Instagram

Scandinavië Travel Video Zweden

Vlog | Op reis door Skåne met Visit Sweden

Op reis door Skåne

Hej allemaal! Zoals je in mijn vorige blogpost kon lezen ging ik pas geleden op reis door Skåne, de zuidelijkste regio van Zweden. De reden voor deze reis was een uitnodiging van Visit Sweden om de regio te ontdekken en jullie te laten zien wat er zoal te zien, te proeven en te beleven is. Vorige zomer was ik al heel eventjes (2 dagen) in Skåne, maar nu kreeg ik de mogelijkheid om er veel meer van te zien. En natuurlijk maakte ik daar beelden van, zodat jullie een indruk kunnen krijgen van hoe bourgondisch en relaxed het is, daar in het zuiden van het hoge noorden. Het resulteerde in twee vlogs, waarvan de eerste nu online staat! Kijk je mee?

Op reis door Skåne lunch

Bourgondisch, dat is wel hoe ik Skåne zou willen omschrijven. De regio staat dan ook bekend om de culinaire hoogstandjes en daar heb ik enorm van mogen genieten. Tel daarbij de werkelijk prachtige natuur en uitzichten, het prachtige weer (want ja echt, in Zweden ligt écht niet alleen sneeuw. Zeker in het zuiden niet. #vooroordelenwegnemen) en de enorm vriendelijke en behulpzame mensen bij op en je hebt het recept voor een prachtig verblijf. Ik vloog van Amsterdam naar Kopenhagen airport en verbleef eerst 1,5 dag in Ystad. Daarna reisde ik met de trein naar Malmö. Omdat ik zoveel beelden gemaakt heb, besloot ik er zoals gezegd twee video’s van te maken en vandaag zie je het eerste deel.


Kun je de video niet bekijken? Klik dan hier.

Ik ging lunchen bij Olof Viktors, bezocht Malmö Garden show winnaar Karl Fredrik Gustafsson en zijn te gekke winkel en kwam tot rust in de Engelse tuin in Kivik. ’s avonds checkte ik in in hotel Karlaby Kro, een prachtig landelijk gelegen hotel. De volgende dag vervolgden we ons programma door Apotekarns Trädgård in Simrishamn en Åbergs Trädgård (in de video: plantskola). Zoals je trouwens ziet stonden er veel groene asperges op het menu (witte asperges zoals we in Brabant vaak eten kennen ze niet echt in Zweden) en proefde ik koekjes met helende kruiden in de kruidentuin van het klooster in Ystad. Op vrijdagmiddag reisde ik met de trein naar Malmö en fietste daar rond tijdens een rondleiding door deze mooie stad.

Nog even een speciale thank you note voor mijn zusje, die mij enorm geholpen heeft met het monteren van de video. Een heel verschil met mijn eerste vlog. Ik ben zelf erg blij met het resultaat, dankzij haar fantastische skills!

Ja, ik heb echt genoten van mijn reis door Skåne! Een geslaagde trip waar ik helemaal tot rust kwam (en dat had ik wel even nodig na alle stress de dagen ervoor) en ik hoop dan ook dat dit tot uiting komt in mijn eerste vlog van twee. Laat het me zeker even weten in de comments!

Wat vind jij van mijn vlog? Zou jij een trip naar Malmö overwegen?

Deze reis is mogelijk gemaakt door Visit Sweden NL.

 • Reply
  Sytse
  11 juni 2016 at 11 juni 2016

  Leuke vlog, Amy! Leuk om op deze manier een stukje van Zweden te zien! Wat een warm welkom in het tweede hotel. Heerlijk! Ik ben heel beniewd naar het volgende deel!
  Sytse plaatste onlangs.. I wish – iPhone SEMy Profile

 • Reply
  De Hoestende Avonturier
  11 juni 2016 at 11 juni 2016

  Aahh Zweden! En een goed gelukte vlog hoor :D Ik heb twee jaartjes in Stockholm gewoond dus dit is heel leuk om te zien, al is het daar wel heel anders dan in Ystad en Malmö. Maar ik zie nu net de gesuggereerde posts dat je ook een vlog van je citytrip in Stockholm hebt gemaakt, dus die bekijk ik zo ook nog even, hehe. Super leuk dat je werd uitgenodigd voor dit reisje en dat je zoveel mooie dingen hebt gedaan en gezien!
  De Hoestende Avonturier plaatste onlangs.. Wenen citytrip | Vlog deel 1My Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   11 juni 2016 at 11 juni 2016

   Leuk dat je reageert Sarah! Ik heb ook in Stockholm gewoond, dus ik herken wat je zegt dat het anders is. Absoluut! Maar ook heerlijk! :-)

 • Reply
  Melle
  11 juni 2016 at 11 juni 2016

  OO wat superleuk, ZWEDEN! <3 En wat is het filmpje ook leuk geworden :)
  Melle plaatste onlangs.. Vrijdag Kiekdag | De blogger van de radio, hipsters met racemonsters en teveel druk op mezelfMy Profile

 • Reply
  Dalinka
  12 juni 2016 at 12 juni 2016

  Leuk om te zien! Ik begin nu wel steeds nieuwsgieriger te worden naar Zweden hoor, dus ik ben benieuwd naar deel 2. Ik ga ook meteen maar even je Stockholm vlog bekijken!:-D
  Dalinka plaatste onlangs.. Waar ik blij van word #2 | Mooie bloemen, lieve reacties, lekkere theeMy Profile

 • Reply
  Evelien
  15 juni 2016 at 15 juni 2016

  Super leuke vlog Amy! Ik ben benieuwd naar deel 2.

 • Reply
  Wanda
  27 juni 2016 at 27 juni 2016

  Leuk joh dat je door VisitSweden was uitgenodigd! Wij zijn net afgelopen weekend teruggekomen uit Zweden en zijn wel langs Malmö gereden maar hadden helaas geen tijd om er te stoppen. Met welk programma bewerk jij trouwens je filmpjes? Ik heb in Zweden ook wel wat gefilmd en het lijkt me wel leuk om er een soort van roadtrip van te maken maar ik heb geen idee hoe ik dat moet aanpassen. Alvast bedankt!
  Wanda plaatste onlangs.. De Zondagse Drie… (43)My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »