5x Boeken die op mijn to-read lijstje staan

to-read lijstje

Hej allemaal! Genieten jullie een beetje van jullie zondag? Ik wel! En op zo’n vrije zondag vind ik het heerlijk om mij met een kop hete thee of een ander drankje en een goed boek op de bank te nestelen. Ik houd enorm veel van lezen en mijn boekenkast wordt steeds voller met gelezen exemplaren, maar toch kwam het er de afgelopen tijd niet echt van. Sterker nog: de afgelopen maand las ik helemaal niets! Tot afgelopen week dan, want toen las ik de nieuwste roman van Renate Dorrestein (Zeven soorten honger) en daarmee begon het weer te kriebelen: ik wil meer lezen! Tijd om eens in mijn to-read lijstje te duiken, want wat voor boeken staan daar allemaal op?

Henning Mankell – Moordenaar zonder gezicht 
Inspecteur Kurt Wallander onderzoekt de dubbele moord op een ouder boerenechtpaar. Omdat hij vermoedt dat er vluchtelingen bij betrokken zijn, probeert hij zijn onderzoek uit de publiciteit te houden. Hij heeft echter geen rekening gehouden met racistische krachten in de samenleving. 

Moordenaar zonder gezicht is het eerste boek uit de zeer populaire reeks over Inspecteur Wallander (die zich afspeelt in Ystad, waar ik vorige maand een paar dagen was). Ooit heb ik een begin gemaakt met de televisieserie, maar de boeken heb ik nooit gelezen. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik kreeg het boek van collega’s toen ik afscheid nam van mijn vorige baan en sindsdien ligt het klaar om gelezen te worden.. ik ben er heel benieuwd naar! Deze gaat denk ik mee in de koffer als ik deze zomer weer naar Zuid-Zweden ga, want dan bevind ik mij in de perfecte setting om dit boek te lezen natuurlijk. ;-)

Charles den Tex – Bot
Om het maximale uit zijn klanten te halen, heeft Willem Hartma een informatiesysteem nodig dat verder gaat dan alle andere systemen. Verder ook dan de regels van het fatsoen. Geen bedrijf dat zoiets legaal voor hem mag bouwen, maar een eenling kan het wel: Bas, de hyperintelligente nerd die geen vragen stelt, en de wereld heel anders ziet dan anderen. Totdat Willem opeens dood is, en niemand het systeem kan ontsluiten. Bas wel. Bas heeft de sleutel. Hij kan beslissen wie er gebruik van kan maken. Maar wil hij dat wel?

Ook dit boek ontving ik als afscheidscadeautje van mijn oud-collega’s en ik ben heel erg benieuwd naar dit verhaal. Uit recensies die ik las begreep ik dat het verhaal op punten vrij technisch is en je meeneemt in de invloed die de digitale wereld heeft. Helemaal mijn cup of tea dus, verwacht ik!

to-read lijstje 3

Corine Hartman – Een vlaag van waanzin
Voor de buitenwereld vormen ze een perfect gezin: Anthonie en Romée van Baerle en hun drie kinderen. Ze wonen in een villa met zwembad. Hij is een succesvolle ondernemer, zij een toegewijde yogalerares. Maar dan krijgt Anthonie van zijn vrouw te horen dat ze hem gaat verlaten. Romée is verliefd op een ander en wil een tijdje op zichzelf gaan wonen om afstand te nemen. Die nacht vermoordt Anthonie zijn vrouw. Dit is zijn verhaal. En het hare.

Normaal gesproken ben ik niet zo enorm van de thrillers en meer van romans; toch is dit alweer thriller nummer drie in mijn to-read lijstje! Iedereen kent wel de artikelen in de krant over familiedrama’s, dit lijkt me een goede vertaling van het verhaal achter zo’n artikeltje. Ik bereid me voor op een spannend verhaal..

Fredrik Backman – Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt
Elsa is zeven jaar en een beetje apart. Haar oma is zevenenzeventig jaar, oud en gek. Zo schiet ze vanaf haar balkon met een paintballgeweer op mensen die het woord van God komen verkondigen. Oma is de bovendien beste en enige vriend van Elsa. Haar oma vertelt Elsa de prachtigste sprookjes en verhalen. Elsa vlucht in die verhalen waar iedereen anders is en waar niemand gewoon hoeft te zijn. Dan overlijdt oma. Ze laat een stapel brieven achter waarin ze zich verontschuldigt bij iedereen die ze heeft gekwetst. Gewapend met die brieven begint Elsa aan haar grootste avontuur. En leert ze de waarheid over sprookjes, koninkrijken en een oma zoals er maar een van was.

Dit boek ligt nog niet in mijn boekenkast, maar staat wel al een paar maanden op mijn to-read lijstje in Goodreads. Het is de tweede roman van Fredrik Backman en ik las er veel goede recensies over. Ik houd wel van boeken die een beetje gek zijn, met mooi uitgewerkte personages en een grappig verhaal. Dat verwacht ik in dit boek wel te vinden, dus ik ga het sowieso lezen!

Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken
Hendrik Groen is wel oud maar niet dood, en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord.

‘Grappig en ontroerend’. Dat was wat ik in zo’n beetje iedere recensie over dit boek las. Daarom plaatste ik het op mijn to-read lijstje op Goodreads, in de hoop dat ik het snel zou kunnen lezen. Jaren terug las ik Bernlefs boek Hersenschimmen en daar was ik enorm door ontroerd. Volgens mij is Pogingen iets van het leven te maken een soortgelijk boek dat je een inkijkje geeft in de gedachten en ervaringen van ouderen. Dit is voor mij echt een must read!

Zo.. dit is mijn lijstje van boeken die ik in de aankomende periode zou willen lezen. Nu komt mijn vakantie stilletjes aan dichterbij dus enkele van deze boeken gaan dan zeker mee in de koffer, maar ik heb ook zin om op gewone doordeweekse dagen weer eens wat vaker een boek te pakken. Een heerlijk moment van ontspanning!

Wat staat er op dit moment op jouw to-read lijstje? 

Delen:

7 Reacties

 1. 26 juni 2016 / 26 juni 2016

  Ah ja ik wil ook weer wat meer gaan lezen. Het komt er alleen nu nog niet van, maar wellicht over een paar weken!

 2. 26 juni 2016 / 26 juni 2016

  Leuke lijst. Moordenaar zonder gezicht en een vlaag van waanzin lijken mij wel heel leuk! Veel plezier met lezen

 3. 26 juni 2016 / 26 juni 2016

  Ken geen enkel boek, maar die van Fredrik Backman spreekt mij het meeste aan. Ook ik wil weer meer lezen. Ben nu bezig in Hard hart van Ish Ait Hamou. Veel leesplezier!

 4. Monique | WritingMonique
  27 juni 2016 / 27 juni 2016

  De boeken van Hendrik Groen staan ook op mijn leeslijstje!

 5. 29 juni 2016 / 29 juni 2016

  Jaaa, Hendrik Groen wil ik ook graag nog lezen! Ik hoor er zoveel over en ben echt benieuwd of het wat is =D

 6. 4 juli 2016 / 4 juli 2016

  ik kende nog geen enkel boek van je lijstje, maar er zitten wel een paar tussen die mij aanspreken! Zelf moet ik driiiingend nog enkele van de Harry Potter boeken lezen! :)

 7. 8 juli 2016 / 8 juli 2016

  Leuk om dit lijstje te lezen! Ik ken er geen enkel boek van, maar lees ook een ander genre. Ik heb nog heel wat toffe boeken in de kast staan om te worden gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder