Review: Petra Kruijt – De Mannenmaker

 

De mannenmaker

Wat doe je als een boek al in 2013 uitkwam en het al eventjes in je kast staat, maar je het pas deze zomer met veel plezier gelezen hebt? Dan schrijf je er gewoon alsnog een blog over! Voor sommige lezers betekent het dat zij dit boek al kennen, maar dit zal ongetwijfeld niet voor iedereen gelden. Lees daarom snel verder voor een review van deze vrolijke chicklit!

Het is niet makkelijk. Een hele opoffering, kun je wel stellen. Maar ik geloof dat iedereen een taak heeft in het leven en dat dit de mijne is. Wanneer je eenmaal je roeping hebt gevonden, moet je wel heel onbenullig zijn om die de rug toe te keren. Ook als het betekent dat je er andere dingen voor op moet geven. Zoals in mijn geval de kans op een langdurige relatie.

Meet de Mannenmaker. Een hippe en zelfverzekerde vrouw van dertig die zichzelf een taak heeft opgelegd: het verder helpen van kansloze mannen op de relatiemarkt. In een halfjaar tijd transformeert ze een projectman, zoals ze die zelf noemt, om tot een gewild exemplaar door hem te voorzien een nieuwe garderobe, meer zelfvertrouwen en wat ervaring op relatiegebied. Daarbij is de halfjaarregel strikt: na zes maanden houd je nog niet zoveel van iemand dat je niet meer over hem heen komt, maar het is wel voldoende om de man in kwestie genoeg te ‘leren’, uiteraard zonder dat hij op de hoogte is van deze dubbele agenda. Na een halfjaar wordt de relatie dus verbroken en is het tijd voor de projectman om op eigen benen te staan en voor de Mannenmaker om een nieuw project te starten. En dan begint het proces weer van voor af aan.

Maar dan.. na het beëindigen van de relatie met haar laatste project, Freek, lukt het de Mannenmaker niet om snel een nieuw project te vinden. Sterker nog: ze begaat zelfs – voor het eerst in haar loopbaan – de fout om een getrouwde man te versieren. Ze zoekt actief op diverse plekken, maar helaas.. geen geschikte projectman te bekennen. Wat is er aan de hand, waarom lukt het niet meer? Is ze te kritisch geworden, zijn er geen projectmannen meer (onvoorstelbaar!) of is er toch iets anders aan de hand?

Ik vond de Mannenmaker een ontzettend origineel boek. Het plot is absoluut iets totaal anders dan de standaard relaties in een gemiddelde chicklit. Een leuke en verfrissende twist! Wat het wat mij betreft erg leuk maakte is dat je gedurende het grootste deel van het boek niet weet wat de naam is van de hoofdpersoon. Je kijkt mee in haar handelen en gedachten, maar een helemaal volledig beeld van haar heb je niet. Als lezer heb je nogal je twijfels bij de acties van deze dame (althans, dat had ik), maar zelf is ze er volledig van overtuigd dat ze een weldoener is.

De Mannenmaker is een bijzonder verhaal, met verrassend leuke elementen erin. Ik vond de reis die de hoofdpersoon onderneemt om even tot rust te komen erg tof, want reizen zijn wat mij betreft altijd een prima decor in verhalen (al is het maar om lekker bij weg te dromen). Het verhaal was niet op alle punten even sterk, zo vond ik de uiteindelijke plottwist bijvoorbeeld een beetje te snel gaan en te weinig ingeleid. Omdat Petra veel humor heeft verwerkt in het boek en erg vlot en makkelijk schrijft vind ik dat echter niet storend. Het (natuurlijk eigenlijk bizarre maar vooral) vrolijke verhaal zorgde ervoor dat ik door het boek heenvloog. Een originele chicklit die je gegarandeerd enkele keren een glimlach gaat bezorgen! Een aanrader om lekker te lezen op het strand of op een mooie zomerdag op je balkon met een lekker drankje erbij!

Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij.

Delen:

3 Reacties

 1. Isolde
  20 juli 2015 / 20 juli 2015

  Dit klinkt wel goed! Wel chicklit maar niet zo’n standaard verhaal waarbij je door de titel al weet hoe het afloopt, prima boek voor tussen wat zwaarder werk door denk ik :-)

 2. 21 juli 2015 / 21 juli 2015

  Ik heb deze al wel vaker voorbij zien komen, maar nooit echt de moeite genomen ernaar te kijken. Hij lijkt me toch wel erg leuk, ik zet hem op mijn lijstje!

 3. 23 juli 2015 / 23 juli 2015

  Ik kende het boek nog niet. Klinkt niet als een standaard chicklit verhaal, waar ik niet zo van hou. Misschien dat ik deze dan toch wel leuk ga vinden :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder