Creatief kleurboek voor grote mensen

kleurboek_front

Een tijdje terug was ik op Bol.com aan het kijken naar nieuwe boektitels. Nadat ik een aantal leuke boeken had bekeken (een review daarvan volgt later) neusde ik een beetje tussen andere leuke dingetjes, tot ik dit tegenkwam.. een kleurboek voor volwassenen! Ik had een vergelijkbaar iets al wel eens voorbij zien komen, maar nog nooit echt goed bekeken. Als kind tekende ik al erg graag en nog steeds kriebel ik vaak tekeningetjes tijdens een telefoongesprek of als ik een boodschappenlijstje maak. Mijn collegeblokken stonden altijd vol met tekeningen en leuke vormen! Hoogste tijd om eens te kijken of dit iets voor mij zou kunnen zijn.

zwartwit_1
In het Creatief kleurboek voor grote mensen vind je 30 kleurplaten met zeer gedetailleerde afbeeldingen. Geen tekeningen voor kinderen dus, waarbij je vooral grote vlakken inkleurt. In dit boek vind je soms héle kleine vormen en vlakjes.. en probeer dan nog maar eens tussen de lijntjes te blijven!

zwartwit_2
zwartwit_4
Zoals je ziet krijg je afbeeldingen van dieren (o.a. vogels, vlinders, bijen), bloemen en andere bekende elementen voor je neus, maar ook abstractere vormen en patronen. Juist door die abstracte vormen wordt je geprikkeld om te spelen met kleur en je fantasie de vrije loop te laten. Ik zal hieronder twee afbeeldingen laten zien waar ik al mee bezig ben geweest.

kleur_1kleur_2
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet elke plaat uit het boek even leuk vind. Enkele platen bevatten namelijk maar weinig figuren (en dus vooral wit) of juist vrij veel zwarte vlakken. Terwijl ik, als ik naar die figuren kijk, nou juist die figuren graag zou inkleuren! Aan de andere kant geeft dat misschien ook wel juist wat ideeën en inspiratie. Er zitten ook juist hele gave platen bij, met prachtige bloemen die ik heel graag van een kleurtje wil voorzien. En wil je de hele pagina inkleuren dan ben je zo een uur bezig. Als mijn vriend tv zit te kijken, kruip ik graag op de bank bij hem met een kop thee en dit boek: heerlijk ontspannen! En door de prijs ook ideaal om eens aan iemand cadeau te doen.

Creatief kleurboek voor grote mensen werd voor het eerst uitgegeven in 2012 en kost nu €6,95. Ik weet niet of het nog bij alle boekhandels te krijgen is; ik kocht het via Bol.com.

Delen:

2 Reacties

  1. 3 juni 2014 / 3 juni 2014

    Ik heb zelf toevallig laatst ook zo’n soort boek besteld bij Bol.com – heerlijk rustgevend!

  2. Zij van hem
    7 juni 2014 / 7 juni 2014

    Wat een goed idee. Dit ga ik onthouden. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder