Vlog | Twee dagen Malmö met Visit Sweden

Op reis door Malmö

Hej allemaal! Anderhalve week geleden kon je de eerste video zien over de reis die ik maakte naar Zuid-Zweden, samen met Visit Sweden. Vandaag is het tijd voor video twee! En in deze video neem ik je mee door Malmö, de derde stad van Zweden. Pak je de trein vanaf Kopenhagen airport dan ben je er zo en dat is absoluut aan te raden. De stad heeft mijn hart gewonnen door al het moois dat zij te bieden heeft. Waarom, dát lees je hieronder en zie je terug in de video waar met veel liefde aan gewerkt is. Kijk je mee naar mijn nieuwe vlog?

Op reis door Malmö 2

Tijdens mijn eerste dagen in Skåne bezocht ik Ystad en de regio Österlen. Vanuit daar ging ik op vrijdagavond met de trein naar Malmö, waar ik sliep in het oude stadscentrum. Zaterdags was het tijd voor een bezoek aan de beroemde Malmö Garden Show – waar ik overigens heerlijk lunchte! – en had daar een hele fijne middag. Het was zo warm en de zon scheen heerlijk, waardoor alle bloemen en creaties nóg mooier leken.

Daarna nam ik lekker cheesy deel aan een rondvaart met gids, waardoor ik alles te weten kwam over de originele kustlijn van Scandinavië en slenterde ik wat door de straten van Malmö met haar mooie gebouwen, terwijl ik natuurlijk wat shopte. Ik ging ’s avonds in mijn eentje naar de bios en verbaasde me over het feit dat het buiten zo lang licht bleef (waar je overigens in de video minder van ziet dan ik in real life deed). Dat wist ik natuurlijk al, maar áltijd als ik in Zweden ben in de zomer ben ik weer even blij verrast door al dat licht. Op dag twee in Malmö (en dag vier van mijn reis) bezocht ik de Augustenborg Roof Gardens. Een inspirerend én leerzaam bezoek, waar mij geleerd werd wat het onmiddellijke effect is van groen in de stad op het milieu én hoe dit redelijk makkelijk te bewerkstelligen is. Daarna genoot ik van een paar heerlijke uren aan het strand, voordat ik weer naar huis toe vloog.


Kun je de video niet bekijken? Klik dan hier.

Nog even een speciale thank you note voor mijn zusje, die mij enorm geholpen heeft met het monteren van de video. Ik ben zelf erg blij met het resultaat, dankzij haar fantastische videoskills!

Het was een heerlijke trip, waar ik enorm van genoten heb. Malmö is zo prachtig en bovendien was het weer dat ook: de zon heeft flink geschenen tijdens mijn vier dagen in Skåne! De indruk die Malmö op mij heeft achtergelaten is dat het een hele moderne stad is met veel aandacht voor natuur en milieu, maar vooral ook voor mensen. Dat zorgt voor een hele goede, relaxte vibe en die is overal in de stad voelbaar. Je kunt er heerlijk eten, drinken, verblijven, fietsen (vooral dat!), cultuur snuiven en genieten en ik raad Malmö dan ook echt aan als bestemming voor een citytrip of als tussenstop voor een roadtrip in Zweden. Sterker nog: deze zomer ga ik zelf nog eens terug! Voor nu wil ik Visit Sweden enorm bedanken voor de mogelijkheid om Malmö en de regio Österlen te ontdekken op deze manier. Het was bijzonder! Ik ben heel benieuwd wat je van deze video vindt, dus laat het me zeker weten!

Wat vind jij van mijn vlog? Zou jij een trip naar Malmö overwegen?

Deze reis is mogelijk gemaakt door Visit Sweden NL.

Delen:

7 Reacties

 1. 22 juni 2016 / 22 juni 2016

  Heerlijk dat je hier de kans toe kreeg! Heb Zweeds gestudeerd aan de universiteit dus heb sowieso heel wat affiniteit met het land :)

 2. 23 juni 2016 / 23 juni 2016

  Superleuk filmpje! Ik word er helemaal vrolijk van :) En wat grappig bedacht van die katten op de trappen!

 3. 24 juni 2016 / 24 juni 2016

  Wat een fijne dingen heb je al gedaan zeg! Ik zou graag die kant een keer op willen, lijkt mij heel mooi!

 4. 24 juni 2016 / 24 juni 2016

  Wat ontzettend leuk om te zien, Amy! Zoals je weet heb ik daar twee jaar gewoond :) ❤️

  • twintigennogwat
   24 juni 2016 / 24 juni 2016

   In Malmö ja? Ik dacht hoger in Zweden! Zo mooi daar! <3

 5. 24 juni 2016 / 24 juni 2016

  Heel erg mooi! Wat gaaf dat je dit mocht doen/mee maken!
  Zweden is het enige Scandinavische land waar ik nog niet geweest ben.
  Ik hoop dat het er ooit van komt.

 6. 24 juni 2016 / 24 juni 2016

  Super leuk dat je daar bent geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder