Ik kijk elk jaar uit naar dit bijzondere – gratis – evenement dat vorig jaar maar liefst 650.000 bezoekers trok. Gisteren was de openingsdag en ik liep samen met een paar vrienden de route van 4,7 kilometer om me te laten verrassen door al het moois dat Glow dit jaar bood. Zonder je teveel te laten zien (je moet zelf immers ook nog willen gaan) geef ik je vandaag een kleine impressie.

Large Fire Tornado
Large Fire Tornado
Horizontal Interference
Horizontal Interference

Wat vond ik ervan dit jaar?

Waar ik vorig jaar een beetje het gevoel kreeg ‘misschien hebben we al teveel gezien om nog verrast te kunnen worden’ was dat gevoel dit jaar totaal afwezig. Ik vond er enkele hele mooie en bijzondere projecten tussen zitten, maar ook verrassende kleine installaties en projecties. Enkele highlights wat mij betreft: Inside Out: De Kathedraal (net een sprookje!), Large Fire Tornado, Incandescence en Il giardino Incantato (bij deze installatie hoor je Brabant van Guus Meeuwis gezongen worden in diverse talen.. ik raad je aan om hier echt even te blijven staan!). Zelf wil ik nog naar Glow Next, wat ook elk jaar erg verrassend is!

Glow 4
Waves – Zichtbare geluidsgolven

Glow 5

Meer informatie

Glow vindt plaats op twee locaties. Op mijn foto’s zag je Glow centrum, waar je een route van 4,7 kilometer loopt langs diverse projecten. Ook is er Glow Next op Strijp-S, waar lichtkunst gecombineerd wordt met techniek. Het beste van twee ‘Eindhovense’ werelden! Glow is van 7 tot en met 14 november elke dag te bezoeken van 18:30 uur tot 23:00 uur; op vrijdag en zaterdag een uurtje langer. Het festival is gratis, maar er zijn enkele installaties (Glow Specials) waar een kleine bijdrage voor gevraagd wordt. Kaartjes daarvoor zijn online te koop, maar ook ter plaatse aan de kassa. Download ook vooral de app, dan heb je de route met informatie over de verschillende projecten steeds bij de hand.

Ben jij al eens bij Glow geweest? Hoe heb je dat ervaren?

Delen:

18 Reacties

 1. 8 november 2015 / 8 november 2015

  Ik wist niet dat dat nu alweer was! Ik ga zeker een kijkje nemen, ziet er heel tof uit :)

 2. 8 november 2015 / 8 november 2015

  Mooie foto’s heb je gemaakt Amy. Ik ga ieder jaar eigenlijk wel. Deze week ga ik ook nog, natuurlijk gewapend met mijn camera.

  • twintigennogwat
   8 november 2015 / 8 november 2015

   Veel plezier! Benieuwd naar jouw foto’s :-D

  • twintigennogwat
   8 november 2015 / 8 november 2015

   Zeker doen! Ben heel benieuwd wat je er van vindt!

 3. 8 november 2015 / 8 november 2015

  Wauw, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt Amy en wat een mooi evenement. Dit jaar gaat het helaas niet meer lukken, maar ik ga het even onthouden voor volgend jaar. Op zulke dingen zijn mijn vriend en ik wel gek hihi.
  Deisy plaatste onlangs.. 5x gemotiveerd blijven om te bloggenMy Profile

  • twintigennogwat
   8 november 2015 / 8 november 2015

   Thanks lieve Deisy! Je moet zeker een keer gaan, het is echt een beleving! <3

 4. 8 november 2015 / 8 november 2015

  Ja ik ben ook heel benieuwd naar dit jaar! Ben vorig jaar niet geweest maar hoorde toen inderdaad wat minder enthousiaste verhalen! Leuk dat het dit jaar weer meer bijzonder is! Liefs, Charelle
  Charelle plaatste onlangs.. Sunday Tagday – It’s a Tea Tag!My Profile

 5. 8 november 2015 / 8 november 2015

  Lijkt me echt prachtig om te zien zeg. Erg mooie foto’s heb je gemaakt…

 6. 8 november 2015 / 8 november 2015

  Mooie foto’s heb je gemaakt:) Vorig jaar ben ik niet geweest, maar daarvoor ging ik eigenlijk ieder jaar wel. Als het deze week gaat lukken qua planning hoop ik ook nog een avond te gaan!
  Shanti plaatste onlangs.. De feestdagen komen eraan: shoplogMy Profile

 7. 8 november 2015 / 8 november 2015

  Ik ben er nog nooit geweest, maar de foto’s zien er prachtig uit! Zou er best eens heen willen :)
  Inge plaatste onlangs.. Win €25 shoptegoedMy Profile

  • twintigennogwat
   9 november 2015 / 9 november 2015

   Ik had ze zien hangen inderdaad! Ga jij ook nog?

 8. Irma
  9 november 2015 / 9 november 2015

  Noo, wat gaaf dit! Die foto’s!

 9. Lieke
  9 november 2015 / 9 november 2015

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt Amy!
  Ik ben gisteren geweest en heb voor het eerst gespeeld met nachtfotografie op mn spiegelreflex. Was leuk om te doen!
  Ben jij ook in/naar de Glow specials geweest?
  Wij hebben die namelijk overgeslagen..
  Lieke plaatste onlangs.. Q&A – Stel je vraag – de antwoordenMy Profile

 10. 17 november 2015 / 17 november 2015

  Wauw wat heb je een mooie foto’s van Glow gemaakt! Ik ga elk jaar, het is bij mij om de hoek dus dat is makkelijk, maar ik vond het eerlijk gezegd dit jaar een beetje tegenvallen. Klinkt heel erg verwend met al dat moois wat te zien was en wellicht was mijn verwachting door de afgelopen jaar ook wel erg hoog. Toch vond ik het weer erg mooi hoor, maar ik was niet verrast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info