Food | De Thee tag

Thee tag 2

Wat is er op koude, regenachtige herfstavonden prettiger dan lekker op de bank te kruipen met een kop hete thee en wat lekkers? Weinig, toch? Eigenlijk drink ik het hele jaar door thee, zelfs wanneer in de zomer de mussen van het dak vallen. Op het Youtube kanaal van 2WMN zag ik vorige maand een tag voorbij komen die mij op het lijf geschreven is.. De Thee Tag! Superleuk, dus die vul ik graag in!

♥ Losse thee of theezakjes?

Het allerliefste drink ik verse losse thee, omdat ik vind dat daar vaak veel meer smaak vanaf komt. Op mijn werk drink ik trouwens wel thee van theezakjes. Stiekem kies ik trouwens liever voor losse thee nadat bekend werd dat de theezakjes van Lipton niet alleen pure thee bevatten (Meer weten? klik hier voor het verhaal van de Keuringsdienst van Waarde). Er is trouwens zoveel keus aan heerlijke verse theeën; ik geniet er altijd enorm van om nieuwe soorten te proberen. Het is ook niet perse lastiger dan theezakjes: een lepeltje in een thee-ei doen en genieten maar!

♥ Sterke thee of slappe thee?

Het verschilt een beetje per theesoort of ik hem sterk of slap lekker vind. Zwarte thee vind ik echt niet te drinken als-ie super donker is, terwijl ik bij groene thee het theezakje juist makkelijk 5 minuten in mijn theemok kan laten hangen voor een sterkere smaak.

♥ Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?

Koekjes! Ik ben echt gek op Zweedse Ballerina Kex; koekjes met een crème/nougat vulling. Anders kies ik graag voor chocolade (Tony’s) of, afhankelijk van het seizoen, voor kruidnoten. Jummie! (#zoetekauw)

♥ Wat zijn je favoriete merken thee?

Ik heb niet perse een absoluut favoriet merk, maar qua losse theeën vind ik de thee van Tea Bar, Simon Lévelt en Kaldi heel lekker. Als het gaat om theezakjes kies ik eigenlijk altijd voor Pickwick of Clipper. De theesmaken van Clipper zijn altijd heel origineel vind ik.. heerlijk!

Thee tag 3

♥ Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?

Nee, niet echt. Wel drink ik sommige thee op bepaalde momenten juist niet. Zo kan ik ’s middags op kantoor soms ineens zin hebben in een fruitig theetje, maar ’s avonds zal ik dit nooit drinken. Vaak vind ik dat soort theeën namelijk veel te zoet voor ’s avonds. Ik kies het meest voor variaties met groene thee en die drink ik de hele dag door.

♥ Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment

Moment of Happiness van Kaldi (groene thee met jasmijn en framboos), Pickwick Double Green (met appel en citroengras) en Green Walnut van Tea Bar. Je kunt dus wel stellen dat ik een echte liefhebber ben van groene thee.

♥ Uit welk(e) kopje(s) 0f glazen drink je het liefst thee?

Ik heb een hele verzameling super toffe theemokken en de meeste exemplaren daarvan komen van de Zweedse winkelketen Indiska. Elke keer wanneer ik in Zweden ben koop ik een of twee nieuwe exemplaren, dus mijn collectie groeit snel, haha! Al deze mokken vind ik stuk voor stuk heel erg prettig en gebruik ik dan ook veel. Ook heb ik een super fijne mok uit Disneyland, die ik vooral gebruik wanneer ik zin heb in liters thee!

Thee tag 4

♥ Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen.

Persoonlijk houd ik er helemaal niet van om thee te drinken uit glazen. Ik verkies dan ook altijd mokken boven glazen en stiekem heb ik best een eisenlijstje voor mijn ‘ideale theekop(je)’: ik drink het liefst mijn thee uit een grote mok met een stevig oor eraan en een vrij brede rand, zodat hij tegen een stootje kan in de vaatwasser. Oh en een leuk designtje vergroot de theevreugde natuurlijk helemaal!

♥ Welke thee vind je echt niet te pruimen?

Kamillethee en sterrenmunt/mix vind ik echt niet lekker. Je doet me ook geen plezier met heftige kruidentheeën zoals chai thee.. Nee, schenk mij maar maar een glas frisse thee in.

♥ Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?

Na het avondeten neem ik graag een kop thee en zo kan ik vaak goed bijkomen van de dag. Naarmate het buiten kouder wordt kan ik ook enorm genieten van hete thee om ook mijn handen te kunnen verwarmen. Fijn!

Zo, dat waren mijn antwoorden op de Thee Tag. Doe jij hem ook, laat het me weten (want dan kom ik graag lezen over jouw favorieten) en vergeet niet 2WMN te noemen. Ik ben benieuwd!

Wat is jouw favoriete theesmaak van dit moment?

Delen:

9 Reacties

 1. 21 oktober 2015 / 21 oktober 2015

  Wat een leuke antwoorden zeg! Ik drink altijd thee uit zakjes, omdat ik vaak niet van thee met smaakjes houd. Maar ik hoor van iedereen dat losse thee zoveel lekkerder is! Ik dronk in Zweden ook altijd thee uit (grote) mokken. Sinds ik terug ben drink ik bijna geen thee meer :’)

 2. Jeanine
  21 oktober 2015 / 21 oktober 2015

  Oh ik hou zo van thee! Kan het de hele dag door drinken. Heb mezelf ook al tijden voorgenomen om eens zelf ice tea te maken. Ken je het merk Pukka trouwens? Ook heerlijke smaakjes..

 3. 21 oktober 2015 / 21 oktober 2015

  Leuke tag vind ik dit. Ik ben ook gek op thee en drink het liefste kruidenthee uit een mok :)

 4. 21 oktober 2015 / 21 oktober 2015

  Leuke tag :) Ik drink thee ook het liefst uit een leuke mok maar op het werk drink ik de hele dag door thee, gewoon uit wegwerp bekertjes :)

 5. Lieke
  21 oktober 2015 / 21 oktober 2015

  Ooh ik hou van thee! Het liefst in een XXL mok, zodat ik lekker lang kan genieten.
  Mijn favoriet is Thanks a lot van Natural Temptations. (Steranijs en kamille)
  Na jou blogje denk ik dat ik toch maar eens losse thee in huis ga halen! En die mokken uit Zweden zijn te leuk. :)

 6. 21 oktober 2015 / 21 oktober 2015

  Wat een leuke tag is dit, ik ben helemaal dol op thee. De thee van Twist tea is ook echt heerlijk en ik wil binnenkort naar Tea bar om daar ook wat te kopen.

 7. 24 oktober 2015 / 24 oktober 2015

  Och thee, thee en nog meer thee. Thee is altijd goed<3
  Als echte theeleut heb ik deze tag dan ook met veel plezier gelezen.
  Mijn favo smaak van dit moment is de normale engelse thee en herfststorm.

 8. 9 november 2015 / 9 november 2015

  Ah leuk! Ik drink ook graag thee, eigenlijk alleen maar haha. Mijn favoriet is Forest Fruits van Pickwick of gewoon English Breakfast, zeker nu ze zulke leuke Tea Topics hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder