Tea bar bestelling

teabar_2

Theeliefhebbers opgelet! Afgelopen week zagen jullie foto’s op mijn blog van de nieuwe hotspot Meneer De Boer in Eindhoven. Het was op die plek dat ik kennismaakte met thee van de Tea Bar. En als het op thee aankomt, dan moet je bij mij zijn! Ik was betoverd en deed meteen een bestelling bij hun webshop (ze hebben ook een winkel in Amsterdam). Inmiddels is er flink geproefd en ga ik jullie alles vertellen over mijn bestelling :-)

teabar_1

Het leuke van de Tea Bar is dat je er ongelooflijk veel unieke soorten thee vindt, die je verder niet snel ergens tegenkomt. Daarnaast zijn de smaken die ze hebben ook erg speels: behalve de originele namen zijn ook de verschillende smaken heel uniek en verrassend. Een greep uit de selectie: Champagne cassis, Mangolicious, Notendroom en Prince of Persia. Klinkt te gek toch? De thee is te bestellen in zakjes van 50, 100, 250 gram en een kilo. Ook zijn er blikjes met een schroefdopje verkrijgbaar.

Omdat ik zelf het meest houd van witte en groene thee, besloot ik er om te proberen drie in die categorie te bestellen. De drie op de foto zijn Zoete Amandelthee, Green Walnut en Pearadise. Ik kocht drie zakjes van 100 gram.

Zoete Amandelthee

teabar_6

Dit is de thee die ik bij Meneer de Boer bestelde en waar ik dezelfde minuut nog verliefd op werd. Als je van marsepein houdt is deze thee absoluut een aanrader. De Zoete Amandelthee bevat groene thee, kokosrasp, rozen en aroma van korenbloemen. Zie je de bloemblaadjes erin zitten?

De thee is zoetig maar niet té (ook al doet de vrij sterke geur wellicht anders vermoeden), want de smaak van de amandelen wordt gecompenseerd door de groene thee. Tegelijk vind ik de geur vrij warm.. heerlijk! Dit is voor mij zeker een favoriet voor deze herfst.

Green Walnut

teabar_4

Een smaak die mij direct aansprak toen ik de webshop van de Teabar afspeurde was Green Walnut. Hoe leuk was de verrassing toen ik hele stukken walnoot aantrof in de thee?  De ingrediënten: groene thee, walnoot, kardemom, suiker en sinaasappelschil en -bloesem.

Deze thee ruikt heel zacht, maar ergens ook wat fris. Ik vermoed dat dit het vleugje sinaasappel is. Deze thee drink ik echt met liefde weg zonder er genoeg van te krijgen. Overigens, voor de dames en heren met allergieën: deze thee kan sporen van gluten bevatten. Goed om rekening mee te houden.

Pearadise

teabar_3

Pearadise is een mengsel van witte met groene thee, die naast stukjes peer ook rode peperkorrels en passievrucht bevat. Ik vind het een heerlijke frisse, maar ook zachte thee. Je proeft de peersmaak heel duidelijk terug, wat hem zoetig en fris maakt.

Ook heel leuk zijn de stukjes peer die er in de thee zitten. Ik nam deze mee naar mijn werk en iedereen was er meteen dol op. Toch moet ik zeggen dat ik het ietwat jammer vind dat de fruitige smaak niet zo sterk is als je de thee eenmaal gezet hebt. In de zak is de geur een stuk zoeter en ik had gehoopt dat de smaak hetzelfde zou zijn. Ondanks dat vind ik dit wel een heerlijk theetje, vooral door de zachte smaak.

teabar_5

Een herfstavond op de bank met een goed boek en een dampende kop thee in mijn handen. Heerlijk vind ik dat! En dat gaat meer dan prima met deze theesoorten van de Tea Bar. Vooral de eerste twee zijn grote favorieten. Hoewel ik gedacht had de Pearadise smaak het lekkerst te vinden, bleek dat niet helemaal het geval.

Het bestellen bij de Tea Bar ging vrij snel: ik bestelde op vrijdag en had de theetjes op maandag in huis. Ze zaten goed verpakt en je krijgt zelfs een sample van een andere smaak erbij. Erg leuk! Mijn enthousiasme is oprecht als ik zeg dat de Tea Bar er een nieuwe klant bij heeft. Hoewel ik nog wel eventjes vooruit kan met deze zakken thee…

Zoete Amandelthee €4,50
Green Walnut €4,50
Pearadise €6,90 

Kende jij de Tea Bar al? Wat is jouw favoriete thee soort?

Delen:

10 Reacties

 1. 11 november 2014 / 11 november 2014

  Ik vind van die losse theekruiden altijd zo heerlijk! En je hebt echt het gevoel dat je een vers theetje hebt :D
  Liefs, Tessa

  • Paula
   11 november 2014 / 11 november 2014

   Wow ik word helemaal enthousiast van je verslag over deze thee soorten.
   Ik ga ook eens kijken op de site. :-)

 2. 11 november 2014 / 11 november 2014

  Ik heb nog nooit thee van de tea bar besteld maar het lijkt mij echt wel heel lekkere thee! Die zoete amandelthee lijkt me het lekkerste!

 3. 11 november 2014 / 11 november 2014

  Ik heb nooit losse thee in huis, altijd de standaard zakjes, misschien toch maar is gaan proberen :)

 4. Monique | WritingMonique
  11 november 2014 / 11 november 2014

  Ik heb nog nooit thee van teabar geprobeerd, maar ik ben wel heel benieuwd geworden, zeker naar de Green Walnut.

 5. 11 november 2014 / 11 november 2014

  Ik ben gek op thee, vooral losse. Ik heb nu losse thee van Fleur de café, ook erg lekker. Cactus vijgis dan mijn favoriet. Dit klinkt ook erg goed. Ik ga snel eens kijken voor wat lekkere smaken.

 6. Sharona
  11 november 2014 / 11 november 2014

  Green walnut is nu ook echt mijn grote favoriet. Als je van zoet houdt is Prince of Persia ook erg lekker!

 7. Nathalie Eline
  11 november 2014 / 11 november 2014

  Dat is wel wat voor mij! Ik hou van thee, wat je zegt, met een goed boek op de bank. Toch maar eens de webshop bezoeken… :)

 8. 14 november 2014 / 14 november 2014

  Dit ziet eruit als hele fijne thee. Ik heb een keer een samenwerking gehad en thee ervan gekregen, die was zeker lekker!
  Geniet van je bakjes thee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder