Instagram

Blog

10 zoekwoorden: hoe wordt mijn blog gevonden?

Hoe wordt mijn blog gevonden?

Als je werkzaam bent in de online marketing/communicatie, dan is het niet zo gek dat je de statistieken van je eigen website goed in de gaten houdt. Het is heel leuk en leerzaam en geeft antwoorden op vragen als wat voor mensen bezoeken mijn blog? en wat wordt goed of minder goed bekeken?. Wanneer ik dit allemaal bekijk, check ik vaak ook even de zoekwoorden waarmee mensen op mijn blog terecht komen. Bij andere bloggers zie ik wel eens blogposts voorbij komen waarin ze gekke of opvallende zoekwoorden benoemen en het leek mij leuk dit ook eens met jullie te delen. Dat zijn niet altijd hele vreemde termen trouwens, maar soms ook gewoon leuke of zinvolle. Daarom vandaag een blogpost waarin de vraag centraal staat: hoe wordt mijn blog gevonden?

“In welke tv serie was Charlotte De Bruyne onlangs te zien?” 

Ehm.. I don’t know? Om heel eerlijk te zijn ken ik deze dame echt (nog) niet, maar Google vertelde mij dan weer dat het een Vlaamse actrice is.

“Groenig spul”

Als ik zelf via Google op deze term zoek kom ik bij hele andere – ranzige – zaken uit dan een gezellige, vrolijke lifeblog. Probeer het zelf maar uit.

“Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een konijntje?”

Ik vind het eigenlijk best fijn dat iemand met deze zoekterm op mijn blog terecht komt. Ik vind het zó belangrijk dat mensen weloverwogen een konijn aanschaffen, in plaats van ‘omdat ze zo klein en schattig zijn’. Konijntjes worden ook groter namelijk en vereisen een heleboel zorg. Bekijk hier mijn tips voor de aanschaf van een konijn.

“Ik mis de jaren 90”

I feel you woman, I feel you! De trainingspakken, de flippo’s, de strakke tattoo nekkettinkjes en de muziek van toen waren natuurlijk geweldig (#teamspicegirls), dus ik herken je weemoed. Je bent opgegroeid in de nineties of niet he!

“Kun je altijd gelukkig zijn?”

Nee. En als jij dat wel bent dan hoor ik graag je recept.

“Prachtige stem Eloi”

Ik denk dat deze persoon Eloi van Kensington bedoelde? In dat geval: helemaal eens!

“Wanneer komt deel 3 van De Anderen van Anne Bishop?”

Dat weet ik toevallig, want dat heeft Uitgeverij De Fontein deze week bekend gemaakt! Het boek ‘Zilveren Zicht’ verschijnt naar verwachting in het voorjaar van 2016. Tot die tijd kun je hier mijn reviews van deel 1 en deel 2 lezen. Lees deze serie, het is geweldig!

“Ik wil heel graag naar Zuid Afrika .nl”

Dat snap ik, het lijkt me een fantastische reisbestemming die absoluut ook op mijn travel wishlist staat. Maar waarom die .nl?

“Drummen en zingen waar microfoon”

Als je deze zoekterm in Google invoert kom je bij deze blogpost uit, waarin ik vertel over mijn podiumangst. Maar dat is vast niet wat deze persoon bedoeld heeft. Waar je je microfoon moet neerzetten als je drumt en backing vocals doet, daar kan ik je niet mee helpen.

“Is golfen leuk?”

Golfen is heel leuk! Ik heb er alleen veel te weinig (lees: helemaal geen) tijd voor gehad de afgelopen maanden, dus dit is een goede reminder om binnenkort weer eens te gaan. Thanks!

Wat zijn de opvallendste zoektermen op jouw blog van de afgelopen tijd?

 • Reply
  Sylvia
  30 oktober 2015 at 30 oktober 2015

  Ik vraag me echt af wat degene van ‘groenig spul’ met die zoekterm hoopte te vinden ;P Leuk lijstje!

 • Reply
  Sophie
  30 oktober 2015 at 30 oktober 2015

  Ah wat leuk zo’n onverwachte zoektermen! Die van mij slaan allemaal op hetzelfde, al kan dat natuurlijk ook interessant zijn!
  Sophie plaatste onlangs.. Verrassing!My Profile

 • Reply
  Laura
  30 oktober 2015 at 30 oktober 2015

  Hahah leuk lijstje. Sommige zoektermen zijn zo random!
  Laura plaatste onlangs.. Friday favoritesMy Profile

 • Reply
  Jenn
  30 oktober 2015 at 30 oktober 2015

  Haha, altijd leuk zo’n lijstje. De laatste wel erg bizarre zoekterm die ik had was ‘stiekem filmen Zwaluwhoeve’… ik wil het niet weten…
  Jenn plaatste onlangs.. Ik heb het toch gedaan!My Profile

 • Reply
  sammie
  30 oktober 2015 at 30 oktober 2015

  Leuk om te zien waar je zoal op gevonden word!
  sammie plaatste onlangs.. De Kort Maar Krachtig TagMy Profile

 • Reply
  Inge
  30 oktober 2015 at 30 oktober 2015

  Hahaha wat een grappige zoektermen zitten er tussen. Groenig spul? WUT?
  Inge plaatste onlangs.. Dag oktober, hallo november!My Profile

 • Reply
  Audrey
  30 oktober 2015 at 30 oktober 2015

  Zoekwoorden bekijken – bij mezelf of anderen – verveelt nooit! Leuk lijstje :)
  Audrey plaatste onlangs.. Over rijstkorrels en roerei-kunstwerkenMy Profile

 • Reply
  Sas
  31 oktober 2015 at 31 oktober 2015

  Ik mis de jaren 90 ook ;-)
  Grappig om alle zoektermen te zien waardoor ze op je blog belanden.
  Sas plaatste onlangs.. Mooie liedjes van dit momentMy Profile

 • Reply
  Irma
  31 oktober 2015 at 31 oktober 2015

  Haha wauw ‘groen spul’, bijzonderrrr! Leuk gedaan zo!
  Irma plaatste onlangs.. 6 -eens andere, maar krachtige- stappen naar positief denkenMy Profile

 • Reply
  Joyce
  1 november 2015 at 1 november 2015

  Hahaha dat is zo grappig om uit te zoeken he. Maar groen spul?! Knap dat ze zo bij jou uitkomen. Soms vraag ik me ook af als ik het zelf niet kan vinden hoe betrouwbaar webmaster is haha

 • Reply
  Vivian
  1 november 2015 at 1 november 2015

  Haha, dit zijn eigenlijk nog niet eens zulke gekke zoektermen! Ik zal ook eens kijken wat Analytics hierover zegt, vind het altijd erg vermakelijk.
  Vivian plaatste onlangs.. Doelen voor november!My Profile

 • Reply
  Shanti
  3 november 2015 at 3 november 2015

  haha, wat een geweldige lijstjes zijn dit toch altijd :D

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »