Een nieuwe bril!

een nieuwe bril 3

Jarenlang draag ik al iedere dag lenzen met min sterkte. Afwisselen met een bril deed ik tot voor kort eigenlijk nooit want ik had wel een bril, maar de sterkte van die glazen paste al lang niet meer bij mijn huidige sterkte. In de auto ermee? No way, niet veilig! En modieus? Eh, 10 jaar geleden misschien. Ik durfde er letterlijk niet meer mee over straat, zo antiek was hij! Hoog tijd dus voor een nieuwe bril! Na lang uitstellen besloot ik een tijdje terug eens echt op pad te gaan (dat konden jullie al in deze weekendfoto’s zien) en tegen mijn verwachtingen in vond ik al heel snel een model dat ik heel gaaf vond. Ik vertel je er meer over!

een nieuwe bril 5

De bril is van het merk Etnia Barcelona; een brillenmerk met typisch internationale stijl dat vooral bekend staat om haar gebruik van felle kleuren (waar ik nu alleen niet voor koos, haha). De brillen worden gemaakt in Italië en het belangrijkste: ze zijn allemaal 100% ecologisch. Een fashionmerk dat nadenkt over natuur en milieu: that I like.

Het leuke aan Enia is dat zij al hun brillen naar een stad of regio noemen (ze hebben zelfs een Eindhoven bril! Awesome!). Het montuur dat ik kocht heet Tournai, naar een plaatsje in het westen van België. Het montuur is zoals je kunt zien doorzichtig van kleur, met zwarte streepjes die horizontaal door het montuur lopen zodat het bijna lijkt of het zwarte buisjes zijn. De bovenkant van de glazen is bruin van kleur, wat de hele look wat zachter maakt. Geen standaard zwarte bril dus, maar net wat aparter. Hoewel ik enorm moest wennen aan het dragen van een bril (want niet gewend, want dat doe ik dus nooit), ben ik er nu erg blij mee. Ik laat nu zelfs mijn lenzen af en toe een dagje thuis als ik ga werken. Helemaal happy dus!

een nieuwe bril 6

Wat vind je van mijn nieuwe bril? Draag je zelf ook een bril of lenzen?

Delen:

25 Reacties

 1. 10 april 2016 / 10 april 2016

  Ik vind hem erg mooi, hij staat je ook goed!
  Liefs

 2. Kim
  10 april 2016 / 10 april 2016

  Wat een mooi model :) Ik heb begin januari een nieuwe bril gekocht en durf ook weer met een bril over straat haha!
  Kim plaatste onlangs.. Stoppen is voor sukkels?My Profile

  • twintigennogwat
   10 april 2016 / 10 april 2016

   Dankjewel! :) Fijn is dat he! Ook wel een veiliger gevoel ofzo, want als er nu iets met mijn lenzen gebeurt kan ik in elk geval goed zien :)

 3. 10 april 2016 / 10 april 2016

  Ik vind hem leuk! Een keer wat anders dan anders :) Het montuur staat je goed. Ik heb laatst nog mijn ogen laten meten, maar een bril is niet nodig. In principe wel iets om blij mee te zijn, maar nu ze zulke toffe brillen hebben zou het ineens een stuk minder erg zijn mocht ik er één nodig hebben, hihi.
  Nina Simplynspecial plaatste onlangs.. Review | Kiehl’s ultra facial creamMy Profile

  • twintigennogwat
   10 april 2016 / 10 april 2016

   Haha, je kunt er altijd nog een als fashion item kopen ;)

 4. 10 april 2016 / 10 april 2016

  Staat je goed! En inderdaad leuk van die namen.
  Ik ben jaren terug begonnen met harde lenzen, maar dat was geen succes. (Ontstekingen en andere ellende)
  Zachte lenzen draag ik ook amper nog.
  Ik heb -1 aan beide kanten, dus niet een hele grote afwijking, maar genoeg om hoofdpijn te krijgen bij TV kijken en met autorijden (vooral in het donker) draag ik liever een bril.
  Overdag draag ik tegenwoordig een bril of gewoon niets.
  Northflix plaatste onlangs.. Waarom ik 349 bloggers heb ontvolgd op BloglovinMy Profile

 5. 11 april 2016 / 11 april 2016

  Hij staat je super leuk! Ik heb alleen maar brillen de laatste jaren maar wil deze zomer eigenlijk wel weer lenzen, toch makkelijker met zonnebrillen.

  • twintigennogwat
   12 april 2016 / 12 april 2016

   Is inderdaad wel wat makkelijker ja… of je kiest zo’n fancy klepje om op je bril te klikken ;-)

  • twintigennogwat
   12 april 2016 / 12 april 2016

   Dankjewel, wat super lief van je! :-)

 6. 11 april 2016 / 11 april 2016

  superleuke bril! staat je mega goed!

 7. Iris
  12 april 2016 / 12 april 2016

  Wauw, staat je echt heel erg goed, wat een mooi montuur! Vroeger wou ik zó graag een bril, maar mijn ogen zijn gewoon goed dus ik heb er geen nodig haha.

  • twintigennogwat
   12 april 2016 / 12 april 2016

   Dankjewel, wat lief van je! Koester je goede ogen maar, is zo fijn! Ik zie een soort waas zonder lenzen of bril haha :-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info