Twee dagen in prachtig Stockholm

Stockholm plog

Vijf jaar geleden pakte ik mijn (bomvolle!) koffers en stapte ik op het vliegtuig naar Stockholm om er te gaan wonen. Inmiddels woon ik al lang weer in Nederland maar nog regelmatig breng ik een bezoekje aan deze prachtige stad die ik soms ook wel liefkozend Stockhome noem. Ik ken een groot deel van de stad op mijn duimpje en gemiddeld genomen laat ik de toeristische dingen echt achterwege als ik er ben. De afgelopen weken hebben mijn vriend en ik rondgereisd door Zweden en natuurlijk zorgden we ervoor dat we even tijd maakten om Stockholm te bezoeken. Afgelopen dinsdag en woensdag was het zover en het leek me leuk jullie te laten zien wat we zoal gedaan hebben tijdens ons bezoek aan de stad. Kijk je mee naar mijn allereerste (travel) plog?

Plog Stockholm 10
Ontbijt! Normaal slapen we bij vrienden als we in de stad zijn, maar de meesten zijn nu op vakantie dus verbleven we in een hotel in het centrum. De opzet van het ontbijt was erg leuk, met flesjes en potjes en huisgemaakte jams. Het versgemaakte blueberry sapje was mijn favoriet.

Plog Stockholm 1
De kamer was klein, maar efficiënt en super digitaal.. en dat vind ik dan weer leuk! Je had geen aparte adapter voor je telefoon nodig door USB aansluitingen in het bed en je kon je telefoon aansluiten op het interactieve televisiescherm. Bonuspunten! Ook leuk: het hotel heeft een kaart van Stockholm in de lobby hangen waar hotelpersoneel én gasten met post-its tips op kunnen aangeven.

Plog Stockholm 8
Op dag één bezochten we paleis Drottningholm, even buiten de stad. Mijn vriend was er nog nooit geweest en het was mooi weer, dus dat was perfect. Drottningholm is het paleis waar de koning en koningin van Zweden wonen (in de stad staat het werkpaleis). Daarnaast is er een klein slottheater en prachtige tuinen. Absoluut een bezoekje waard en je kunt er makkelijk een hele dag doorbrengen!

Plog Stockholm 9
Kijk dit schattige babyzwaantje dan, dat met zijn familie bij het meer voor het paleis zat!

Plog Stockholm 7
Na het bezoek aan Drottningholm was het tijd voor eten! We aten sushi bij restaurant Råkultur en geloof me.. dit is de beste sushi van de stad! Het eten is wat aparter en verser dan de gemiddelde all you can eat sushibar. Zelfs mijn vriend, die niet zo’n sushiliefhebber is (hoe bestaat het?!) heeft zijn buikje rond gegeten. Ik denk nog met veel plezier terug aan deze avond <3

Plog Stockholm 11
En toen stortregende het… ongelooflijk hard! We waren allebei best moe door een slecht nachtje maar wilden wel iets leuks gaan doen, dus besloten we naar de bios te gaan. Het werd The Minions in 3D. Wat een toffe film, we hebben zo enorm gelachen! KIIING BOB!

Plog Stockholm 17
De volgende dag: shoppen! Bij Designtorget kwam ik dit prachtige boek tegen over de nationale parken in Zweden. Heb heeeel lang getwijfeld, maar het uiteindelijk toch laten liggen want ik vond 45 euro toch best prijzig voor een boek dat uiteindelijk toch vooral mooi ligt te zijn op de salontafel.

Plog Stockholm 2
Ik ben een groot fan van de Scandinavische winkelketen Indiska dus daar natuurlijk even naar binnen, ondanks dat ik in een andere stad ook al wat gewinkeld had bij hen ;-) De winkels zijn altijd prachtig gedecoreerd met oog voor detail en ze hebben veel mooie spulletjes en kleding. Een tijdje terug las ik overigens dat Indiska waarschijnlijk aan het einde van het jaar naar Nederland komt. I’m so excited (mijn portemonnee iets minder)!

Plog Stockholm 3
We slaagden goed: met twee volle tassen liepen we weer naar buiten. We kochten onder andere deze leuke waterglaasjes en een grote theemok. Altijd wanneer ik bij Indiska kom koop ik één grote theemok. Ik heb inmiddels een aardige verzameling, haha!

Plog Stockholm 12
Even langs de Hötorgshallen (een soort food court), want dat ruikt altijd zo heerlijk. Je vindt hier talloze eetkraampjes, van vis tot groente en van noten tot chocolade en thee.

Plog Stockholm 13
Door de stad slenteren. Stiekem maak je dan best wel wat kilometers op een dag. Södermalm vind ik de leukste wijk om rond te wandelen, vanwege de verscheidenheid aan winkeltjes en café’s en vooral de fijne sfeer.

Plog Stockholm 4
Lunch! Bij een heel leuk tentje. Mijn vriend nam een roggebrood sandwich met garnalen, ik at een broodje met ei en kaviaar (viskuit is heel makkelijk te verkrijgen in Zweden en krijg je ook bij IKEA.. probeer het eens met ei!).

Plog Stockholm 5
Van Södermalm wandelden we naar het eiland Djurgården. Binnen no time beland je vanuit het drukke stadsleven in de groene parken van Djurgården. In de mooie straatjes waan je je op het Zweedse platteland, ware het niet dat je op de achtergrond de geluiden van het pretpark hoort dat op dit eiland te vinden is.

Plog Stockholm 14
Terrasje met een lekkere cider. Cider moet ook in Nederland op het terras te krijgen zijn, vind ik dan. En dan de droge variant, niet de mierzoete supermarktcidertjes (oef, dat klinkt oneerbiedig #moetikalbijdeAA). Het lijkt op de foto’s overigens niet super zonnig en dat was het ook niet echt, hoewel het wel echt was.

Plog Stockholm 15
Uitzicht vanaf Djurgården over het water. Zo fijn om bij het water te zitten en al die bootjes voorbij te zien varen.

Plog Stockholm 16
Later op de dag… toch zon!

Plog Stockholm 6
Snel naar het hotel terug om de auto op te halen. Een vriend van mij en zijn vriendin werden 4 maanden geleden voor het eerst ouders en dus gingen we bij hen op babybezoek en aten we meteen een hapje mee. Baby A. is ontzettend knap en vrolijk.. wat een leuk meisje :-). Als cadeautje hadden we een rammelaar in de vorm van een Nijlpaardje mee en dat werd met enthousiasme ontvangen. Leuk!

Plog Stockholm 18

’s Avonds laat wandelden we nog snel de stad in voor een ijsje en struinden we door Gamla Stan op de weg terug naar het hotel. Tijd om te gaan slapen, de dag erna hadden we weer een fikse reisdag voor de boeg. Wat was het fijn om weer even hier te zijn! <3

Vond je het leuk om zo’n travel plog te zien? En ben je zelf al eens in Stockholm geweest?

Delen:

19 Reacties

 1. 25 juli 2015 / 25 juli 2015

  Wauw wat een heerlijk verslag, ik droom met je mee! Echt een fijne plek en ik vind het superleuk dat je het Stockhome noemt <333

 2. 25 juli 2015 / 25 juli 2015

  Leuk, deze sla ik zeker op! Ik wil volgende zomer namelijk zelf graag een roadtrip maken door Scandinavië – ik moet nog uitzoeken wat en waar juist haalbaar is, maar als ik jouw foto’s zie lijkt Stockholm me zeker de moeite! Insider tips zijn altijd leuk :-) Heb je er lang gewoond? Als je nog andere tips hebt voor Zweden, mag je die wat mij betreft ook zeker posten! X

  • twintigennogwat
   25 juli 2015 / 25 juli 2015

   Hoi Paulien! Dankjewel voor je reactie, hartstikke leuk! Ik heb een heleboel geschreven al over Zweden en Stockholm (zie de tags onder dit artikel), wellicht kun je daar wat inspiratie uit halen? Wanneer ga je precies rondreizen? Heel gaaf, echt een aanrader! Veel plezier met de voorbereidingen!

 3. 25 juli 2015 / 25 juli 2015

  Wat een prachtig verslag! Stockholm ben ik nog niet geweest maar staat wel op mijn to go lijstje. Fijne terugreis!

 4. Moniek
  25 juli 2015 / 25 juli 2015

  Wat een fijn verslag! Echt heerlijke foto’s om naar te kijken. Stockholm lijkt me prachtig en al helemaal naar jou verslag wil ik er zeker naartoe!

 5. 25 juli 2015 / 25 juli 2015

  Nu wil ik terug naar Stockholm! Wat een heerlijke stad was dat!

 6. Kim
  25 juli 2015 / 25 juli 2015

  Wat een mooie plaatjes! En een heet leuk idee van die post-its :-) Van Indiska had ik nog nooit gehoord, ben benieuwd!

 7. 25 juli 2015 / 25 juli 2015

  Super leuk om te zien!!! Helemaal omdat ik een paar weekjes geleden voor het eerst in Stockholm was. Ik vond het zo’n leuke stad en ben er echt verliefd op geworden. Heel leuk om jouw foto’s nu weer te zien.

 8. 25 juli 2015 / 25 juli 2015

  Aaah wat een kief koosnaampje :). Super leuk om je plog te zien en lezen Amy. Stockholm – sowieso Zweden – lijkt me super leuk om eens te bezoeken.

 9. Isolde
  27 juli 2015 / 27 juli 2015

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Ik moet tot mijn schaamte zeggen dat ik nog nooit in Scandinavië geweest ben (wij kiezen meestal onbekendere landen als Slovenië en Letland omdat het wat goedkoper is), maar als ik dit zo lees gaat het toch wel erg kriebelen om een keer die kant op te gaan!

 10. 27 juli 2015 / 27 juli 2015

  Wat veel leuke foto’s en leuk bedacht ook, Stockhome! Ik wil Stockholm echt graag bezoeken, lijkt me een prachtige stad.

 11. 27 juli 2015 / 27 juli 2015

  Wat een prachtig verslag zeg meis <3 Ik wil dus echt graag nog een keer naar Stockholm haha en dit zorgt er alleen maar meer voor dat ik nog meer wil gaan haha! Ik begrijp helemaal jouw liefde hoor, I feel it girl ;-) X

 12. 28 juli 2015 / 28 juli 2015

  Oh wauw! Ik zou ook graag nog eens naar het noorden willen vertrekken. Weet alleen nog niet zo goed wanneer aangezien ik echt een zonliefhebber ben in de zomer. Wie weet komt het er ooit nog van!

  • twintigennogwat
   28 juli 2015 / 28 juli 2015

   Haha, snap ik! Maar weet je dat het in Scandinavië heel mooi weer is in de zomer? Vorige zomer hadden we +30 graden! :)

 13. 31 juli 2015 / 31 juli 2015

  Wat een enorm leuke travel plog! Leuk dat hotelgasten een tip kunnen plakken op de kaart van de stad. En de sushi ziet er verrukkelijk uit zeg <3

 14. Tamara
  2 augustus 2015 / 2 augustus 2015

  Wat een prachtige fotos en heerlijke dagen. Ben heel benieuwd naar de naam van het hotel!

 15. 2 augustus 2015 / 2 augustus 2015

  Mooie foto’s! Ik wil graag nog een keertje naar Stockholm! Het hotel klinkt ook supergoed, gaaf met die schermen!

 16. 2 augustus 2015 / 2 augustus 2015

  Leuke foto’s! En ja. KING BOB hahaha. Geweldige film vond ik het.
  Lijkt me prachtig Stockholm, zou er zeker eens heel willen. Scandinavië trekt me altijd wel (vind de boeken van schrijvers ook altijd zo goed uit die landen)

 17. 3 augustus 2015 / 3 augustus 2015

  Wat ziet het er leuk uit! Ik ben een jaar of 2 geleden met mijn moeder een aantal dagen in Stockholm geweest en ik vind het zo’n geweldige stad. Die sushi ziet er ook erg lekker uit, leuk dat het niet zo standaard is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder