Photo Diary #7: If only summer could last forever

photo diary

Daar ben ik weer! In de maand juli plaatste ik maar 8 blogposts en afgelopen week zelfs helemaal niets. Dit had alles te maken met mijn lange en drukke werkdagen eind juni en mijn vakantie daarna. Inmiddels ben ik weer thuis en zit ik weer helemaal in mijn ‘normale ritme’ dus ga ik proberen ook mijn blogritme zo goed mogelijk op te pakken. Vandaag begin ik daarmee, door je te laten zien hoe de maand juli er voor mij uit zag. Wat zijn die lange dagen in combinatie met mooi weer toch heerlijk.. van mij mag de zomer eindeloos duren!

In deze photo diary zie je een combinatie van normale (werk)dagen en vakantiedagen. Er zijn al wat losse blogposts online gekomen over Zweden, maar uiteraard laat ik het daar niet bij.. ik probeer het gewoon een beetje te doseren ;) Kijk je mee naar mijn photo diary van afgelopen maand? Let’s start!

photo diary juli 1
Begin juli rende ik van afspraak naar afspraak, zowel thuis als op mijn werk. Niet zo gek als je vakantie voor de deur staat natuurlijk, maar soms best een race tegen de klok. Zo gingen we in de week voor onze vakantie met vrienden eten, omdat we ze al een tijdje niet gezien hadden. Super gezellig om even bij te kletsen en dit heerlijke toetje met aardbeien en schuim moest natuurlijk op de foto!

Photo diary juli 2
Twee dagen voor mijn vakantie had ik een bijeenkomst van ons bedrijf in Bloemendaal, die werd afgesloten met eten aan het strand. Wat een leuke setting! Hoewel je daar op zich weinig van ziet als je de hele dag binnen zit, haha! Aan het einde van de dag aten we even samen met alle collega’s en kon ik toch even het strand zien. Ergens. Daar achter die mensen en de balustrade. Echt!

photo diary juli 3
Twee dagen later was het dan zo ver… vakantie! Ik had er zo enorm naar uitgekeken om weer naar Zweden te kunnen gaan. Onze reis begon op zaterdagochtend heel vroeg en heel wat uren later kwamen M. en ik aan in West-Zweden. Een ideale plek om op het strand aan het water wat zonuurtjes te pakken en dat deden we dan ook. Op deze foto zien jullie een magazine, maar stiekem lag ik na 2 minuten op het strand al te slapen. En dat deed ik ook de 5 dagen erna.. er was wat in te halen, haha!

photo diary juli 4

Half juli betekent voor mij: jarig zijn! Ik werd afgelopen maand 26 jaar oud en vierde dat in Oslo. Deze foto is gemaakt op het dak van Operahuset. Wat mij betreft is er geen betere manier om je verjaardag te vieren dan op reis: nieuwe werelden ontdekken en mooie dingen zien terwijl je niet hoeft na te denken over een verplicht feestje.

photo diary juli 5

Dit vind ik dus altijd zo bijzonder als ik in Zweden ben. Voor de mensen die in Noord-Zweden wonen zijn rendieren net zo bijzonder als koeien voor ons, maar voor mij blijft het altijd speciaal als ik er weer eentje langs de weg zie lopen. Hoewel ik er na deze vakantie nooit meer van op kijk, want we zagen er meer dan ooit tevoren!

photo diary juli 11

Hoewel M. en ik graag steden bezoeken en ‘cultuur snuiven’ betekent reizen door Scandinavië voor mij vooral de natuur in gaan. Hier maakten we een kampvuurtje in een natuurpark vlakbij een grote waterval. Vuurtjes maken mag in Zweden op heel veel (aangewezen) plekken, vaak staan er in parken zelfs hutjes waar je gratis blokken hout kunt pakken om je vuurtje mee op te stoken. Zolang je alles maar netjes achterlaat.

photo diary juli 7
Wat is het toch altijd prachtig golfen in Zweden. Beetje vervelend dat deze foto’s zo donker zijn en dat je er van die lijntjes doorheen ziet lopen (zie bovenkant van de foto), maar ik kreeg het in Photoshop niet goed gecorrigeerd dus besloot ze zo maar aan jullie te laten zien. Zweden kent talloze golfbanen en vooral die in het zuiden zijn vaak erg mooi aangelegd. Dat wilden we uiteraard proberen en de combinatie prachtig weer en mooie, ruime golfbaan bleek erg succesvol. Heerlijk om zo in beweging te zijn!

photo diary juli 6

Dit is Smygehuk, het zuidelijkste punt van Zweden én van het Scandinavische schiereiland. We reisden vanuit Nederland via de westkust van Zweden naar Lapland en vervolgens via de oostkust weer terug naar het zuiden, waarna we dus hier het zuidelijkste puntje land bezochten. In totaal stond er net iets meer dan 7000 kilometer op de teller bij thuiskomst. Een mooi getal na drie weken rondreizen, zou ik zo zeggen.

photo diary juli 8

Boodschappen! Op de laatste dag van elke reis door Zweden rijden M. en ik altijd naar een grote supermarkt, om daar een grote lading eten, Zweedstalige dvd’s en drankjes in te slaan. Kex Choklad is onze grote favoriet! Ik denk dat ik het beste in de buurt kom als ik zeg dat het een mix is tussen KitKat en Penny Wafels (ken je die nog?), maar eigenlijk is de chocolade en het koekje anders. Een soort van, dus. Nou goed, we kunnen weer een tijdje vooruit met lekkere snacks. Dat wordt sporten! Hierna was het helaas weer tijd om onze koffers te pakken.. Heel jammer, maar wat hebben we weer prachtige herinneringen opgedaan <3

photo diary juli 9
Het fijne van weer thuis zijn: je lieve huisdiertjes weer zien! De ochtend na thuiskomst reden we naar de konijnenopvang om onze twee pluizenbolletjes weer op te halen. Deze reiskooi vinden ze helemaal niets, zoals te zien. Ze waren super verzorgd. Zelfs zo goed, dat ze het hooi wat ze thuis altijd kregen niet meer lekker vinden, dus ik kon naar de winkel voor duurder hooi dat ze op de opvang kregen. Helemaal niet erg hoor, maar wel een beetje verwend.. #beterverwenddanverwaarloosd ;-) Zo fijn om ze weer in de tuin te zien rondspringen.

photo diary juli 10
Een verrassing van mijn collega op mijn eerste werkdag na de vakantie: verjaardagscadeautjes! Ik kreeg een super leuk notitieblok (komt altijd van pas, nietwaar mede-bloggers?) en deze lichtgezouten Lentz caramel omhuld met donkere chocolade. De caramels zijn handgemaakt door een Deense chocolatier en ze zijn echt geweldig!

En toen was de maand juli alweer voorbij, ik een jaartje ouder en de vakantie alweer een ruime week achter ons. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Komende maand op het program: behalve mijn werk niet zo heel erg veel. De agenda is even leeg geveegd voor wat rust in huis. Her en der wat afspraken, maar ook tijd om gewoon thuis te zijn. En dus om te bloggen! Dus snel o.a. meer Zweden updates op de blog!

Wat was jouw hoogtepunt voor de maand juli? En wat zijn je plannen voor augustus?

Delen:

8 Reacties

 1. isolde
  3 augustus 2015 / 3 augustus 2015

  Nog gefeliciteerd! En wat een fijne maand heb je gehad, echt genieten om dat zo een beetje mee te beleven.

  Mijn hoogtepunt van de maand juli was een lange wandeling die ik met mijn twee beste vrienden maakte. Het was super gezellig, het bos was prachtig en ik was best trots dat ik de afstand (20km) haalde!

 2. 3 augustus 2015 / 3 augustus 2015

  Wat een leuke foto’s! Lijkt me best bijzonder om een rendier van dichtbij te zien. En hmmm ik krijg helemaal zin in aardbeien nu <3

 3. 3 augustus 2015 / 3 augustus 2015

  Wat een heerlijke maand zo. Jammer dat je het zo druk had voor de vakantie dat je zo moe was. Rendieren ik heb ze helaas niet gezien maar dat komt nog wel een keer. En wat fijn dat je collega’s cadeautjes voor je hadden gekocht :)

 4. 3 augustus 2015 / 3 augustus 2015

  Door de aardbeienfoto ga ik nu aardbeien eten! Haha.

 5. 4 augustus 2015 / 4 augustus 2015

  Volgens mij heb ik je niet eens gefeliciteerd weet je dat, wat slecht eigenlijk van mij :-( (of ik ben het vergeten, zou ook goed kunnen haha). In ieder geval nog van harte natuurlijk en je foto is echt prachtig :-) Wel lekker dat je deze maand wat rustiger hebt en lekker kunt bijkomen van alles. X

 6. 4 augustus 2015 / 4 augustus 2015

  Wat een heerlijke maand heb je gehad! Ik vind je slippers trouwens echt super leuk :)

 7. 9 augustus 2015 / 9 augustus 2015

  leuke foto’s! Heerlijke maand dit, op naar een volgende!
  Ik vind je jasje trouwens echt leuk met die print<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder