Clinique superbalanced makeup foundation

Clinique1

Eerder deze week schreef ik over het schoonheidsideaal en hoe niemand perfect is. Toch ga ik het vandaag weer over beauty hebben, omdat ik ook dat interessant en leuk vind. Ik heb helaas sinds 1,5 jaar veel problemen met mijn gezichtshuid en voor de zomer heb ik de perfecte foundation gevonden om dat goed te maskeren. Voor de winterperiode is die kleur echter veel te donker en daarom ging ik naar Douglas voor een huidscan: welke kleur past nu echt bij mij? Na die scan kocht ik de Clinique Superbalanced Makeup en die toon ik jullie vandaag!

Clinique_Superbalanced3

Omdat ik niet eerder een product kocht van Clinique heb ik eerst gekeken wat Clinique zelf zegt over deze Superbalanced makeup foundation:

Vloeibare foundation met aanpasbare, vetvrije dekking, is vochtinbrengend en absorbeert talg waar en wanneer nodig. Zijdezacht bij het aanbrengen.

De foundation belooft de gecombineerde huid in evenwicht te brengen, is langhoudend en is geschikt voor een zeer droge tot gecombineerd vette huid. Tevens kunnen we een medium dekking verwachten met een matte finish. Dat zijn mooie beloften, dus ik ben benieuwd! Voor mij een pluspunt: de foundation is op allergie getest en dierproefvrij. De foundation is er overigens in 12 kleuren, wat ik best veel vind. Er zit vast voor iedereen iets tussen, ook voor de donkerdere dames!

Clinique_Superbalanced6

De verpakking is een glazen flesje met een draaidop. Voor sommige dames is dit onhandig, maar ik ken dit systeem al van de Estée Lauder- Double Wear foundation dus voor mij werkt het prima. Als je voor gebruik goed schudt, kun je heel gemakkelijk wat product op je hand laten druppelen, waarna je de foundation met een kwast kunt aanbrengen. De laatste restjes kun je altijd gebruiken door met een spateltje te werken (te koop bij de drogist) of door het potje op zijn kop neer te zetten.

Clinique_Superbalanced2

De ingrediënten. De foundation is olievrij en bevat geen parfum. Dat is ideaal voor gevoelige en vettige huidjes.

Clinique_Superbalanced5

De swatches. Uit de huidscan bij Douglas kwam naar voren dat ik een foundation met een ietsjes gele ondertoon moet hebben, hoewel ik zelf altijd dacht dat het roze moest zijn. Ik kocht daarom de 04 Cream Chamois. Dit blijkt voor mij inderdaad een prima kleur te zijn. De foundation is vrij vloeibaar maar niet te ‘waterig’, heeft een prettige structuur en verdeelt goed. Hij verstopt de poriën overigens niet, wat een prettige bijkomstigheid is.

Clinique_Superbalanced8

En bij deze dan een foto van (een deel van) mijn gezicht. Ik koos ervoor om de foto’s te maken op een slechte dag voor mijn huid, zodat je écht zou zien wat het voor me doet. Vooral de onderkant van mijn gezicht bevat vaak onzuiverheden, dus vandaar dat ik daar de foto van heb genomen. Soms moet je met de billen bloot, om het maar zo te zeggen. Ik heb de foto’s bewust niet achteraf bewerkt en gladgestreken. Want hey: dan weten we nog niets, toch?

De foundation is makkelijk uit te smeren en ook kun je hem goed opbouwen door het opbrengen van verschillende laagjes. Ik merk dat ik flink wat moeite moet doen om de roodheid en onzuiverheden in mijn gezicht volledig te bedekken. Over het algemeen geeft de foundation een iets glowy effect en ook zorgt hij ervoor dat de kleur van mijn gezicht iets minder grauw lijkt, wat ik persoonlijk wel mooi vind. Her en der oogt hij wel wat streperig na het aanbrengen met een kwast, maar met je vingers of een beautyblender is dit makkelijk op te vangen.

Clinique_Superbalanced4

Conclusie
De foundation maakt de roodheid in mijn gezicht wat zachter, maar echt dekkend is hij niet. Ik zie de onregelmatigheden helaas nog echt duidelijk terug. Met een primer en een setting spray kan je de houdbaarheid van het product op je gezicht wel iets verlengen, maar die eerste wil ik niet elke dag gebruiken omdat het niet veel goeds doet voor mijn gezicht. Langhoudend kan ik de superbalanced makeup niet echt noemen, want halverwege de werkdag lijkt de foundation op sommige plekjes toch al weggesmolten (ook nu mijn huid weer rustiger is dan op bovenstaande foto’s en niet eens op de meest vette/ onzuivere plekjes).

Ik gebruik de Clinique Superbalanced makeup foundation daarom nu in combinatie met de Estée Lauder Double Wear. De laatste voor de dekking, de eerste voor de kleur. Niet echt ideaal en een tikkeltje prijzig, maar de combinatie werkt perfect. De foundation werkt goed voor een normale tot gecombineerde huid, aldus Clinique. Ik heb dat laatste, maar voor mij is dit, ondanks de goede kleur, niet de ideale foundation. Ik kan me zo voorstellen dat deze foundation je, wanneer je een ‘normale’ huid hebt, wel laat stralen.

De Clinique superbalanced makeup foundation bevat 30 ml. De prijs is wat verschillend: bij ICI Paris XL betaal je er (nu) bijvoorbeeld €27,90 voor, bij Douglas €31,00.

Delen:

4 Reacties

 1. Fem
  10 november 2014 / 10 november 2014

  Lees je site voor het eerst, maar zag er echt gelijk al leuk uit!
  Je schrijft ook lekker eerlijk en hebt mooie foto’s! Yay!

 2. Nathalie Eline
  10 november 2014 / 10 november 2014

  Fijne review, bedankt! :)

 3. 14 november 2014 / 14 november 2014

  Dit klinkt wel als een heel erg fijn product. Ik ken het merk wel maar nooit producten van gekocht/gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder