Event | Gewichtige Gedachten

gewichtige gedachten kaartjes

Ah, Rotterdam is zo fantastisch. Het is altijd leuk om deze stad aan het water te bezoeken. Afgelopen vrijdagavond mocht ik weer die kant op, want ik was uitgenodigd voor een bloggersevent rondom het (werk)boek Gewichtige Gedachten. Naast de introductie van het boek, dat vorige maand uitkwam, was er een mini-workshop. Ik vond het een ontzettend gezellige avond en deel daarom graag een kleine impressie met je.

Over Gewichtige Gedachten

Allereerst even over het boek, want daar draaide het natuurlijk om. Gewichtige Gedachten is een werkboek dat zich speciaal op vrouwen richt. Vrouwen die een worsteling met hun gewicht ervaren, of misschien gewoon meer controle willen over hun keuzes en gedachten. De opdrachten uit het boek helpen je dan ook op weg om met positieve aandacht te focussen op een leefstijl die leidt tot meer geluk, gezondheid en persoonlijke groei. Zes weken lang doe je iedere dag een korte, praktische opdracht, die inspireert en activeert tot een mindful, gezond leven met een beter gewicht en meer zelfcompassie als resultaat.

Het boek is mooi vormgegeven zonder al te veel frutsels en tierelantijntjes. Gaaf detail: de voorkant van het boek is groen en de achterkant roze. De kleuren lopen door het boek subtiel over van groen naar roze als verwijzing naar het stapsgewijs positievere denken.. mooi gedaan!

gewichtige gedachten KEET Rotterdamgewichtige gedachten KEET sieraden

KEET Rotterdam

Het event vond plaats bij KEET, een winkel waar webshopeigenaars een plank of kast kunnen huren om hun spulletjes te verkopen. Het assortiment wisselt regelmatig, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken! Er is ook een café waar je terecht kunt voor koffie of een lichte lunch. Direct na binnenkomst was ik verkocht; ik zag zoveel leuke kaartjes, sieraden en spulletjes voor in huis. Helaas (of misschien maar beter ook eigenlijk – voor mijn portemonnee dan) was ik niet in de gelegenheid om iets te kopen, maar ik kom hier absoluut nog eens terug. Mooie reden om binnenkort nog eens terug te gaan naar Rotterdam! ;-)

gewichtige gedachten sophie en frida

Het event

Bij binnenkomst maakte ik kennis met Sophie en Frieda, twee enorm lieve meiden. In het café van KEET stond een lange tafel klaar, waar ze iedereen hartelijk ontvingen. De genodigden? Tien meiden met allemaal eigen andere achtergrond. Wat we gemeen hadden? Allemaal hebben we interesse in persoonlijke groei. Nadat iedereen voorzien was van een kop thee of koffie en wat lekkers erbij vertelden ze ons meer over hun eigen achtergrond (Sophie is grafisch ontwerper en Frieda is voedings- en mindfulnesscoach) en de achtergrond van het boek.

De rest van de avond stond in het teken van de mini-workshop, met opdrachten die gedeeltelijk uit het boek afkomstig waren. Zo werden er kaartjes op tafel gezet met stellingen die iets over jou als persoon zeiden, zoals: Is de kalmte zelve en Laat het nooit bij een blokje chocolade. Iedere deelnemer kreeg kaartjes in haar eigen kleur en werd gevraagd om deze naar eigen inzicht te verdelen over de stellingen. Aan de hand hiervan stelden wij onszelf voor aan de groep en de toelichtingen bleken vaak heel openhartig en soms emotioneel te zijn. Een mooie uitkomst van zo’n oefening, die toch anders is dan als je jezelf voorstelt aan de hand van random feiten. Er stonden meer opdrachten op het programma, waarmee je echt even heel bewust bezig was met jezelf, je gevoel en je zintuigen.

gewichtige gedachten kaartjes 2gewichtige gedachten boek

Wat vond ik ervan… en nu?

Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, dus ik besloot de gebeurtenissen van de avond gewoon over mij heen te laten komen. En dat beviel erg goed! Het was een erg leuke en open groep en Sophie en Frieda zijn twee schatten. Er werd volop gepraat, gelachen en geproefd. Als extra bonus kregen we een goedgevulde goodiebag mee, met leuke spulletjes van o.a. Rituals en Rotterdamse ondernemers. Ik stapte met een glimlach naar buiten: wat was het inspirerend en gezellig! Enorm bedankt voor deze avond dames!

Voor mij persoonlijk sluit het onderwerp van Gewichtige Gedachten goed aan op deze fase van mijn leven, waar ik zeker het afgelopen jaar veel mee bezig ben geweest. Niet zozeer op mijn blog, als wel in mijn persoonlijke leven. Ik kies daarbij wel graag voor praktische invalshoeken en ben niet zo heel erg van het zweverige. Die praktische invalshoek vind ik ook terug in Gewichtige Gedachten. Ook de opdrachten tijdens de avond waren vrij praktisch en toegankelijk. Het is een boek waar ik zeker mee aan de gang wil, omdat ik erg benieuwd ben naar mogelijke nieuwe inzichten. De komende zes weken ga ik mij dus bezig houden met de opdrachten uit het boek.. en als jullie het leuk vinden neem ik jullie daar graag in mee. Laat het me maar weten!

Ben jij veel bezig met mindfulness leven en persoonlijke groei?

Delen:

8 Reacties

 1. 2 oktober 2016 / 2 oktober 2016

  Klinkt super interessant, voor mij mag je zeker af en toe een update schrijven.

  • twintigennogwat
   2 oktober 2016 / 2 oktober 2016

   Leuk, dan ga ik dat zeker doen!

 2. 3 oktober 2016 / 3 oktober 2016

  Mooi verslag van de avond en leuk om je te ontmoeten!

 3. Monique | WritingMonique
  3 oktober 2016 / 3 oktober 2016

  Klinkt superinteressant en leuk! Updates zou ik zeker leuk vinden!

 4. 4 oktober 2016 / 4 oktober 2016

  KEET is zo een toffe winkel. Ik heb er een tijdje geleden een thee proeverij gehad. Ik wist alleen niet dat ze er nog meer dingen organiseerde, ik ga het meteen in de gaten houden.

  Jammer dat ik deze workshop gemist had, want zoveel positiviteit spreekt mij wel aan.

 5. 6 oktober 2016 / 6 oktober 2016

  Het boek heeft een mooie vormgeving. Klinkt als een fijn boek om te lezen. KEET ken ik niet, maar ook leuk om daar nu kennis mee te maken. (Nou ja, soort van dan ;-) )

 6. 6 oktober 2016 / 6 oktober 2016

  Dat klinkt als een heel interessant boek. Denk dat veel mensen die wel kunnen gebruiken :)

 7. 15 oktober 2016 / 15 oktober 2016

  Dat boek heb ik ook ontvangen, ben ook van plan om ermee te starten maar moet op een maandag en ik vergeet het telkens haha. Help me mee onthouden ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder