Instagram

Events Persoonlijk

Do’s en don’ts voor een surprise party!

surprise party

Komende vrijdag wordt mijn allerliefste M. alweer 35 jaar. Iets wat hij zelf niet zo leuk vindt: hij geeft gewoonweg niets om het vieren van zijn verjaardag. Wel is hij altijd in voor een feestje en het drinken van een biertje. De afgelopen jaren is zijn verjaardag steeds niet of heel klein gevierd en omdat ik hem graag wilde verrassen vanwege zijn steun tijdens mijn afstuderen, kwam ik op het idee een verrassingsfeestje te organiseren.

Dat feestje vond afgelopen zaterdag plaats en ik kwam erachter dat het moeilijker is dan gedacht om een top secret surprise party te organiseren. Vooral voor mij heeft de organisatie enkele moeilijke momentjes opgeleverd, terwijl M. achteraf pas op het állerlaatste moment iets door bleek te hebben. Kijk mee naar mijn do’s en dont’s!

Do’s

1. Houd het geheim!
Het belangrijkste en tegelijk de moeilijkste onderdeel van je leuke idee: deel je plannen alléén met de mensen die zijn uitgenodigd en mensen die je niet ongeïnformeerd kunt laten. Benadruk heel vaak dat het echt een geheim feestje is, want er zijn altijd mensen die dat even vergeten. En ook niet onbelangrijk: stuur de uitnodiging op tactische tijdstippen. Ik deed het op een avond dat M. met vrienden in de kroeg zat. Omdat hij toen niet thuis was leek dat me een goed tijdstip. Een van zijn vrienden bleek toen hij die mail zag te hebben gezegd: “Wat is Amy mij nou aan het mailen?”. Een andere vriend kon de situatie redden, maar dat was natuurlijk niet handig getimed van mij.

2. Decoraties, eten en drinken
Regel een flinke berg ballonnen en slingers, sla genoeg drankjes in en bereid wat lekkere hapjes voor. Geen feest is immers compleet zonder genoeg snacks & supplies!

3. Gastenlijst
De gastenlijst. Wat is een feestje zonder de aanwezigheid vrienden en familie? Maar, tellen kennissen, buren en sportmaatjes daarbij ook mee? Ik maakte met de beste vriend van M. een lijst van mogelijke genodigden. Daarbij heb ik echt gelet op de kwaliteit van relaties en niet voor kwantiteit van het aantal genodigden.

4. Muziek
Stel een leuke playlist samen in Spotify of zet een cd’tje op. Wel even de muziek uitzetten op het moment suprême!

5. Alibi
Regel een goed en waterdicht plan voor de avond of middag, zodat je zeker weet dat de persoon in kwestie even niet op de locatie van het feest aanwezig gaat zijn.  Ik zorgde ervoor dat M. ging golfen met een vriend. En ja.. dat was een beetje onhandig op zaterdag en hij vond het zelf ook wat vreemd. Maar toch was dat niet perse aanleiding voor hem om te denken dat er iets stond te gebeuren thuis.

Dont’s

1. Zenuwachtig worden
Ga je niet anders of gek gedragen! Een absolute DON’T die voor mij erg moeilijk was.

2. Foutjes maken
Zorg dat decoratie niet van buitenaf zichtbaar is: een slinger met: GEFELICITEERD! [NAAM, LEEFTIJD] JAAR! Is superleuk, maar als de persoon in kwestie aan komt lopen is er nog maar weinig geheim natuurlijk. In dezelfde categorie: zorg dat aanwezige gasten hun auto of fiets niet heel herkenbaar stallen. Mijn broer attendeerde mij erop dat fietsen voor het huis neerzetten weinig aan de verbeelding over zou laten en hey… dat puntje had ik zelf over het hoofd gezien! :-D

3. Laat geen bewijstmateriaal slingeren
Ik ben regelmatig erg chaotisch en daarom gebeurde er dit: ik wilde de buren informeren dat we een feestje hadden, maar liep ze elke keer mis. Ik schreef een briefje om bij hen in de brievenbus te stoppen, vergat het in de brievenbus te doen en zag een dag later M.’s laptoptas op het bewuste notitieblokje liggen. Hij zegt dat hij het niet gelezen heeft (want er ligt wel eens vaker een stapel papier op tafel), maar erg handig is het niet. Dus: wees zorgvuldig!

surprise party 2

The day after..

Ondanks een paar kleine foutjes en wat stress werd het een topfeest afgelopen zaterdag. Zoals je kunt lezen heb ik nog een hoop te leren op het gebied van surprise party’s. Heb jij ooit een verrassingsfeestje georganiseerd en liep je toen tegen dezelfde punten aan? Heb jij nog do’s en dont’s die je zou kunnen toevoegen aan bovenstaande lijst?

 • Reply
  iliveformydreams.com
  28 mei 2014 at 28 mei 2014

  Goed artikel met tips. Ik heb eens een baby surprise shower gegeven, gelukkig goed gelukt! Ze had niks door en was super verrast :)

  • Reply
   twintigennogwat
   30 mei 2014 at 30 mei 2014

   Superleuk! Gaaf he, de reactie op het moment dat iemand zo verrast wordt?!

 • Reply
  Lauren de Bruijn
  14 augustus 2017 at 14 augustus 2017

  Over een week ben ik jarig en ik wilde altijd mijn party ergens buiten organiseren — in een partytent, bijvoorbeeld. Ik heb al veel over muziek gedacht en een Spotify sessie lijkt me een heerlijke oplossing! Dan kan ik gewoon voor andere details zorgen terwijl er een prachtige muziek speelt!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »