Estée Lauder Double Wear foundation

doublewear8

Het is op deze blog al vaker aan de orde geweest: mijn onzuivere (acne) huid. In mijn geval een grotendeels hormonaal probleem dat met vlagen enorm heftig en andere keren een stuk minder aanwezig is. De heftigheid is niet altijd helemaal te voorspellen, maar ik wil dan wel graag een foundation die deze ontstekingen en onzuiverheden goed bedekt. Jarenlang gebruikte ik met liefde de Estée Lauder Double Wear foundation, maar zoals ik al eerder zei: ik was niet helemaal tevreden over de kleur. Door een huidscan kwam ik erachter dat ik niet een foundation moest hebben met een roze ondertoon, maar met een gele. Ik startte een zoektocht naar een nieuwe foundation, die stiekem steeds gepaard ging met teleurstellingen.

Wat ik vergat, was kijken of Estée Lauder me misschien toch verder kon helpen. Ik dacht altijd dat de kleur die ik gebruikte de lichtste kleur was die in Nederland verkrijgbaar was. Had ik maar beter gekeken, want er bleek ook een lichte kleur te zijn die die gele ondertoon had! Toen ik die vond, kocht ik hem op hoop van zegen. Ik toon je vandaag de Double Wear foundation in de kleur 1W2 Sand.

doublewear2

De Estée Lauder Double Wear Stay in Place Makeup foundation is een ontzettend populaire foundation die wereldwijd heel vaak over de toonbank gaat. Dat is niet voor niets, want dit goedje belooft wonderen te doen voor je huid: zo zou hij 15 uur blijven zitten, een semi-matte en natuurlijke finish geven en niet afgeven op bijvoorbeeld kleding. Double Wear foundation bevat SPF 10, is olievrij en niet-acnegeen (belangrijk voor acne huidjes, want dit zegt dat het de poriën niet verstopt!) en bevat geen parfum. Ook belangrijk om te weten: Estée Lauder test niet op dieren.

doublewear1

De verpakking is een glazen flesje met een draaidop en ziet er door het gouden logo en de donkere letters luxe uit. Er zit 30 ml product in een flacon, waar je best even mee kunt doen. Voor dit flesje geldt hetzelfde als wat ik vertelde over de flacon van de Clinique Superbalanced Makeup foundation: laat wat product op je hand druppelen en breng het daarna met een kwast of sponsje aan. Er bestaat ook een los pompje (ik geloof van Mac) die op dit flesje past, dus die zou je eventueel ook kunnen gebruiken.

doublewear5

Dit is hoe het product en de kleur eruit zien op mijn hand. De foundation is niet super dik en heeft eerder een wat waterige substantie.

Zoals je ziet is de kleur een stuk geler dan de kleur van mijn handen. Laat ik dan ook zeggen: test de kleur van je foundation goed (op je gezicht) voor je hem koopt! In mijn geval geldt zeker: testen op de handen heeft geen zin. Deze kleur is vaak totaal anders dan je gezichtshuid; zo zijn mijn handen zijn een stuk meer roze (en vaak een beetje rood) dan mijn gezichtshuid, zoals je ook zult zien op onderstaande foto’s.

doublewear6

Ik vind het vervelend om mijn hele gezicht te laten zien zonder make-up omdat ik me er gewoon niet zeker over voel. Ik heb er daarom voor gekozen om alleen mijn voorhoofd te tonen. Hoewel het licht anders viel ten tijde van de foto’s kun je wel het effect van de foundation zien. Zonder make-up is mijn voorhoofd glimmend, zitten er rode plekjes op en bij mijn neus zie je grove poriën.

Op de foto rechts zie je dat alles net wat matter en egaler is en de poriën bij mijn neus zijn niet meer te zien. De wat grotere ontstekingen/ bultjes en de gerstekorreltjes zie je best nog wel zitten, maar verder is alles wel echt egaler geworden. Ik vind het effect zelf erg mooi!

doublewear3

En dan hier een foto van de kleur die ik eerst altijd had (er zat nog een klein beetje in, dus had ik hem bewaard) en mijn nieuwe kleur. Zie je het verschil tussen Fresco (links) – de kleur die ik eerst gebruikte – en Sand, mijn nieuwe kleur op bovenstaande foto? Waarom wist ik dit niet eerder? Ik moest een beetje wennen aan de gelige kleur, maar deze Sand past me echt een stuk beter dan Fresco, vind ik. Blij dat ik hem ontdekt heb!

doublewear4

Enkele uitstapjes heb ik gemaakt naar andere merken, maar eigenlijk wil ik niet meer anders dan deze Double Wear foundation. Hij smeert goed uit, dekt perfect, je hebt niet superveel nodig per keer en hij blijft urenlang goed zitten. Hij geeft ook amper tot niet af (heel soms iets, bijvoorbeeld als ik transpireer). Ja, ongeveer 40 euro is een flinke uitgave, maar deze foundation van Estée geeft mij meer zelfvertrouwen en een zekerder gevoel. En dat is me heel wat waard. Een topper!

Delen:

9 Reacties

 1. 11 januari 2015 / 11 januari 2015

  Deze foundation klinkt ontzettend fijn! Top dat je hem in de perfecte kleur hebt kunnen vinden! Ik heb zelf ook al vreselijk last gehad van acné (het begint nu gelukkig ietsje minder te worden) en ik gebruik nu al een jaar de Dermablend foundation van Vichy, dat vind ik ook echt een fijne. Die dekking is zó goed! Maar deze van Estee Lauder ga ik ook even onthouden, bedankt voor de tip. :)

 2. 12 januari 2015 / 12 januari 2015

  Jammer dat je hem zo ziet zitten! Althans, vind ik!

  • twintigennogwat
   12 januari 2015 / 12 januari 2015

   Dat ligt misschien een beetje aan de foto, want dat is ‘in real life’ niet zo, in tegenstelling tot de andere kleur die ik gebruikte :)

 3. 12 januari 2015 / 12 januari 2015

  Het is inderdaad wel een dure uitgaven, maar ik vind het wel een mooi product, Je kunt op de foto’s al goed zien dat er verschil is. Soms moet je jezelf dat ook gewoon gunnen!

 4. 12 januari 2015 / 12 januari 2015

  Ik heb heel lang de concealer uit deze lijn gebruikt :) Had je deze zaterdag ook op? Want toen zag het er inderdaad supernatuurlijk uit!

 5. 14 januari 2015 / 14 januari 2015

  Dit ziet er goed uit maar toch aan de dure kant. Ik gebruik zelf BB cream voor 10 euro, en ben daar al jaren erg tevreden over.

 6. 14 januari 2015 / 14 januari 2015

  Dit klinkt echt als een hele fijn foundation. Ik weet niet of je ‘m zaterdag droeg, maar het zag in ieder geval wel natuurlijk uit!

 7. BeautifulRed
  26 februari 2016 / 26 februari 2016

  Fijn artikel! Ik snap je onzekerheid helemaal, als 27-jarige heb ik hetzelfde probleem, heel erg vervelend. Ik heb tot nu toe steeds Revlon gehad, ook erg fijn maar ik zoek toch een iets dekkendere foundation, die niet acné-geen is.

  Dank voor het testen, ik ga nu richting Douglas :D

  En kop op, want wij bestaan toch uit meer dan alleen pukkels? :) ps. We zijn inmiddels een jaar later, heb jij misschien al een oplossing gevonden voor de acné? Ik heb een succesje gehad na anti-biotica i.c.m. bezoeken aan de huidtherapeut, maar hormonen hebben ervoor gezorgd dat het weer terug is gekomen :(

  • Zonnebloem
   25 november 2016 / 25 november 2016

   Hihi, alsof ik deze reactie heb geschreven! Inclusief leeftijd, revlon, antibiotica en de huidtherapeut. Mijn acne succesjes: slapen op kussenslopen van zijde en deze om de dag wassen. Huidtherapeut. 2x per dag inderm op een gereinigde huid aanbrengen. Bloedsuikerspiegel stabiliseren (voor de hormoontjes!). Koemelk laten staan. Inmiddels heb ik het hiermee onder controle en blijf ik zo doorgaan :) enneh deze estee lauder is nu ook mijn favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder