10 zoekwoorden: hoe wordt mijn blog gevonden?

Hoe wordt mijn blog gevonden?

Als je werkzaam bent in de online marketing/communicatie, dan is het niet zo gek dat je de statistieken van je eigen website goed in de gaten houdt. Het is heel leuk en leerzaam en geeft antwoorden op vragen als wat voor mensen bezoeken mijn blog? en wat wordt goed of minder goed bekeken?. Wanneer ik dit allemaal bekijk, check ik vaak ook even de zoekwoorden waarmee mensen op mijn blog terecht komen. Bij andere bloggers zie ik wel eens blogposts voorbij komen waarin ze gekke of opvallende zoekwoorden benoemen en het leek mij leuk dit ook eens met jullie te delen. Dat zijn niet altijd hele vreemde termen trouwens, maar soms ook gewoon leuke of zinvolle. Daarom vandaag een blogpost waarin de vraag centraal staat: hoe wordt mijn blog gevonden?

“In welke tv serie was Charlotte De Bruyne onlangs te zien?” 

Ehm.. I don’t know? Om heel eerlijk te zijn ken ik deze dame echt (nog) niet, maar Google vertelde mij dan weer dat het een Vlaamse actrice is.

“Groenig spul”

Als ik zelf via Google op deze term zoek kom ik bij hele andere – ranzige – zaken uit dan een gezellige, vrolijke lifeblog. Probeer het zelf maar uit.

“Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een konijntje?”

Ik vind het eigenlijk best fijn dat iemand met deze zoekterm op mijn blog terecht komt. Ik vind het zó belangrijk dat mensen weloverwogen een konijn aanschaffen, in plaats van ‘omdat ze zo klein en schattig zijn’. Konijntjes worden ook groter namelijk en vereisen een heleboel zorg. Bekijk hier mijn tips voor de aanschaf van een konijn.

“Ik mis de jaren 90”

I feel you woman, I feel you! De trainingspakken, de flippo’s, de strakke tattoo nekkettinkjes en de muziek van toen waren natuurlijk geweldig (#teamspicegirls), dus ik herken je weemoed. Je bent opgegroeid in de nineties of niet he!

“Kun je altijd gelukkig zijn?”

Nee. En als jij dat wel bent dan hoor ik graag je recept.

“Prachtige stem Eloi”

Ik denk dat deze persoon Eloi van Kensington bedoelde? In dat geval: helemaal eens!

“Wanneer komt deel 3 van De Anderen van Anne Bishop?”

Dat weet ik toevallig, want dat heeft Uitgeverij De Fontein deze week bekend gemaakt! Het boek ‘Zilveren Zicht’ verschijnt naar verwachting in het voorjaar van 2016. Tot die tijd kun je hier mijn reviews van deel 1 en deel 2 lezen. Lees deze serie, het is geweldig!

“Ik wil heel graag naar Zuid Afrika .nl”

Dat snap ik, het lijkt me een fantastische reisbestemming die absoluut ook op mijn travel wishlist staat. Maar waarom die .nl?

“Drummen en zingen waar microfoon”

Als je deze zoekterm in Google invoert kom je bij deze blogpost uit, waarin ik vertel over mijn podiumangst. Maar dat is vast niet wat deze persoon bedoeld heeft. Waar je je microfoon moet neerzetten als je drumt en backing vocals doet, daar kan ik je niet mee helpen.

“Is golfen leuk?”

Golfen is heel leuk! Ik heb er alleen veel te weinig (lees: helemaal geen) tijd voor gehad de afgelopen maanden, dus dit is een goede reminder om binnenkort weer eens te gaan. Thanks!

Wat zijn de opvallendste zoektermen op jouw blog van de afgelopen tijd?

Delen:

12 Reacties

 1. 30 oktober 2015 / 30 oktober 2015

  Ik vraag me echt af wat degene van ‘groenig spul’ met die zoekterm hoopte te vinden ;P Leuk lijstje!

 2. 30 oktober 2015 / 30 oktober 2015

  Ah wat leuk zo’n onverwachte zoektermen! Die van mij slaan allemaal op hetzelfde, al kan dat natuurlijk ook interessant zijn!

 3. 30 oktober 2015 / 30 oktober 2015

  Hahah leuk lijstje. Sommige zoektermen zijn zo random!

 4. 30 oktober 2015 / 30 oktober 2015

  Haha, altijd leuk zo’n lijstje. De laatste wel erg bizarre zoekterm die ik had was ‘stiekem filmen Zwaluwhoeve’… ik wil het niet weten…

 5. 30 oktober 2015 / 30 oktober 2015

  Leuk om te zien waar je zoal op gevonden word!

 6. 30 oktober 2015 / 30 oktober 2015

  Hahaha wat een grappige zoektermen zitten er tussen. Groenig spul? WUT?

 7. 30 oktober 2015 / 30 oktober 2015

  Zoekwoorden bekijken – bij mezelf of anderen – verveelt nooit! Leuk lijstje :)

 8. 31 oktober 2015 / 31 oktober 2015

  Ik mis de jaren 90 ook ;-)
  Grappig om alle zoektermen te zien waardoor ze op je blog belanden.

 9. Irma
  31 oktober 2015 / 31 oktober 2015

  Haha wauw ‘groen spul’, bijzonderrrr! Leuk gedaan zo!

 10. 1 november 2015 / 1 november 2015

  Hahaha dat is zo grappig om uit te zoeken he. Maar groen spul?! Knap dat ze zo bij jou uitkomen. Soms vraag ik me ook af als ik het zelf niet kan vinden hoe betrouwbaar webmaster is haha

 11. 1 november 2015 / 1 november 2015

  Haha, dit zijn eigenlijk nog niet eens zulke gekke zoektermen! Ik zal ook eens kijken wat Analytics hierover zegt, vind het altijd erg vermakelijk.

 12. 3 november 2015 / 3 november 2015

  haha, wat een geweldige lijstjes zijn dit toch altijd :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder